Sammenlign 4G- og 5G-internet: Hvad er bedst og billigst?

Skal du vælge mobilt bredbånd med 4G eller 5G? Vi sammenligner 4G- og 5G-internet med fordele og ulemper og finder det bedste køb.

Sammenlign 4G- og 5G-internet: Hvad er bedst og billigst?

Der er fordele ved at vælge mobilt bredbånd frem for kablet bredbånd. Men skal du vælge mobilt bredbånd med 4G eller 5G? Her kigger vi nærmere på forskellene på de to typer mobile bredbånd.

Se også: Se priser og tilbud på mobilt bredbånd med router

Skal du vælge 4G- eller 5G-bredbånd?

Hvilke forskelle er der på 4G- og 5G-bredbånd? 5G-bredbånd er nyere og har dermed en række fordele. Man kan opnå betydeligt højere download- og uploadhastigheder på 5G-bredbånd, det har også lavere forsinkelse/responstid (hvilket er en fordel ved online gaming) og større kapacitet. Alt i alt får man et mobilt bredbånd der er mere stabilt, hurtigere og ikke påvirkes at trafikken på netværket.

Det betyder dog ikke, at 4G-bredbånd er et dårligt valg. Det kommer i sidste ende an på størrelsen på husstanden, hvor mange der er online samtidigt og jeres behov. Er det en mindre familie, hvor der ikke bliver streamet video, downloadet spil og anvendt flere enheder samtidig, kan 4G være helt tilfredsstillende. 4G-bredbånd har nemlig den fordel, at det er billigere end 5G-bredbånd.

Læs også: Læs alt om 5G-teknologien i Danmark

4G-bredbånd er billigst

Hvis 5G-internet har så mange fordele, hvorfor så vælge 4G-bredbånd? Det er der som sagt én grund til.

4G-bredbånd er det billigste valg, også hvis man skal have en router med. Hos de fleste udbydere får man nemlig en gratis 4G-router med, hvorimod man ved 5G-bredbånd får man en lånerouter med, som skal leveres retur, når abonnementet opsiges.

Men 4G-bredbånd kan man efter bindingsperioden smide et almindeligt mobilabonnement i, og dermed spare en del penge. Lige nu koster et mobilabonnement med fri data fra 149 kroner.

Mobilt bredbånd med 4G, fri data og gratis router koster fra 229 kr. per måned. Til sammenligning koster 5G-bredbånd med fri data og lånerouter fra 269 kr. per måned.

Se også: Aktuelle priser på 4G og 5G mobilt bredbånd

Flest bør vælge 5G-bredbånd

Prisforskellen på 40 kroner per måned, eller 480 kroner per år, er dog godt givet ud i de fleste danske hjem. Ikke nok med at 5G-bredbånd er meget hurtigere og mere stabilt er kvaliteten af routeren langt bedre. Det vil sige, at routeren har nyere Wi-Fi-teknologi og meget bedre dækker hjemmet med Wi-Fi-signalet.

Er i et par i en lille lejlighed eller hus er 4G-bredbånd sandsynligvis et godt valg. Men er i en familie med børn i en større lejlighed eller hus, hvor der bliver streamet, spillet og browset på internettet, bør i vælge 5G-bredbånd.

Med så lille en prisforskel, giver det for mange bedst mening at vælge det hurtigere og bedre 5G-bredbånd, der alt i alt vil give den bedste bredbåndsoplevelse.

Husk dog på, at en god dækning er essentiel for et hurtigt 5G-bredbånd. Se dækningen på danske 5G-netværk.

Se aktuelle priser og tilbud på 4G- og 5G-bredbånd