De bedste apps til Chromecast [TIP]

Chromecast er en fantastisk lille tingest til få penge. Her giver vi vores bud på nogle af de bedste apps som kan bruges med den.

De bedste apps til Chromecast [TIP]

En Chromecast kan bruges til mange ting. Først og fremmest gør den det let at sende din yndlings serie eller film direkte fra din laptop eller mobil til dit TV. Men den kan også bruges til andre ting, som fx at quizze med og se billeder på den store skærm, sammen med vennerne. Og hvad med at kunne streame lokalt indhold fra din PC? Her får du vores bud på nogle af de bedste apps til din Chromecast.

Læs også: Google Chromecast anmeldelse: nem og billig streaming til fjernsynet 

Det skal lige siges, at der findes rigtig mange gode apps til den, og mange af dem kan de samme ting. Nogle apps findes til både iOS og Android, mens andre kun findes på en af platformene. Men hvis i selv bruger nogle andre apps eller har et godt bud på en, så skriv det endelig i kommentarerne.

Klar til at caste

Klar til at caste?

1. LocalCast
Der findes en del apps der kan det samme som LocalCast. Vi synes dog at LocalCast gør det bedst. Med LocalCast kan du caste lokalt indhold fra din enhed – billeder, video og musik. Den understøtter desuden diverse cloud tjenester, som Google Drive, Dropbox og ikke mindst NAS. Den fungerer stabilt og designet er flot og minimalistisk.

Hent LocalCast til Android.
Hent LocalCast til iPhone.

2. Twitch
Hvis du er spilfan eller bare finder det spændende at følge med i liveudsendelser af spil og turneringer, så skal du helt klart prøve Twitch. App’en er lækkert lavet og du kan følge med i alle de store turneringer i fx League of Legends, Call of Duty, Minecraft og Hearthstone. Ligesom i Youtube kan du følge forskellige kanaler og spil, samt skrive kommentarer. Chromecast funktionen fungerer upåklageligt.

Hent Twitch til Android.
Hent Twitch til iPhone.

3. Youtube
Youtube behøver vist ikke nogen længere præsentation. Hvis du nyder at bruge Youtube ligesom mig, så prøve endelig også cast funktionen. Den er fremragende når børnene skal danse til MGP foran TV’et! Det eneste minus er reklamerne.

Hent Youtube til Android.
Hent Youtube til iPhone.

youtube screenshot
Youtube

4. Netflix
Der findes mange måder at se Netflix. Personligt synes jeg en af de letteste og smarteste er ved at caste det fra mobilen til TV’et. Selve interfacet i app’en er bedre opdelt end på fx Playstation og det er hurtigere at komme i gang med din yndligsserie. Og hvis børnene sidder og ser Netflix, men du laver mad i køkkenet, så kan du let pause, stoppe og skifte serie uden at forlade køkkenet. Hvis du ikke har Netflix forvejen kan du prøve det gratis i 1 måned. Netflix app’en understøtter 5.1 surround sound via Chromecast.

Hent Netflix til Android.
Hent Netflix til iPhone.

5. DR TV
Med Chromecast app’en til iOS og Android kan du se DRs kanaler live, samt se eller gense diverse programmer som de tidligere har sendt. Det fungerer ganske godt og hurtigt. App’en til Android kan til tider være en smule ustabil, og spontant lukke ned, men det bliver forhåbentlig snart fixet. Hvis det skulle ske, så er det bare at åbne din Chromecast app og derfra kan du pause, starte og stoppe hvad du nu var i gang med at se.

Hent DR TV til Android.
Hent DR TV til iPhone.

6. Spotify
Spotify kender de fleste efterhånden. Hvis du ikke har prøvet det før, så kan du få 1 måned gratis. Hvis anlægget er sat til dit TV, så er det her en super let måde at få din yndlings musik ud i højttalerne. Og samtidig får du vist album grafikken på din TV skærm. Det fungerer stabilt og app’en er rigtig let at bruge. Med den seneste opdatering til Chromecast kan du selv vælge hvilket rum du vil afspille musikken i. Læs mere om det her.

Hent Spotify til Android.
Hent Spotify til iPhone.

7. Google Music
Google Music minder en del om Spotify på listen her. Selve cast delen fungerer lige så godt og app’en er også meget gennemført. Fordelen ved Google Music er at selv kan uploade din personlige musiksamling til skyen og afspille det alle steder. Lige nu får man 3 måneder gratis Google Music, hvis man søger efter tilbuddet med Chromecast app’en. Dog ikke hvis man allerede betalende kunde.

