Sådan gør du, når mobilen får kulde [TIP]

Man skal passe på sin smartphone i vinterkulden. Ligesom os bør den klædes på efter forholdene.

Sådan gør du, når mobilen får kulde [TIP]

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En tur på kælkebakken, i skoven eller lignende er fristende, når vintervejret finder vej til Danmark. Det er også fristende at snuppe lidt mobilfotos, men man skal passe på sin smartphone i vinterkulden. Ligesom os bør den klædes på efter forholdene.

Når uheldet er ude, og din telefon får frost og går i stykker, kan hurtig handling og de rigtige tiltag redde dig for rigtig mange problemer.

Sådan gør du, hvis din mobil har fået kulde

Din smartphone kan ikke holde til at blive gennemkold. Hvis man er uden for i længere tid i det kolde vejr, kan det være nødvendigt at pakke telefonen ind, eventuelt i en sok, hvis man ikke lige har et decideret etui til mobilen.

Sker det alligevel, at din iPhone får frostskade, for eksempel fordi den har ligget i bilen natten over, så er det vigtigt, at du ikke tænder den, før den igen er helt varm.

Tag mobiltelefonen med ind, hav tålmodighed. Varm og vent på, at den bliver varmet langsomt op. Hvis man forsøger at varme den kunstigt op kan det resultere i dugskader i skærmen eller telefonens indre dele.

Når telefonen er helt varm igen, kan man forsøge at tænde den.
Det kan tage op til to-tre dage før en mobil, der har været udsat for kulde, er gennemvarm.

Kilde: mobilrepair.dk

Priser, Guides & Tips til mobilabonnement, bredbånd & telefoner