Tjek dette inden du skifter mobilabonnement

Taletid, mobildata, roaming i EU, tjenester, dækning og månedlig pris - hvad skal man ellers have styr på, når man vælger nyt mobilabonnement? Læs med her.

Tjek dette inden du skifter mobilabonnement

Mange ting skal overvejes, når man vil skifte til et nyt mobilabonnement. Har jeg nu valgt den rigtige mængde af taletid, mobildata, roaming i EU? Sparer jeg overhovedet noget ved at tilvælge tjenester og er abonnementet billigt? Alle disse ting er vigtige, når du skal vælge dit nye mobilabonnement, men du må i farten ikke glemme at tjekke mobildækningen.

Se også: Sammenlign mobilabonnementer på pris og indhold

Husk at tjekke mobildækningen

Vælger du et mobilabonnement uden at tjekke op på dækningen hos det nye teleselskab, kan du få dig en træls overraskelse. Dårlig mobildækning findes stadig i Danmark i 2024 og kan give en skuffende oplevelse, både i forhold til telefonopkald og hastighed på internettet på mobiltelefonen og mobilt bredbånd. Skrattende lyd og opkald der falder ud og langtsomt internet, er ikke noget vi danskere gider her i 2024.

Mobildækningen i Danmark er generelt rigtig god, men der er stadig forskelle på de forskellige netværk, der kan være plaget af mobilhuller rundt omkring i landet.

Når du undersøger mobilabonnementernes taletid, data og andet, skal du derfor også tjekke op på mobildækningen. Det behøver ikke tage mere et 2 minutter – og det er bestemt besværet værd.

Se kundernes vurdering af mobildækningen

Dækningen afhænger ikke af, om du vælger et dyrt eller billigt teleselskab, men af mobilnetværket og de forhindringer, der kan blokere for signalet. Man kan altså sagtens vælge et billigt mobilabonnement hos et lavprisselskab, der har god mobildækning. I Danmark kan man vælge mellem mobilnettene TDC NET, Telia, Telenor og 3, hvor dækning i byer og områder kan variere meget.

Derfor anbefaler vi, at du tjekker dækningen på teleselskabets dækningskort, og derefter ser hvordan mobilkunderne oplever dækningen i det område du bor i. På den måde kan man få et godt indtryk af dækningen hos det enkelte mobilnet i området man bor i.

I vores undersøgelse af mobilselskabernes mobildækning har mere end 13.500 danskere deltaget, hvor man kan få et indtryk af mobildækningen hos hvert teleselskab i den kommune og postnummer man bor i.

Tjek mobildækningen i dit postnummer her

Her kan du også se dækningen hos alle mobilnet samt hvor glade kunderne er for teleselskabet og deres generelle kundetilfredshed.

Se også: Guides og tips til mobilabonnementer