Tip: En tændt iPhone kan sagtens garantere total nattero

Nogle iPhone ejere tror fejlagtigt, at enheden skal slukkes for ikke at kunne larme i løbet af natten. Det er slet ikke nødvendigt.

Tip: En tændt iPhone kan sagtens garantere total nattero

Dagens tip er til er til dig som elsker din iPhone, men alligevel gerne vil have ro når lyset slukkes. 

Sluk uden rigtigt at slukke

Apple tilføjede, med iOS 6 i 2012, nemlig funktionen “Forstyr ikke”, der lukker ned for skærmen uden at slukke enheden. 

Det vil sige at opkald, beskeder, mails, notifikationer fra apps osv. kommer ind på iOS enheden, men lydløst, uden vibration og uden at lyse skærmen op. Se dét er genialt!

Du skal nok komme op i tide

Funktionen “Forstyr ikke” fjerner desuden ikke lyden fra indstillede alarmer, så du skal ikke være bange for at du ikke kommer op til tiden.

Den nemmeste måde du kan aktivere/deaktivere funktionen, er via det nye Kontrolcenter. Træk fingeren op fra bunden af skærmen, og tryk på det måne-formet ikon.

Bemærk: Når funktionen er slået til vil der dukke en lille måne ikon frem i toppen til venstre for uret, som indikation på at din iPhone/iPad er lagt i seng. 

Mobilsiden.dk hjælper med tilpasningen

Funktionens kan naturligvis tilpasses dine individuelle behov. Start derfor med at gå i: Indstillinger, Forstyr ikke.

– Øverst findes knappen “Manuel” som ganske simpelt kan tænde/slukke for funktionen. 

– Herunder kan du via knappen “Planlagt” indstille funktionen til automatisk aktivering i et særligt tidsrum hvis det ønskes.

– Knappen “Tillad opkald fra” sørger for at opkald ikke vil være lydløse. Man kan altså tillade opkald fra: Alle, Ingen, Favoritter eller en specifik kontaktgruppe. 

– Knappen “Gentagede opkald” er genial. Denne sørger for, at de VIGTIGE opkald når igennem. Så hvis en person ringer til dig 2 gange indenfor 3 minutter, vil det andet opkald ikke være lydløst (gælder alle indgående opkald).  

– Nederst findes indstillingerne for lydløs. Det er altså her at du bestemmer om din iOS enhed “Altid” skal være lydløs eller “Kun når iPhone er låst” 

Min tilpasning  
Personligt har jeg valgt at sætte “Tillade opkald” på Ingen, og slået “Gentagede opkald” til.

På den måde vil det kun være vigtige opkald der forstyrrer min nattesøvn.

Sov godt og uforstyrret!