Her er de bedste træningsapps til iOS og Android [TIP]

Hvilke apps bør du downloade til din træning, hvad enten det er løb, cykling, styrketræning eller noget fjerde? Få et overblik over de bedste apps her.

Her er de bedste træningsapps til iOS og Android [TIP]

Sommeren er lige om hjørnet, og med det varmere vejr bliver det straks sjovere at dyrke motion. Men hvilken app bør du lade akkompagnere dig, når du skal ud på en løbetur, i styrkecentret eller en tur på cyklen? Her følger en samling af de bedste apps til Android, iOS og Windows.

Der er efterhånden ikke en undskyldning for ikke at træne, cykle og løbe for der er en app til noget nær ethvert formål. Vi gennemgår derfor de mest populære apps, som både findes til Android, iOS og Windows, og, som i udgangspunkt, er ganske gratis at bruge.

Garmin

1. Garmin Connect

Har du et Garmin-fitnessur eller andre Garmin-produkter, vil appen fra Garmin selv være et oplagt valg. Appen understøtter en lang række af enheder, som er lavet netop til brug sammen med Garmin Connect-appen. Med appen har du alle de gængse fitness- og træningsfunktioner, og du har også mulighed for at tracke din søvn igennem den. Appen kan desuden integreres med andre apps, heriblandt Strava.

’Garmin Connect’ kan downloades til iOS, Android og Windows.

Endomondo

2. Endomondo

Den måske mest populære app er danske Endomondo, som er en allround-træningsapp. Her kan du tracke alle tænkelige sportsgrene og aktiviteter: Løb, cykling, fodbold, orienteringsløb, ridning, styrketræning, yoga og meget, meget andet. Med Endomondo vil du helt sikkert få mulighed for at tracke det, som du har brug for.

Appen er som udgangspunkt gratis, men du kan opgradere med enten månedlige (49 kr.) eller årlige betalinger (199 kr.) og få adgang til detaljeret statistik, træningsplan, pulszoner og meget mere.

’Endomondo’ kan downloades til iOS, Android og Windows.

3. Google Fit

Skal appen være så simpel som mulig, er Google Fit en god mulighed. Til forskel fra de andre apps bruger Google Fit som udgangspunkt placeringsdata fra Google Maps og Googles andre tjenester, hvorigennem søgegiganten ved, hvor du befinder dig og hvad du laver af aktiviteter. Du kan naturligvis også manuelt tracke aktiviteter, f.eks. en løbetur – ja, mulighederne er omtrent lige så mange som i Endomondo.

Google Fit kan endvidere forbinde til Android Wear-ure og en masse fitnessprodukter, som kører med andre styresystemer. Google Fit kan også hente indhold fra andre træningsapps.

’Google Fit’ kan downloades til Android og er tilgængelig på web.

4. Map My Fitness

Med Map My Fitness kan du selv lave løberuter eller vælge mellem 70 mio. forskellige lavet af andre brugere. Du kan også tracke dine løbeture og forbinde med et væld af træningsprodukter.

Map My Fitness tilbyder også funktioner, hvor du kan holde styr på, hvad du spiser samt mange andre praktiske ting. Appen er gratis at bruge, men ligesom med Endomondo kan du opgradere til et månedligt eller årligt abonnement for at få adgang til endnu flere funktioner.

’Map My Fitness’ kan downloades til iOS og Android.

Nike

5. Nike+ Run Club

Nikes app til løbere rummer alle de informationer, du behøver: hastighed, placering, distance, højde og puls. Du kan også lynhurtigt oprette en træningsplan tilpasset præcis dig, som også automatisk ændrer sig alt efter hvordan dine resultater ser ud. Som i mange andre træningsapps kan du dele resultaterne med andre, som bruger appen, og dermed holde motivationen oppe.

’Nike+ Run Club’ kan downloades til iOS og Android.

Runkeeper

6. Runkeeper

En simpel app, der er lige til at gå til, er Runkeeper, som blot tracker din løbetur samt 13 andre aktiviteter og ikke så meget andet. Du kan vælge at tilføje udfordringer og lave en træningsplan, hvis du skulle have lyst til det. I så fald må du dog betale for et abonnement enten på måneds- eller årsbasis.

’Runkeeper’ kan downloades til iOS og Android.

Runtastic

7. Runtastic

Konceptet bag Runtastic er det samme som så mange andre. Du kan tracke alle tænkelige typer af aktivitet, og inden for alle er der flere typer af træning, du kan udføre: bl.a. normal, med et mål, i interval eller som en udfordring. Du kan forbinde forskellige Runtastic-devices, pulsmålere og smartwatches. Ligesom i andre apps finder du statistik over dine aktiviteter.

’Runtastic’ kan downloades til iOS og Android.

Strava

8. Strava

Strava er en gratis app til dig, der enten løber eller cykler. Konceptet er, som med mange andre apps, at du opretter en bruger eller tilknytter en profil fra et socialt medie, hvorpå dine løbe- og cykelture gemmes. Dine venner og bekendte kan herefter følge med i dine aktiviteter, og det er ifølge Strava selv fællesskabet, der adskiller appen fra konkurrenterne.

Sammen med Strava kan du bruge GPS-trackere fra en lang række firmaer såsom Sigma, TomTom, Garmin, Fitbit og Polar. På Stravas hjemmeside er det desuden muligt at se langt mere detaljeret statistik end i appen.

’Strava’ kan downloades til iOS og Android.