Hent Google Music til Android.
Hent Google Music til iPhone.

Google Music screenshot
Google Music

8. ViaPlay
ViaPlay har lavet en lækker app til afspilning af film og serier, og Chromecast funktionen fungerer som forventet. Dog understøtter den modsat Netflix ikke surround sound, men kun stereo. Ærgeligt hvis man er vant til den store lydoplevelse. Hvis man vil prøve ViaPlay kan man få 3 måneder gratis, hvis man ikke har været abonnenent før. Bare søg efter tilbud med Chromecast app’en eller besøge https://cast.google.com/chromecast/offers/

Hent ViaPlay til Android.
Hent ViaPlay til iPhone.

9. HBO Nordic
HBO Nordics app har tidligere ikke været noget at prale af. Men heldigvis er de kommet godt efter det og den nuværende fungerer ganske godt. Den vinder dog helt klart på indholdet – de bedste serier findes her. Cast funktionen fungerer fint og hvis du bliver nødt til at stoppe undervejs i en serie, så husker den hvor du kom til. Du kan prøve det 1 måneds gratis, hvis du ikke har prøvet tjenesten før.

Hent HBO Nordic til Android her.
Hent HBO Nordic til iPhone her.

10. Chrome browseren
En af mine personlige yndlings Chromecast apps er selve Chrome browseren. Her kan du nemt caste alt video indhold for forskellige hjemmesider. Så behøver man ikke gå ind i Youtube eller lignende, men kan direkte se den pågældende video på hjemmesiden.

Hent Chrome til Android her.
Hent Chrome til iOS her.

11. TuneIn Radio
Hvis dit anlæg er koblet til dit tv, så er dette en let måde at få tændt radioen på. Du kan sidde i sofaen med din smartphone eller tablet og caste TuneIn til dit tv og voila, så hører du radio på dit anlæg. 

Hent TuneIn til Android her.
Hent TuneIn til iPhone her.

12. Pocket Casts
Jeg synes Pocket Casts er den bedste podcast app til Android. Den er lækkert opbygget, den fungererer fantastisk. Man kan synkronisere podcasts automatisk mellem forskellige enheder. Dog er den som den eneste app på listen her ikke gratis, men den er klart det værd. Hvis du lytter til podcasts, så prøve den her. Den gør det desuden let at smide en podcast op til TV’et/anlægget.

Hent Pocket Casts til Android her.

Pocket Casts screenshot
Pocket Casts

13. TDC Play/Yousee
Er du kunde hos TDC Tv, det som tidligere hed Home Duo har du også adgang til TDC’s App, TDC Play TV & film-app.

Denne app giver dig adgang til at se live tv, samt se film og serier i deres streaming univers. Deres app understøtter nu også Chromecast, så nu kan du nemt caste deres indhold til tv’et på juniors værelse, eller få liv i et ekstra tv i hjemmet, uden at skulle ud og investere i en ekstra tv-boks, som TDC Tv ellers kræver. Her skal du have en boks per tilsluttet tv.

På samme måde tilbyder Yousee også chromecast på deres App.

Hent TDC Play til Android.
Hent TDC Play til iPhone.

Hent Yousee TV til Android.
Hent Yousee TV til iPhone.

14. Redbull.TV
Hvis du er vild med en sport som Redbull er involveret i, snowboarding, mountainbiking, motorsport, vandski, kajak, skateboarding osv., så er der ingen undskyldning for ikke at hente denne app. Den er flot lavet og videoerne er i topkvalitet og ikk mindst ganske gratis. Og ikke mindst så kan du let caste alt indholdet til din Chromecast i fuld HD.

Hent Redbull.TV til Android her.
Hent Redbull.TV til iPhone her.

Redbull TV screenshot
Redbull.TV

15. Big Web Quiz
Det er super hyggeligt at spille den her quiz med vennerne, og det bliver kun bedre når man let kan smide det op på den store TV skærm  og komme i gang. Prøve den, den er ganske gratis.

Hent Big Web Quiz til Android her.
Hent Big Web Quiz til iPhone her.

16. Angry Birds Friends
Til sidst men ikke mindst, så kan man selvfølgelig også spille Angry Birds via Chromecast. Det fungerer faktisk overraskende godt og er let at komme i gang med… og det er faktisk svært at holde op med at spille, når man først er kommet i gang.

Hent Angry Birds Friends til Android her.

Mere til fortællingen

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 8/12/2016 blev bolden spillet videre med fortællingen Nu virker Spotify-appen direkte med Sonos – Du kan læse den her. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.