Få dine HEIC-iPhone billeder på PC’en [TIP]

Dette program giver Windows support til det nye HEIC-fotoformat. Så får du det bedste ud af dine iPhone-billeder.

Få dine HEIC-iPhone billeder på PC’en [TIP]

Med iOS 11 introducerede Apple samtidig det nye HEIC-format – fordelene er mange med filer det fylder det halve og nu rummer bedre farveinformationer. Men som så ofte sker med nye formater, så kan det give kompatibilitetsproblemer.

Eksempelvis har Microsoft ikke inkluderet formatet i den nyeste version af Windows endnu, så dine iPhone-filer bliver i stedet konverteret til det ældre JPG-format.

Vil du have det bedste ud af dine iPhone billeder er det dog muligt igen, med et gratis plugin kaldet CopyTrans. Det lille program giver Windows PC’er ’native’-support til filerne, så det nye format kan gemmes og vises frem som var de understøttet af Windows selv. CopyTrans giver også support til HEIC-filerne til Microsoft Office pakken.

Du kan læse mere om CopyTrans på selskabets hjemmeside.

Se også:  Microsoft Edge officielt klar til Android og iOS

Sådan kommer du i gang

For at installere CopyTrans skal du hente programmet her. Derefter skal installationsprogrammet bare afvikles hvorefter dit system fremover vil understøtte HEIC-filerne. Bemærk, at det er kun fotos taget iPhone 7 eller nyere med iOS 11 ombord der kan lagre billeder i det avancerede HEIC-format.

Selskabet har lavet hurtig, men informativ 20 sekunder instruktionsvideo, se den herunder.