Tip: Undgå sure tilbagebetalinger af din SU med “SU fribeløb” app’en

Hvert år er der studerende, som har tjent for meget, og skal tilbagebetale deres SU. Dette kan undgås med ny app.

Tip: Undgå sure tilbagebetalinger af din SU med “SU fribeløb” app’en

De fleste danske studerende kender godt til sitet SU.dk, hvor de kan søge viden om studenter-støtten fra det offentlige.

Det er også her, at de kan udregne det såkaldte “fribeløb”, der indikerer hvad de må tjene ved siden af på studiejobs osv. 

Men da ikke alle studiejobs udbetaler fast løn, kan det være svært at få overblik over finanserne og dermed sikre, at man ikke har tjent for meget.

Netop derfor vil Mobilsiden.dk vise de studerende læsere en dansk app fra firmaet Titeo. App’en hedder “SU Fribeløb” og kan for 7 kr. hentes i Apples App Store

Når mindre er mere
Når du starter app’en vil du blive bedt om at følge en 4-trins opsætningsguide, der får topkarakterer i uovertruffen brugervenlighed. 

Her skal du blandet andet vælge uddannelsestype, beskrive om du har børn under 18 år, og om der er er måneder hvor du har fravalgt SU. Når du ser beskeden “Tillykke!” kan du kvittere med et tryk på fluebenet øverst til højre.

Så er vi igang! Du vil nu blive præsenteret for overblikket der i løbet af året opdateres dynamisk. I oversigten findes der tre tal. Øverst ser du beløbet for hvad du må tjene “Resten af året”. Herunder kan du danne dig et overblik over hvad du må tjene i “Gennemsnit af tilbageværende mdr”. Sidst på listen findes “Per måned”. Den definerer det beløb du i gennemsnit må tjene om måneden over hele året. 

– For at indtaste din indkomst skal du nu trykke på “+” øverst til højre. 

– Du definerer selv Titel, Måned og Beløb. Når du er færdig trykker du på fluebenet øverst til højre. 

Bemærk: Hvis du ikke er sikker på, hvilket beløb du skal have fat i fra lønsedlen, er drengene fra Titeo selvfølgelig klar med en hjælpende hånd. Den får du ved at trykke på knappen “Ja, Hjælp!”

Når beløbet er indtastet vil tallene ændre sig dynamisk, så du i løbet af året kan bevare overblikket, og passe studiejobbet uden bekymringer. 

Michael F. Wedelgård, der sammen med Søren L. Nielsen, er udviklerne bag app’en oplyser til Mobilsiden.dk, at en Android-version er under udvikling. Dog er der i skrivende stund ingen planer om en version til Windows Phone-brugerne. 

Efter særlig aftale med drengene bag app’en, udlodder vi 20 promokoder. Så hvis du vil have fingrene i “SU Fribeløb” app’en til iOS gratis, skal du skynde dig at skrive “Ja tak” i kommentarfeltet. Så sender vi koden pr. mail.

Når du ikke at komme med på overstående “gæsteliste”, må 7 kr. i App Store siges at være en yderst SU-venlig pris.