Hvilken iPhone skal jeg vælge?

Se hvilken iPhone du skal vælge, hvis du leder efter ny iPhone. Vi guider dig til den absolut bedste, den billigste og den bedste iPhone til prisen.

Hvilken iPhone skal jeg vælge?

Der er ikke noget at sige til, at iPhones er de mest populære telefoner i Danmark. Apples økosystem fungerer utroligt godt, hvis man har flere Apple-enheder – også selv om Apple er blevet tvunget til at åbne mere op for sit lukkede økosystem i løbet af 2024.

Den første iPhone kom i 2007, så der er efterhånden et meget bredt udvalg af modeller, hvis man er på udkig efter en ny iPhone.

Se også: Sammenlign priser på brugte iPhones

Den bedste, billigste og bedste iPhone til prisen

Kan du ikke finde rundt i de mange forskellige iPhone-modeller, og er du i tvivl om, hvilken iPhone du skal vælge?

Vi guider dig her til, hvilken iPhone du skal vælge, uanset om du ønsker den absolut bedste, den billigste eller den bedste iPhone til prisen.

iPhone XR er den billigste iPhone

Den dyreste iPhone koster svimlende 15.799 kroner, men du behøver heldigvis slet ikke at betale så meget for en ny iPhone.

iPhone XR er den billigste iPhone, som holder en vis kvalitet ved at score mindst 60 ud af 100 i test, og som fortsat modtager opdateringer af iOS-softwaren i en årrække. Den har en 6,1 tommer IPS-skærm, et bagkamera på 12 megapixel og 64 GB lager. Prisen er i skrivende stund under 3.000 kroner.

Andre billige iPhones, der er værd at overveje, er iPhone SE (2020), iPhone SE (2022), iPhone 11 og iPhone 12. Læs mere om dem i vores top 5 over de billigste iPhones.

Se også: Top 5: Billigste iPhones – billige, men gode telefoner

iPhone 15 Pro Max er den absolut bedste iPhone

Ingen iPhone på markedet er pt. bedre end iPhone 15 Pro Max – den ypperste topmodel fra Apple.

Den er dog ikke billig, idet den koster lidt under 10.000 kroner. Til gengæld findes der ikke nogen bedre iPhone end den.

iPhone 15 Pro Max har en 6,7 tommer LTPO OLED-skærm med en variabel opdateringshastighed på mellem 1 og 120 Hz. Den har også en utrolig høj lysstyrke på op til 2.000 nits, ligesom den understøtter Dolby Vision og HDR10.

Telefonen har også tre bagkameraer, som gør den til en af de bedste kameramobiler på markedet. Den primære kamerasensor har en opløsning på 48 megapixel og er udstyret med optisk billedstabilisering. Dertil finder man to 12 megapixel sensorer med henholdsvis 5x optisk zoom og ultravidvinkel. Sidst, men ikke mindst, er den også udstyret med en en 3D LiDAR-sensor.

Inde i iPhone 15 Pro Max gemmer der sig Apples lynhurtige A17 Pro-processor, som er iblandt det hurtigste og mest effektive inden for chips til mobile enheder. Andre funktioner i iPhone 16 Pro Max er en titaniumramme, Ultra Wideband 2, USB-C-port, Wi-Fi 6E og trådløs opladning.

Andre iPhones, der er blandt de bedste iPhones, er iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Plus. Læs mere om dem i vores top 5 over de bedste iPhones.

iPhone 13 er den bedste iPhone til prisen

Ved at vælge en af de to førnævnte iPhones må du enten indgå en masse kompromiser for at få en lav pris eller leve med at skulle finde den store pengepung frem for at få det bedste af det bedste.

Men måske er du egentlig bare mest af alt interesseret i det gode kompromis mellem de to ting: Den iPhone, der er bedst til prisen, og som har den perfekte balance mellem pris og kvalitet.

iPhone 13 er den bedste iPhone til prisen. Den koster aktuelt 4.199 kroner, og for den pris får du en 6,1 tommer OLED-skærm, som er flot at se på og ikke mindst lysstærk med en lysstyrke på op til 1.200 nits.

iPhone 13 har to gode kameraer på bagsiden – begge med en opløsning på 12 megapixel. Det ene kamera er en primær sensor med optisk billedstabilisering, mens den anden sensor har en linse med ultravidvinkel. iPhone 13 er også udstyret med Apples hurtige A15 Bionic-chip, lang batteritid og 128 GB lager.

Andre iPhones, der er gode til prisen, er iPhone 14 Plus, iPhone 12, iPhone 14 og iPhone SE (2022). Læs mere om dem i vores top 5 over de bedste iPhones til prisen.

Se også: Top 5: Bedste iPhone til prisen

Vælg denne iPhone

Det vil være forskelligt fra person til person, hvilken iPhone man skal vælge. Nogle ønsker den absolut billigste og kan sagtens leve med de kompromiser, der følger med. Andre vil have det absolut bedste – koste hvad det vil. Og så er der den store gruppe af danskere, som bare vil have mest iPhone for pengene.

Se specifikationer, beskrivelser, bedømmelser, fordele og ulemper på de en lang række iPhones i vores top 5-lister over de absolut bedste iPhones, de bedste iPhones til prisen og de billigste iPhones.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones