Mobilt bredbånd: Så meget data har du behov for

Mobilt internet er en let og ligetil måde at få internet i hjemmet på. Men hvor meget data har man behov for? Læs med her.

Mobilt bredbånd: Så meget data har du behov for

Flere og flere kaster sig over mobilt bredbånd – på den ene eller den anden måde. Det kan være som det primære internet til hjemmet, internet til sommerhuset eller kolonihaven, internet til den bærbare på farten, en kombination af det hele eller noget helt femte.

Fleksibilitet er netop en af de helt store fordele ved det mobile bredbånd.

Læs også: Abonnementer til storforbrugere af mobildata

Fordele ved mobilt bredbånd

For mange kan en mobil bredbåndsløsning være den optimale måde at få internet på. Fordelene ved mobilt bredbånd er simplicitet, fleksibilitet og pris.

Prisen på mobilt bredbånd: Det mobile bredbånd kan fås i mange størrelser, og med det menes der mængden af data man kan bruge om måneden. Bruger man ikke internettet ret meget, så vælger man naturligvis et abonnement med mindre mobildata, og kan derfor få det til billigere penge. Der er også abonnementer med data nok til en hel familie, som er nede i meget konkurrencedygtige priser. 

Mobilt bredbånd er let og ligetil: En af de største fordele ved mobilt bredbånd er, hvor let det er at komme i gang med. Her skal ikke bestilles en tekniker, der skal ikke være en bestemt type kabel og der skal ikke opsættes noget teknisk. Med mobilt bredbånd modtager man en 4G-router (eller med tiden en 5G-router) og et SIM-kort. Simkortet indsættes i routeren og voila! – så er der internet.

Mobilt bredbånd kan tages med overalt: Nu har vi slået fast, at mobilt bredbånd kan være både billigt og er let at komme i gang med. En anden fordel er muligheden for at tage det med rundt i landet. Går turen til et sommerhuset, kolonihaven eller en anden destination, så kan let tage det mobile bredbånd med.

Læs også: Så meget data bruger Facebook, Spotify og Netflix

Så meget mobildata har du brug for

3-50 GB data – bruger ikke internettet meget

Bruger du ikke internettet meget, så er der penge at spare ved at vælge en mobilt bredbåndsabonnement med en lille datapakke. Et sted mellem 3 og 50 GB burde passe fint til dette behov. Her kan der surfes på nettet, tjekkes e-mail, streames musik og podcasts. Til gengæld kan der ikke streames meget video.

100-300 GB – Få brugere, der streamer

Bruges internettet til lidt af det hele; surf på nettet, streaming and musik, tv og video, men er der ikke mere end 1-2 brugere, så er 100-300 GB et godt sted at starte. Man skal nok ikke begynde at streame indhold i høj opløsning (4K), men derudover kan ses Netflix hver dag.

Fri data – Til hele familien 

Skal der være mobildata nok til en hel familie, så skal man investere i det store abonnement med fri data. Det gælder også husstande med gamere og dem, der generelt streamer meget, og som gør det i høj kvalitet (4K). Dette løsning er den optimale erstatning for det traditionelle kablede bredbånd. 

Se også: Find gode priser på mobilt bredbånd

Et godt tip til at spare nogle penge på mobilt bredbånd er, at benytte et traditionelt mobilabonnement i 4G-routeren.

Hold selv øje med forbruget

Ovenstående er udelukkende en guideline til, hvor meget data du kan forvente at bruge, med henblik på at spare nogle penge. Vores internetforbrug er meget forskelligt og svinger meget i perioder. Det er surt at løbe tør for internet midt på måneden, så sørg for selv at holde øje med forbruget – specielt i starten, hvor man skal forsøge at danne sig et overblik. Man kan altid holde øje med forbruget på teleselskabernes hjemmesider. 

Inden du kaster dig ud i mobilt bredbånd, så husk der er fordele og ulemper ved kablet og trådløst bredbånd.

Derudover er det en god ting at tjekke mobildækningen i det område, som du normalt vil bruge det mobile bredbånd i. Er der ikke god dækning, så vil det mobile bredbånd ofte være langsomt.

Læs også: De 3 bedste abonnementer på Danmarks 3 mobilnetværk

Efterfølgende nyt om sagen

Meget er sket siden vi bragte artiklen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 7/6/2019 blev fortællingen ført videre med en artikel der drejer sig om Test: Google Nest Hub – Mere end bare en billedrammeKlik her og læs den fulde artikel.. Læs også seneste nyt om emnet her..