Samsung lancerer nyt smartwatch: Galaxy Watch

Sammen med den nye Galaxy Note 9 har Samsung også præsenteret det helt nye smartwatch Galaxy Gear.

Samsung lancerer nyt smartwatch: Galaxy Watch

Ved dette efterårs store Unpacked fra Samsung var det, ikke overraskende, den nye Galaxy Note 9, der trak de fleste overskrifter, men der var også en anden interessant nyhed fra producenten.

Læs også: Samsung Galaxy Note 9 er officiel: Mere af det hele

Samsung har nemlig også afsløret et nyt smartwatch, som er sydkoreanskernes pendant til Apple Watch. Det nye Samsung-ur går under navnet Galaxy Watch, hvilket er et helt nyt navn i forhold til de tidligere generationer, som hed Gear S2, Gear S3 og Gear S4.

Samsung Galaxy Watch: Specifikationer
Skærm 1,2” (42 mm) og 1,3″ (46 mm)
Super AMOLED, 360 x 360 pixels
Corning Gorilla Glass DX+
Dimensioner 41,9 x 45,7 x 12,7 mm (42 mm)
46 x 49 x 13 (46 mm)
Vægt 49 gram (42 mm)
63 gram (46 mm)
Rem 20 mm udskiftelig i Onyx Black, Deep Ocean Blue og Basalt Grey (42 mm)
22 mm udskiftelig i Onyx Black, Lunar Grey, Terracotta Red, Lime Yellow, Cosmo Purple, Pink Beige, Cloud Grey og Natural Brown(46 mm)
Batteri 270 mAh (42 mm)
472 mAh (46 mm)
Processor Exynos 9110 dual core (1,15 GHz)
RAM og internt lager 768 MB RAM + 4 GB lagerplads (Bluetooth-udgave)
1,5 GB RAM + 4 GB lagerplads (LTE-udgave)
Forbindelser 3G/LTE, Bluetooth 4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, A-GPS/Glonass
Sensorer Accelerometer, gyroskop, barometer, pulsmåler, lyssensor
Software Tizen (4.0)
Andet Trådløs opladning (WPC), 5ATM + IP68/MIL-STD-810G

Nu er det altså nye tider hos Samsung med dagens præsentation af Galaxy Watch. Samsung gør et stort nummer ud af, at uret ligner et almindeligt armbåndsur. Uret er udført i aluminium. Det er udstyret, ligesom tidligere Samsung-ure, med en AMOLED-skærm med en opløsning på 360 x 360 pixels. Skærmen er desuden beskyttet med Gorilla Glass DX+.

Den lille udgave af uret har en skærm på 1,2 tommer og er en 42 mm variant, mens den store udgave har en skærm på 1,3 tommer, hvor uret måler 46 mm. Det lille ur bruger 20 mm urremme, mens det store bruger 22 mm. Galaxy Watch i 42 mm kan fås i farverne Midnight Black og Rose Gold, mens uret på 46 mm kan fås i sølv.

Samsung Galaxy Watch
Foto: Samsung

Af andre egenskaber er uret vand- og støvafvisende helt ned til 50 meters dybde. Uret er nemlig fremstillet i en såkaldt “military grade”-materialer, som skulle gøre det ganske hårdført. Uret understøtter også sin egen LTE-forbindelse via eSIM.

I softwaren kan du vælge mellem 60.000 forskellige urskiver, og hvis du træner, vil uret også være en god makker. Du kan nemlig vælge mellem 39 forskellige træningsprogrammer, og de seks mest almindelige former for træning er uret selv i stand til at opdage. I løbet af natten tracker Galaxy Watch også din søvn og viser dig i Samsungs Health-app, om du har fået en god nats søvn eller ej.

Samsung oplyste også ved den store Unpacked-event, at Galaxy Watch kan bruges i flere dage på én opladning. Det lille ur har et batteri på  270 mAh, mens det store ur – naturligt nok – har et større batteri på 472 mAh.

Samsung Galaxy Watch: Pris og tilgængelighed

Samsung oplyser, at det nye Galaxy Watch kan købes i de danske butikker i slutningen af september måned. Den lille udgave, der måler 42 mm, og som kan købes i sølv, vil få en pris i Danmark på 2.799 kroner, mens det større ur på 46 mm i farverne Midnight Black og Rose Gold koster 2.999 kroner.

Seenste nyt om emnet

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. mobilsiden fortsatte historien. 2/8/2018 gik redaktionen videre og fulgte op med en artikel med tematikken Samsung lancerer Galaxy Tab S4 og Galaxy Tab A – Læs videre her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..