AirPods 4: Rygter og lanceringsdato

4. generations almindelige Apple AirPods kommer meget snart. Vi samler op på alle rygter om funktioner og specifikationer i de næste prisvenlige AirPods fra Apple.

AirPods 4: Rygter og lanceringsdato

Apple introducerede tredje generation af AirPods for næsten tre år siden. En helt ny model er nu planlagt til at blive lanceret ved Apples ”It’s Glowtime”-event mandag den 9. september.

I 4. generations Apple AirPods kan du forvente en række forbedringer og nye funktioner, som vi i denne artikel kigger nærmere på.

Mange af de ændringer og forbedringer, der introduceres med 3. generation af de almindelige AirPods, stammer fra 1. generation af AirPods Pro. Derfor virker det sandsynligt, at mange af de opgraderinger, der kommer til 4. generation af AirPods, vil komme fra 2. generation af AirPods Pro.

Det er Mark Gurman fra Bloomberg, der har givet de hidtil bedste indikationer af, hvad vi kan forvente i de kommende Apple AirPods 4.

Se også: Top 5: De absolut bedste trådløse in-ear-høretelefoner

To modeller

Det forlyder, Apple arbejder på to versioner af 4. generation af AirPods, som skal erstatte både 3. generations AirPods og de billigere 2. generations AirPods, som Apple fortsat sælger. Forskellen på de er ikke meget andet end designet.

To funktioner, der hidtil har været begrænset til AirPods Pro, vil angiveligt komme til den avancerede version af 4. generations AirPods: Aktiv støjreduktion (ANC) og en højttaler i ladeetuiet, så det kan afspille en lyd, så det er nemt at finde det.

Designændringer

Næste generation af AirPods vil angiveligt få et opdateret design, der ligner en blanding af de nuværende AirPods og AirPods Pro med lidt kortere stilke. Pasformen forventes at blive forbedret, men det er stadig uklart, om Apple vil tilføje ørepropper af silikone.

H2-chip

Et af de vigtigste aspekter, som den næste generation af AirPods sandsynligvis vil overføre fra 2. generation af AirPods Pro, er Apples H2-chip. Både 2. og 3. generations AirPods har den ældre H1-chip.

Apple oplyser, at H2-chippen giver en ”enestående akustisk oplevelse”, når den kombineres med en ny lyddriver med lav forvrængning og en specialudviklet forstærker i AirPods Pro. AirPods Pro har en fyldigere bas og klarere lyd over et bredere frekvensområde delvist på grund af de lydforbedringer, som H2-chippen muliggør. Vi forventer derfor lignende forbedringer i 4. generation af AirPods.

Der kan også komme forbedringer af Tilpasset rumlig lyd, hurtigere parring og skift af enhed samt vedvarende batterioplysninger takket være H2-chippen.

Se også: AirPods Pro 3 vil få meget bedre støjreduktion

Bluetooth 5.3

I AirPods Pro ledsages H2-chippen af en Bluetooth 5.3-forbindelse. Mange af Apples produkter har nu Bluetooth 5.3, så 4. generation af AirPods vil højst sandsynligt også få denne opgradering.

Bluetooth 5.3 giver hurtigere og mere pålidelig forbindelse med Bluetooth-tilbehør samt forbedret strømeffektivitet, hvilket kan bidrage til længere batterilevetid.

Længere batterilevetid

H2-chippen er mere strømeffektiv end H1-chippen i 2. og 3. generation af AirPods.

I AirPods Pro giver H2-chippen og Bluetooth 5.3 halvanden times ekstra lyttetid med aktiv støjreduktion aktiveret sammenlignet med 1. generation. Det kan betyde, at batteritiden i AirPods øges fra 5 timer til omkring 6,5 timer.

Se også: Top 5: Bedste in ear-høretelefoner til prisen

Forbedret lydkvalitet

4. generation af AirPods forventes at tilbyde forbedret lydkvalitet i forhold til forgængerne – måske på grund af designjusteringer eller forbedret lyd takket være H2-chippen.

