Apples Kina-exit tager fart

Apple vil have mere produktion af selskabets produkter flyttet uden for Kina, for at undgå den klemme, de er kommet i med manglende iPhones.

Apples Kina-exit tager fart

Apple har sat ekstra skub i flytningen af dele af sin produktion ud af Kina og opfordrer leverandører til at montere produkterne i andre lande som Indien og Vietnam. Det for at sprede leverandørkæderne ud, noget der har skabt udbredte protester påskyndet af landets zero-covid 19-policy.

Det skriver Wall Street Journal.

Se også: Billig iPhone 14

Vil reducere afhængighed af Kina og Foxconn

En kilde fortæller, at visse unavngivne klienter har bedt kontraktproducenten Luxshare Precision Industry om at have mere af sin produktion uden for hovedlandet Kina.

Apple forsøger også at reducere sin afhængighed af Hon Hai Precision (Foxconn) ved at benytte en bredere vifte af leverandører, skriver Wall Street Journal.

Se også: Guide til de bedste iPhones

Produktionsproblemer koster op mod 20 millioner iPhones

Produktionen af iPhones blev ramt af forsinkelser på grund af problemer på Foxconns største fabrik i Kina, der er den primære monteringsplads for iPhone 14 Pro og Pro Max-modellerne.

Apple-analytiker Kuo Ming-Chi fra TF International Securities estimerer i et tweet, at der bliver produceret mellem 15 og 20 millioner færre af de to modeller, end det var planen for 4. kvartal 2022.

I august hørte vi, at Foxconn påskyndede et skift af produktionen af Apples seneste flagskib fra Kina til Indien. Kuo mener, at Apple vil flytte 40-45 procent af iPhone-monteringen til Indien. I dag er den procentandel 2-4 procent.

I maj forslog han, at Apple skulle satse på Vietnam som et sted at masseproducere selskabets seneste AirPods.

Se også: Cover til iPhone

Flytter stor del af chipproduktion til USA

Nu, hvor amerikanske kunder som Apple gerne vil købe komponenter mere lokalt på grund af den øgede spænding mellem Kina og USA på handelsfronten, fortalte Bloomberg i sidste uge, at chipproducenten Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) har planer om at øge produktionskapaciteten og producere flere avancerede chips på en fabrik i Arizona til 12 milliarder dollars. Den skal starte produktionen i 2024.

Derudover er det netop blevet annonceret af Apples CEO, Tim Cook, der blev flankeret af selve den amerikanske præsident Joe Biden, at TSMC vil investere yderligere 28 milliarder dollars i en ekstra chipfabrik i USA.