Xiaomi Watch S1 og S1 Active kommer til Danmark – se pris

Xiaomi Watch S1 er til dem, der vil have et klassisk urdesign, mens S1 Active er til de aktive. Begge har over 100 træningsfunktioner - se pris.

Xiaomi Watch S1 og S1 Active kommer til Danmark – se pris

Det nye smartwatch Xiaomi Watch S1 har et klassisk og strømlinet design med safirglas og en ramme i rustfrit stål. Skærmen er 1,43 tommer stor og er af typen AMOLED. Uret understøtter altid-tændt-funktionen. Watch S1 vejer 52 gram, mens sportsvarianten S1 Active vejer 36 gram.

Begge ure er vandtætte ned til 50 meter.

Registrerer automatisk gang og løb

Med i alt 117 fitnesstilstande, herunder det der beskrives som “19 professionelle tilstande”, som brugerne kan vælge imellem, kan Xiaomi Watch S1 og S1 Active automatisk komme registrere gang og løb, enten udendørs eller på et løbebånd.

Det er stadig ikke alle smartwatch og fitness trackere, der har den funktion, så det er dejligt, den er med på de nye ure fra Xiaomi.

Begge modeller er udstyret med et eget styresystem udviklet af Xiaomi og benytter altså ikke WearOS fra Google. Derfor vil app-udvalget være yderst begrænset og man vil først og fremmest skulle stille sig tilfreds med det udvalg, der er med i urene fra start.

Se også: Billige, gode smartwatch

Kan måle blodets iltmætning

Enhederne er kompatible med Strava- og Apple Health-apps og sundhedstracking som SpO₂ (blodets iltmætning), overvågning af helbredet og forbedret søvnovervågning.

Xiaomi Watch S1 Series er bygget til livet på farten, forklarer selskabet, og understøtter Bluetooth-opkald, betalinger via Mastercard NFC, og Amazons Alexa-stemmeassistent. Uret understøtter naturligvis også GPS.

12 dages batteritid kan udvides til 24 dage

På en fuld opladning kan batteriet drive 12 dages typisk brug eller op til 24 dage i batterisparetilstand med magnetisk opladningsfunktion.

Selskabet oplyser ikke, hvad der menes med “typisk brug”. Hvis man kan løbe to-tre gange om ugen med GPS aktiveret og løbende måle blodets iltmætning, er det bestemt godkendt med 12 dages brug.

“Vi ser flere og flere forbrugere, der ser wearables som dagligdags nødvendigheder til en række forskellige brugssituationer, såsom sundhed og velvære, bekvemmelighed og forbindelse eller endda personlig stil”, siger Steven Shi, AIoT Deputy Manager hos Xiaomi International.

Se også: Billige smartwatch

Priser og tilgængelighed i Danmark

Xiaomi Watch S1 vil kunne købes til en pris på 269 dollars, mens Watch S1 Active kommer til en pris på 199 dollars. Direkte omregnet svarer det til henholdsvis godt 1.800 kroner og 1.350 kroner.

Xiaomi er ikke klar med danske priser endnu, men vi kan forvente danske priser på omkring henholdsvis 2.500 kroner og 2.000 kroner.

De danske priser bliver annonceret, når salgsstarten nærmer sig herhjemme. Datoen for dansk salgsstart er desværre heller ikke klar endnu. Du kan sammenligne priser på de nyeste smartwatch her.

Se også: Guide til de bedste smartwatch