De bedste routere til 5G mobilt bredbånd

En god router essentiel, hvis man skal have en god oplevelse med 5G-bredbånd. Her tager vi et kig på de bedste routere til mobilt bredbånd via 5G.

De bedste routere til 5G mobilt bredbånd

Hvilken router er bedst til 5G-bredbånd? Vi tjekker kvaliteten på de routere, der følger med ved køb af abonnementer med mobilt bredbånd via 5G hos Telenor, Telmore, Telia, 3, CBB, Fastspeed og Oister.

Med øget konkurrence blandt udbyderne af 5G mobilt bredbånd og en dermed mere attraktiv pris, er denne type bredbånd pludselig blevet meget mere populær.

Men inden du ræser ud på nettet og køber det billigste 5G bredbånd med en router inkluderet, bør du tage et kig på kvaliteten af den medfølgende router.

Routeren er afgørende for kvaliteten af bredbånd og Wi-Fi, og en dårlig af slagsen kan ende med at give en skuffende oplevelse. I denne artikel kan du få et overblik over de bedste routere til 5G mobilt bredbånd.

Fem forskellige routere til 5G-bredbånd

Udbyderne Telmore, Telia, Telenor, 3, CBB, Oister og Fastspeed benytter forskellige routere til mobilt bredbånd over 5G. Skal du have den bedste oplevelse med 5G med hurtigste hastighed og laveste forsinkelse er det dog vigtigt, at dækningen er god.

5G-dækningen kan du tjekke på teleselskabernes hjemmeside. Ofte er det dog noget, som man bliver nødt til at prøve af, før man kan være sikker på kvaliteten af forbindelsen i husstanden. Heldigvis er der 14 dages fortrydelsesret, når du handler på udbydernes hjemmesider.

Dog har routeren også betydning, da denne skal tage imod 5G-signalet og omdanne det til et Wi-Fi-signal og/eller en kablet LAN-forbindelse til hjemmets enheder.

Så hvilken router skal du vælge, hvis du vil have den bedste dækning? Nedenfor er de fem routere, man kan få/låne/købe hos de danske teleselskaber. De er rangeret efter flest understøttede frekvensbånd, dernæst flest understøttede danske frekvensbånd og dernæst 5G-dataoverførselshastigheder.

Kaon FA7550 hos Telenor og CBB

5G-routeren understøtter 14 5G-frekvensbånd, heraf 5 frekvensbånd, som bruges af de danske teleselskaber og 5G-datahastigheder på op til 4,6 Gbit/s (download) og 2,3 Gbit/s (upload) og Wi-Fi 6.

Se aktuelle tilbud på 5G-internet hos Telenor

Se aktuelle tilbud på 5G-internet hos CBB

Huawei 5G CPE Pro 5 (H158) hos Telmore og Fastspeed

5G-routeren understøtter 13 5G-frekvensbånd, heraf 5 frekvensbånd, som bruges af de danske teleselskaber og den understøtter 5G-datahastigheder på op til 3,6 Gbit/s (download) og 250 Mbit/s (upload) og Wi-Fi 6.

Se aktuelle tilbud på 5G-internet hos Telmore

Se aktuelle tilbud på 5G-internet hos Fastspeed

ZTE MC888 Pro hos Telia

5G-routeren understøtter 10 5G-frekvensbånd, heraf 5 frekvensbånd, som bruges af de danske teleselskaber og 5G-datahastigheder på op til 4 Gbit/s (download) og 660 Mbit/s (upload) og Wi-Fi 6 med overførselshastigheder på op til 1,2 Gbit/s.

Se aktuelle tilbud på 5G-internet hos Telia

OPPO 5G CPE T2 hos 3

5G-routeren understøtter 10 5G-frekvensbånd, heraf 5 frekvensbånd, som bruges af de danske teleselskaber og understøtter 5G-datahastigheder på op til 4,8 Gbit/s (download) og Wi-Fi 6 med trådløse overførselshastigheder på op til 1,2 Gbit/s.

Se aktuelle tilbud på 5G-internet hos 3

Zyxel NR5103EV2 hos Oister

5G-routeren understøtter 10 5G-frekvensbånd, heraf 5 frekvensbånd, som bruges af de danske teleselskaber og understøtter 5G-datahastigheder på op til 4,67 Gbit/s (download) og 2,5 Gbit/s (upload) og Wi-Fi 6 med trådløse overførselshastigheder på op til 1,2 Gbit/s.

Se aktuelle tilbud på 5G-internet hos Oister

Læs mere om de bedste 5G-routere og dækning her.

Billigste 5G-bredbånd?

Man kan få 5G-bredbånd inklusiv 5G-router til en lav pris netop nu. Se de laveste priser på 5G-bredbånd her.

Se også: Tips og guides til bedre og billigere bredbånd