Apple Airpods tager stort dyk i popularitet

AirPods tager i andet kvartal af 2021 et stort dyk i popularitet, mens det går meget frem for Samsung og Skullcandy. Apple har stadig størst markedsandel.

Apple Airpods tager stort dyk i popularitet

På trods af at salget af AirPods styrtdykker i andet kvartal af 2021, så har Apple stadig den største del af lagkagen. Der er dog voldsom fremgang hos Samsung og Skullcandy, som stille og roligt æder sig ind på æblet.

Apple er stadig leder af TWS (True Wireless Stereo) trådløse hovedtelefoner med deres serie af AirPods. Dog går Apple voldsomt meget tilbage i andet kvartal af 2021, hvor salget, i forhold til sidst år, falder med over 25 procent. Og det har altså betyder, at Apple nu kommer under en markedsandel på 30 procent. For hele TWS markedet, så viser de nye tal fra Canalys, at Q2 2021 er den periode, hvor markedet har vokset mindst i tre år. Sammenlagt vokser markedet med 6,4 procent.

Se også: 10 bedste trådløse in-ear

Fremgang hos Samsung og Skullcandy

Det går dog noget bedre hos Samsung og Skullcandy samt en masse mindre kendte mærker, som Canalys ikke sætter navn på. Samsung går i perioden frem med 40,5 procent og har nu en markedsandel på 8,8 procent. Ikke langt derfra er Skullcandy med 7 procent markedsandel, som går frem med vilde 285 procent.

Xiaomi er stadig nummer to på ranglisten, kun 0,3 procent foran Samsung. De har dog alle stadig langt op til Apple, selvom de er gået meget tilbage i kvartalet. Apple har nemlig stadig 26,5 procent af markedet.

Se også: Skarpt tilbud på AirPods

Nye AirPods på vej?

Apple kan dog meget hurtigt vinde de tabte markedsandele tilbage, når der her i efteråret kommer nye AirPods. Apple forventes nemlig, sammen med iPhone 13, at lancere nye AirPods i løbet af september 2021, som går under navnet AirPods 3.

Generelt vælter der lige nu TWS hovedtelefoner ud på markedet, hvor smartphoneproducenter og andre vil have en bid af det lukrative marked.

Se også: Test af hovedtelefoner

Mere om sagen

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på artiklen. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 6/9/2021 kom den efterfølgende historie med fortællingen Apple er nu kun 4. største mobilproducent i verden – Du finder den her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Apple..