Lego og Sony vil lave et metavers for børn

Med milliardinvestering vil Lego og Sony sammen lave et metavers for børn. Metaverset skal være et sjovt og kreativt sted for børnene, hvor sikkerheden er i top.

LEGO og Sony spytter hver især hele 1 milliard dollar svarende til 6,9 milliarder kroner i spiludviklingsfirmaet Epic Games, der skal blive til et fremtidigt metavers for børn.

Et metavers for børn er kun et af emnerne i denne omgang af Fokus. Er du ikke klar over hvad Fokus er? Teknofil hedder vores kanal på Youtube, hvor vi hver uge bringer en Fokus-video. Her snakker vi om den forgangne uges nyheder indenfor teknologi, kommer med gode tips, snakker om nyeste gadgets, smart home, elbiler, fremtidens teknologi og svarer på seernes mange gode spørgsmål. I denne omgang af Fokus snakker vi også om et lækkert og smart webcam fra Jabra, hjemmekontoret og arbejdsglæde, og svarer på seernes gode spørgsmål. Hele videoen kan du se herover.

Fortnite udvikler bag Legos metavers

LEGO og Sony har kastet de mange penge efter Epic Games, som står bag spilsuccesen Fortnite, der i dag er en milliardforretning.

Epic Games har siden 2021 rettet fokus mod metaverset. Metaverset er en interaktiv 3D-spilverden, hvor formålet er at give mennesker helt nye måder at interagere med hinanden på virtuelt – lidt som var man sammen i virkeligheden. Flere virksomheder arbejder på at skabe et metavers som en virtuel kopi af den virkelige verden, der opleves gennem AR- eller VR-udstyr.

“Når vi nytænker fremtiden for underholdning og leg, har vi brug for partnere, der deler vores vision. Det har vi fundet i vores partnerskab med Sony og Kirkbi. Denne investering vil fremskynde vores arbejde med at opbygge metaverset og skabe rum, hvor spillere kan have det sjovt med venner, brands kan skabe kreative og medrivende oplevelser, og skaberne kan opbygge et fællesskab og trives,” sagde Tim Sweeney, administrerende direktør for Epic Games i et interview.

Epic Games skal, som det ser ud nu, udvikle metaverset. Sony står for at levere platformene og VR-teknologien, og KIRKBI har Lego-universet og deres brand at bidrage med.

Stort fokus på sikkerhed

Der er endnu ikke mange detaljer om det kommende metavers, men børnenes sidderhed fylder efter alt at dømme meget. LEGO og Epic Games har nemlig forfattet tre principper, som metaverset skal udvikles omkring. Det skal:

  • beskytte børns ret til at lege ved at prioritere sikkerhed og trivsel
  • beskytte børns privatliv ved at sætte deres interesser i første række
  • give børn og voksne værktøjer, der giver dem kontrol over deres digitale oplevelse

Læs mere om metaverset for børn her

Se også: Nyheder om international teknologi

Hjemmekontor, Jabra webcam og konkurrence

I denne omgang af Fokus på Teknofil har vi også andet end metavers på programmet. Her handler det også om et smart webcam fra Jabra, hjemmekontor og svar på spørgsmål fra vores seerne.

Vi sparker også gang i en ny konkurrence, hvor man kan vinde et headset fra Libratone. Se hele videoen øverst i artiklen.