Udskældt iPhone-opdatering kommer i denne måned

Den har været længe undervejs, men nu kommer den udskældte iPhone-opdatering, iOS 14.5, i denne måned, bekræfter Tim Cook.

Udskældt iPhone-opdatering kommer i denne måned

Egentlig skulle iOS 14.5 have været udgivet i starten af 2021, men er blevet forsinket ad flere omgange. Ingen vidste hvornår den så ville komme, men nu ved vi endelig mere. I et interview har Tim Cook, administrerende direktør ved Apple, afsløret, at opdateringen kommer i denne måned. Den kommende iPhone-opdatering er blevet udskældt og omdiskuteret, hvor specielt Facebook-bossen har været i mediernes søgelys.

Den kommende iOS 14.5 iPhone-opdatering (der kommer også en iPadOS 14.5) gør nemlig livet sværere for annoncører på den mobile platform. Når opdateringen er landet, så skal brugere fremover give samtykke til, at apps må spore dem. Og det er særligt Facebook stærkt utilfredse med. Selvom mange virksomheder forventes at blive ramt af denne ændring, så holder Cook og company altså ikke opdateringen tilbage.

Læs også: Facebook forsvarer igen reklamesporing forud for Apples privatlivstiltag

Sporing bliver sværere efter iOS 14.5

Det forventes at mange brugere af Apple-udstyr ikke vil tillade, at apps og hjemmesider sporer dem, hvilket vil give disse en ringere indtjening. Og det har efterhånden skabt en voldsom strid mellem Apple og Facebook, hvor Tim Cook og Mark Zuckerberg er meget uenige.

Zuckerberg mener det vil blive dødsstødet for mange mindre virksomheder, men Cook mener derimod sagtens, at man kan tjene penge på digitale annoncer, uden man behøver spore folk uden deres samtykke.

“Og jeg tror, ​​at tiden vil bevise det. Jeg har hørt dette om andre ting, vi tidligere har gjort, at det næsten er eksistentielt, og det var det ikke. Det køber jeg ikke.”, sagde Tim Cook i et interview med New York Times.

I interviewet afslørede den administrerende direktør også, at omkring 40.000 ud af de 100.000 apps, der blev sendt til App Store hver uge, blev afvist, simpelthen fordi de ikke fungerede eller ikke fungerer som de hævder.

Læs også: Facebook vil have iPhone-brugere til at tillade reklamesporing

Flere ting i iOS 14.5

Den nye privatlivsfunktion er den mest omtalte i den kommende opdatering, men den har altså også andre ting at byde på. Man vil fx få mulighed for at låse telefonen op med et Apple Watch, hvis man fx skulle bære maske. Her er også understøttelse af dobbelt 5G, på både sim-kort og eSIM, på iPhone 12, support af PlayStation 5- og Xbox Series X-controllere, forbedret Siri og meget mere.

Der er ingen præcis udgivelsesdato på iOS 14.5-opdateringen, men inden udgangen af april.

Læs også: Apple gør livet surt for annoncører i iOS 14

Det videre forløb i sagen

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. Steen Jørgensen fortsatte historien. 23/12/2020 gik vi videre og publicerede et indlæg omkring Elon Musk tilbød Apple at købe Tesla – Det videre forløb i sagen finder du her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..