Mobilt bredbånd: Så meget data har i brug for

Mobilt internet via 4G eller 5G er en let og billig måde at få bredbånd i hjemmet på. Men hvor meget data har man behov for? Læs med her.

Mobilt bredbånd: Så meget data har i brug for

Priserne falder på mobilt bredbånd og danskerne har virkelig fået øjnene op for det. Det kan være som det primære bredbånd til hjemmet, internet til sommerhuset eller kolonihaven, internet på farten eller en kombination af det hele.

Fleksibilitet er netop en af de helt store fordele ved det mobile bredbånd. En ulempe er dog, at man – ligesom med et mobilabonnement – skal vælge mængden af data. Det er de færreste danskere der ved, hvor meget data de bruger på deres bredbånd per måned.

Mængden af data i abonnement på mobilt bredbånd har nemlig indflydelse på den månedlige pris. Bruger du ikke internettet meget er der penge at spare. Bruger du internettet meget, skal du være sikker på ikke at løbe tør for data.

Nedenfor kan du blive klogere på, hvor meget data du har brug for i dit 4G- eller 5G-bredbånd.

Se også: Tips, priser og guides til bredbånd

Lidt, mellem eller meget data til mobilt bredbånd

0-50 GB data – bruger ikke internettet meget

Bruger du ikke internettet meget, er der penge at spare ved at vælge en mobilt bredbåndsabonnement med en lille datapakke. Et sted mellem 1 og 50 GB burde passe fint til dette behov. Her kan der surfes på nettet, tjekkes e-mail, streames musik og podcasts. Til gengæld kan der ikke streames meget video, inde datapakke er brugt op.

100-300 GB – Få brugere, der streamer

Bruges internettet til lidt af det hele; surf på nettet, streaming and musik, tv og video, men er der ikke mere end 1-2 brugere, er 100-300 GB et godt sted at starte. Man skal ikke begynde at streame indhold i høj opløsning (4Ke eller derover) eller downloade store spil, men derudover kan man uden problemer se yndlingsserien på Netflix hver dag.

1.000 til ubegrænset data: Til hele familien 

Skal der være mobildata nok til en hel familie, skal man investere i det store abonnement med fri data. Fri data er alt fra 1.000 GB til helt ubegrænset. Det gælder også husstande med gamere og dem, der generelt streamer meget, og som gør det i høj kvalitet (4K). Dette løsning er den optimale erstatning for det traditionelle kablede bredbånd.

Se også: Find de bedste priser på mobilt bredbånd

Hold selv øje med forbruget

Ovenstående er udelukkende en guideline for, hvor meget data du kan forvente at bruge, med henblik på at spare nogle penge. Vores internetforbrug er meget forskelligt og svinger derudover meget i perioder.

Det er surt at løbe tør for internet midt på måneden, så sørg for selv at holde øje med forbruget – specielt i starten, hvor man skal forsøge at danne sig et overblik. Man kan altid holde øje med forbruget på teleselskabernes hjemmesider.

Derudover er det en god ting at tjekke mobildækningen i det område, som du normalt vil bruge det mobile bredbånd i. Er der ikke god dækning, så vil det mobile bredbånd ofte være langsomt og ustabilt.

Se også: Hvorfor er 5G-bredbånd bedre end 4G-bredbånd?

Efterfølgende nyt om sagen

Meget er sket siden vi bragte artiklen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 7/6/2019 blev fortællingen ført videre med en artikel der drejer sig om Test: Google Nest Hub – Mere end bare en billedrammeKlik her og læs den fulde artikel.. Læs også seneste nyt om emnet her..