Tag temperaturen med Samsung Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5 kan få funktion til at måle temperatur - det kan være med til tidligt at advare mod sygdom. Lancering ventes at ske til august.

Tag temperaturen med Samsung Galaxy Watch 5

Samsung arbejder på at sætte et termometer i det kommende Galaxy Watch 5 smartwatch, det fortæller ETNews. Det kan være en brugbar funktion, hvis man vil kunne opfange tidlige tegn på Covid-19, eller andre sygdomme med feber som symptom, men også i forhold til at tracke for eksempel ægløsning.

Svært med et termometer i et smartwatch

Det bliver i så fald ikke det første smartwatch med et indbygget termometer, men det er ikke nok bare at sætte sensoren i uret.

Temperaturen på håndleddets hud påvirkes kraftigt af eksterne faktorer som solen, hvilket gør det svært at få en præcis måling. Derfor har Samsung og andre producenter som Apple været tilbageholdende med at sætte et termometer i sine ure.

Samsung har fundet en metode til Galaxy Watch 5

ETNews rapporterer nu, at Samsung har fundet frem til en god metode, så måling af kroppens temperatur kan blive en af de nye funktioner i selskabets wearables allerede i år. Efter sigende tester Samsung også en prototype af Galaxy Buds med indbygget termometer.

Her benytter de en infrarød sensor til at måle temperaturen på trommehinden.

Se også: Priser på smartwatch

Lancering den 5. august

Samsung Galaxy Watch 5-serien skal ifølge ETNews præsenteres 5. august, et år efter Galaxy Watch 4-serien lancerede. Watch 4 kom dengang med en spændende ny sensor, nemlig elektrokardiogram.

Se også: Hvilke smartwatch er de bedste?