Justering af lydstyrke

Det er også muligt, at AirPods 4 får touchbaseret justering af lydstyrke ligesom AirPods Pro. For at skrue op eller ned for lydstyrken skal man blot placere tommelfingeren på staven af en af de to AirPods og bruge pegefingeren til at skubbe op eller ned på Touch-betjeningen.

Apple vil dog måske betragte denne styring af lydstyrken som en avanceret funktion, der er forbeholdt AirPods Pro og AirPods Max. Det vil i så fald betyde, at 4. generation af AirPods stadig kan gå glip af denne funktion.

Se også: To nye Apple AirPods kommer senere på året

Mere præcis lokalisering

MagSafe-opladningsetuiet vil sandsynligvis også få flere forbedringer for at blive bedre integreret med Apples Find min-netværk til at finde forsvundne enheder.

2. generation af AirPods Pro introducerede to nøglefunktioner på dette område: U1-chippen til nøjagtig sporing og en indbygget højttaler.

I øjeblikket kan din iPhone eller iPad hjælpe dig med at finde etuiets placering i Find Min-appen, men det er en begrænset oplevelse med den nuværende model, som blot viser, om etuiet er i nærheden eller ej.

U1-chippen vil gøre det muligt for din iPhone at vise en pil, der peger i den specifikke retning af dine AirPods, en omtrentlig afstand, der fortæller dig, hvor langt væk etuiet er, og endda en besked, der siger, om etuiet befinder sig på en anden etage.

Med den seneste generation af AirPods Pro tilføjede Apple en højttaler til selve opladningsetuiet, så man tydeligere kan høre en lokaliseringsalarm fra sine forsvundne AirPods og endda finde etuiet, når det er adskilt fra ørepropperne. En identisk højttaler forventes at komme til high-end-versionen af de normale AirPods 4.

Det er også værd at bemærke, at hullet til at montere en snor eller løkke på AirPods Pro også fungerer som antenne for U1-chippen, så denne lille funktion kan også komme til næste generation af AirPods, hvis Apple introducerer sporing med høj nøjagtighed.

Se også: Apple afslører iPhone 16 den 9. september

Understøttelse af Apple Watch-opladere

3. generation af AirPods kan oplades via MagSafe, en trådløs Qi-oplader eller Lightning-kabel. Med den seneste AirPods Pro-model tilføjede Apple muligheden for at bruge en Apple Watch-oplader som en ekstra opladningsmetode.

Apple ser ikke ud til at betragte opladningsteknologier som eksklusive for ”Pro”-modellerne, så som et grundlæggende værktøj virker det sandsynligt, at denne ekstra opladningsmetode vil komme til 4. generation af AirPods for at give endnu mere alsidighed.

Se også: Apple Watch Series 10, SE 3, Ultra 3 tæt på lancering

Kan fungere som høreapparat

I en softwareopdatering, der kommer senere næste år, vil Apple tilsyneladende tilføje høreapparatfunktionalitet, så AirPods kan fungere som et alternativ til traditionelle høreapparater. Apple har angiveligt også planer om at tilbyde høretest, der kan fortælle AirPods-brugere, om de oplever høretab.

Se også: iPhone SE 4 får stor opgradering

Får USB-C-port

Ligesom de seneste iPhone-modeller og AirPods Pro med USB-C forventes 4. generation af AirPods at have en USB-C-port til opladning.

Hvornår kommer AirPods 4?

AirPods 4 forventes at blive annonceret ved Apples ”It’s Glowtime”-event mandag den 9. september sammen med iPhone 16-serien, Apple Watch Series 10, Apple Watch Ultra 3 og 3. generation af Apple Watch SE.

4. generation af AirPods Pro er også på vej, men de forventes først at blive lanceret på et senere tidspunkt.

Se også: Apple AirPods Max 2: Rygter, læk og specifikationer