Apples smartskærm kommer i 2025

Først kommer en billig smartskærm i 2025, og måske allerede i 2026 introducerer Apple en mere avanceret version med en robotarm. Begge smartskærme vil have Apple Intelligence.

Apples smartskærm kommer i 2025

Apple planlægger at lancere et nyt operativsystem kaldet homeOS sammen med selskabets længe rygtede smartskærme. Den første smartskærm forventes at komme allerede i 2025, erfarer Bloomberg.

I over et år har der svirret rygter om en HomePod-lignende enhed med en skærm. I sommer lød det fra Mark Gurman fra Bloomberg, at Apple arbejder på en smart skærm til at have stående på bordet, som er udstyret med en robotarm. Den vil være i stand til at vippe og dreje skærmen for at give brugeren et bedre overblik.

Se også: Apple udvikler iPad-lignende robot til hjemmet

Apples smartskærm kommer i to versioner

Nu oplyser Mark Gurman, at Apple er på vej med to versioner: en billig skærm, der vil tilbyde grundlæggende funktioner som FaceTime-videoopkald og styring af hjemmets smart home-produkter, samt en mere avanceret robotvariant, der vil koste op mod 1.000 dollar eller 9.499 kroner.

Den billige version kommer altså angiveligt allerede næste år, hvorefter vi får den mere avancerede skærm – angiveligt tidligst i 2026.

Ifølge Mark Gurman vil Apple Intelligence være en vigtig del af oplevelsen for begge enheder, og det nye homeOS vil være baseret på Apple TV. Meget mere ved vi endnu ikke om produkterne og det nye styresystem.

Se også: Top 5: De absolut bedste tablets

Apple er mester i at skabe nye produktkategorier

Vi har adskillige gange set Apple skabe helt nye produktkategorier eller perfektionere allerede eksisterende produktkategorier – for eksempel med introduktionen af iPhone, Apple Watch, AirPods, Apple Vision Pro, iPad og Mac-computere.

Det vil derfor ikke være overraskende, hvis Apple igen formår at introducere nogle nye smart home-produkter, som skaber et hidtil ukendt behov hos forbrugerne.

Hvis det går, som det plejer, vil vi efter Apples introduktion pludselig se et væld af andre producenter forsøge sig med lignende produkter.

Se også: Køb ikke den nye iPhone 16 her