Nu vil Disney+ sætte en stopper for deling af konti

Først var det Netflix, og nu følger Disney+ trop. Det skal være slut med, at streamingtjenestens kunder deler adgangskoder med hinanden.

Nu vil Disney+ sætte en stopper for deling af konti

Disney Entertainment, der står bag den populære streamingtjeneste Disney+, har netop meddelt kunder i en e-mail, at den populære streamingtjeneste nu vil forsøge at stoppe delingen af adgangskoder. Ændringen sker foreløbig kun i Canada.

Læs også: Nyheder om tv-serier, film og sport

Følger i fodsporene på Netflix

Det er ikke noget nyt, at de store streamingtjenester vil begrænse muligheden for at dele adgangskoder. Tidligere på året var det nemlig giganten Netflix, som satte begrænsninger for deres kunder. Nu gør Disney dem kunsten efter. Det gør de for at begrænse tab af indtægter.

Helt konkret meddeler Disney, at de tager en række værktøjer i brug for at begrænse muligheden for at dele konti uden for sin husstand.

Hvilke værktøjer der er tale om, melder udmeldingen ikke meget om. Disney skriver i e-mailen til deres canadiske kunder, at de muligvis vil analysere brugen af folks konto. The Verge, spekulerer i, at der formentlig bliver tale om en løftet pegefinger til kunderne.

Da Netflix tidligere på året meddelte, at de ville bremse delingen af konti, skete det samtidig med lanceringen af et nyt tillægsabonnement til en reduceret pris, som man kunne tilkøbe til et eksisterende abonnement og dermed forblive på god fod med Netflix.

Læs også: Netflix lukker for gratis kontodeling i Danmark

Kommer i kølvandet på prisstigning

Disneys tilsvarende initiativ til at stoppe delingen af adgangskoder kommer i kølvandet på, at selskabet for nylig annoncerede prisstigninger på deres abonnementer.

Fra 1. november vil prisen på et reklamefrit Disney+-abonnement være 109 kroner per måned. Det er en stigning på 30 kroner, da prisen hidtil har været på 79 kroner per måned.

Det vil dog stadig være muligt at få et abonnement hos Disney til 79 kroner per måned, men det vil indeholde reklamer.

Da Disney+ gik i luften i Danmark i efteråret 2020, hed den oprindelige pris 49 kroner per måned. Netop 49 kroner kommer man til at kunne købe Disney+ med reklamer for fra 1. november.

Læs også: Stor prisstigning i vente for Disney+ abonnenter