Zuckerberg bekræfter: Facebooks Smart Glasses produceres af Ray-Ban

Mark Zuckerberg, topchef og stifter af Facebook, bekræfter, at selskabets første smart glasses bliver produceret af Ray-Ban med ikonisk design.

Zuckerberg bekræfter: Facebooks Smart Glasses produceres af Ray-Ban

Tilbage i 2019 hørte vi første gang rygter om, at Facebook ville udvikle et par smarte briller, og at et samarbejde med Ray-Ban kunne være aktuelt.

Facebook smart glasses laves af Ray-Ban

Det lader til, at det rygte var helt sandt, for ved Facebooks earnings call i sidste uge blev alt dette bekræftet af CEO Mark Zuckerberg. Han citeres for, at selskabets næste produktlancering bliver smart glasses og at de bliver lavet af Ray-Ban i samarbejde med EssilorLuxottica.

Zuckerberg forklarer, at brillerne vil have ikonisk formfaktor og at man vil kunne lave nogle ret fede ting med dem.

Se også: Priser på de bedste telefoner

Kommer formentlig uden AR – men hvad er pointen så?

Vi ved meget lidt om Facebooks smarte briller, og Zuckerbergs udmelding gav ikke meget mere information, men som The Verge siger, så har Facebook tidligere meldt ud, at brillerne ikke får integreret skærm. Dermed kan vi formentlig vinke farvel til indbygget augmented reality – det er mange nok godt tilfredse med set i lyset af alle de privacy-problemer, Facebook har stået over for.

Spørgsmålet er imidlertid, hvad hele pointen i så fald er.

Se også: Find priser på smarte gadgets

Store tech-selskaber kæmper om smart glass-markedet

De senere år har vi set flere selskaber forsøge at fylde det tomrum, Google efterlod, da de droppede Google Glass. Snap lancerede Spectacles, og for nylig var det Amazon, der forsøgte sig med Echo Frames.

Også Apple siges at arbejde på et par smart briller, der skal komme på markedet inden for et par år.

Se også: Nyheder om smart glasses