OPPO kommer til Danmark – dette skal du vide om selskabet

Oppo kommer til Danmark i 2023, men hvad er det for et selskab og hvad kan vi danskere se frem til at se af nye produkter?

OPPO kommer til Danmark – dette skal du vide om selskabet

Alt tyder på, at der ikke går lang tid, inden vi får et nyt mobilmærke til Danmark – det bliver endnu et brand fra Kina. Denne gang ikke med et svært navn som Huawei eller Xaiomi, men Oppo.

Producenten menes at komme ind på det danske marked med sine første telefoner og produkter i løbet af første kvartal 2023.

Se også: Priser på Oppo telefoner

Hvem er Oppo?

Oppo er en kinesisk multinational elektronikvirksomhed, der designer, fremstiller og markedsfører smartphones, mobiludstyr og bærbare enheder. Virksomheden blev grundlagt i 2004 og har hovedkvarter i Dongguan, Guangdong, og har udvidet sine aktiviteter til andre lande rundt om i verden. Oppo og OnePlus, som er mere kendt i Danmark, er ejet af det samme moderselskab, BBK Electronics.

Ifølge rapporter har Oppo oplevet en stærk vækst i de seneste år, og virksomhedens omsætning rundede 37 milliarder dollars i 2021.

Selv om det ikke er klart, hvor meget overskud virksomheden har haft i de seneste år, har den klaret sig godt på det stærkt konkurrenceprægede smartphone-marked og er i dag verdens fjerde største mobilproducent.

Oppo er kendt for sit fokus på forskning og udvikling og er blevet anerkendt for sine innovationer inden for mobilfotografering og teknologi til hurtigopladning af telefoner.

Selskabet har omkring 40.000 ansatte på verdensplan og opererer i over 60 lande.

Se også: Hvad laver de største tech-virksomheder?

Kom med sin første smartphone i 2008

Oppo startede som producent af DVD-afspillere, men ekspanderede hurtigt ind på smartphone-markedet i 2008 med lanceringen af sin første smartphone, Joy.  Det skete altså et år efter, at Steve Jobs introducerede Apples første generation af iPhone.

I løbet af årene har virksomheden udgivet en bred vifte af smartphones fra budgetvenlige telefoner til high-end flagskibe. Nogle af de mest bemærkelsesværdige telefoner omfatter Find X, som har et motoriseret pop-up-kamera og et design uden ramme, og Reno, som har et 10x hybridzoomkamera og et slankt, futuristisk design.

Selskabets telefoner kører med ColorOS, som ligger henover Android.

Se også: Oppo kommer til Danmark

Fokus på udstyr og innovativ teknologi

Ud over sine smartphones fremstiller Oppo også en række mobiltilbehør og periferiudstyr, herunder hovedtelefoner, powerbanks og etuier. