Besvar et opkald med en SMS på iPhone [TIP]

Har du ikke tid til at tale, så kan du på din iPhone besvare et opkald med en standard SMS eller en tekst som du selv har defineret. Læs her hvordan.

Besvar et opkald med en SMS på iPhone [TIP]

Vi kender alle det med at telefonen ringer, og man ikke har tid til at tage den. Nogle opkald er dog vigtigere end andre, så nogle gange kan det være rart, let at kunne give den der ringer besked om, at man vender retur hurtigst muligt.

På din iPhone kan du svare med en standard besked eller du kan selv oprette nogle svar, som du kan anvende når nogle ringer. Og måske ved du heller ikke hvordan man afviser et opkald på en iPhone? Det hele får du svar på i denne artikel.

Sådan sender du et standard svar på iPhone til en der ringer

Lad os starte med det letteste. Din iPhone har nogle standard svar i softwaren. Dvs. når nogle ringer til dig, så kan du på opkaldskærmen se et ikon i højre side, hvor der står “Besked”. Trykker du på ikonet dukker der tre standard svar op, som du kan sende via SMS til opkalderen. Du kan vælge i mellem “Jeg kan ikke tale nu.”, “Jeg er på vej” og “Kan jeg ringe senere?”. Synes du ikke helt at disse tre muligheder er gode nok, så kan du også selv oprette nogle muligheder.

besvar med besked iphone
Tryk på ikonet “Besked” for at sende en SMS til personen der ringer. Foto: Mobilsiden.dk

Sådan opretter du selv standardsvar på iPhone

Standard svarerne på din iPhone er måske ikke de mest imødekommende og venligtsindede. Her kan du med fordel lige læse denne artikel:

Læs også: Afslutter du dine beskeder med punktum?

Heldigvis har du muligheden for selv, at vælge hvilke standard svar du skal have klar ved hånden når nogen ringer. For at oprette disse standard svar går du ind i “Indstillinger” på din iPhone. Derefter “Telefon” og finder “Svar med besked”. Herunder finder du de tre muligheder fra tidligere. For at indtaste dit eget hurtige svar trykker du bare direkte på et af de tre felter med de nuværende svar. Så dukker tastaturet op og du kan indtaste dit eget svar med muligheden for emojis og hvad du eller vil bruge. Du gemmer du ved bare at trykke på tilbage ikonet.

iphone standard svar
Standard svar på iPhone iOS 11. Foto: Mobilsiden.dk

Sådan afviser du et opkald på iPhone

Nu bliver det for nogle måske et tand for simpelt. Men jeg får gang på gang spørgsmålet: Hvordan afviser man et opkald på iPhone? Svaret er simpelt: Du afviser et opkald på iPhone ved, at trykke på tænd/sluk knappen på telefonen. Det er den fysiske knap der sidder på toppen eller på siden af din telefon. Efter tryk på knappen vil der på skærmen stå “opkald afvist”. På iPhone 5s (og på iPhone SE) og ældre iPhones sidder knappen i toppen af telefonen og fra iPhone 6 og frem sidder den på siden.

Afvis opkald på iPhone
Afvist opkald på iPhone. Foto: Mobilsiden.dk