Vintervejret truer – husk at hente denne app [TIP]

Storm, islag og snebyger - vintervejret nærmer sig, men denne app klæder dig godt på til sæsonens udfordringer.

Vintervejret truer – husk at hente denne app [TIP]

Når klokken på søndag rulles en time tilbage til vintertid, sparkes højsæsonen for det våde, stormende og frysende vejrlig i gang – med alle de kvaler, ulykker eller uheld der kan medfølge.

For at holde dig orienteret har beredskabsstyrelsen i år udgivet app’en ’Mobilvarsling’ – en app der holder der løbende orienteret om trafikale eller vejrmæssige udfordringer i netop dit område. Mobilvarsling rapporterer også om beredskabssituationer som natur- eller menneskeskabte katastrofer.

Se også:  Krak Akut hjælper når uheldet er ude

App’en tager udgangspunkt i den kommune du bor i, man kan også benytte telefonens GPS til at give relevante oplysninger for dit nærområde.

Mobilvarsling fik sidste store overhaling i august i år og er i dag hentet mere end 100.000 gange. App’en er gratis og kan hentes til Android her eller iOS her.

Du vil modtage advarsler fra app’en når:

  • Myndigheder udsender beredskabsmeddelelser
  • DMI udsender varsler om storm, orkan, kraftig regn, skybrud og snestorm
  • Vejdirektoratet udsender særmeldinger om akutte motorvejs- og brospærringer af længere varighed.

Særlig varsel for Android-brugere

Visse Android-smartphones holder strengt øje med de installerede apps og deres strømforbrug og det kan påvirke Mobilvarsling evne til at levere potentielt livsvigtige.

Eksempelvis vil Samsungs ’Smart Manager’ spærre for de vigtige pushbeskeder – da funktionen deaktiverer de vigtige beskeder fra alle apps der ikke har været aktive i de seneste tre dage.

Mobilproducenter som Sony, Huawei og LG har også lignende strømsparefunktioner, du skal være opmærksom på.

Når du har Mobilvarsling installeret er det derfor vigtigt, at du går ind under din mobils indstillinger – under batteri- eller app-optimeringer – og der giver Mobilvarsling de nødvendige tilladelser.

Se også:  Tip kommunen med mobilen [TIP]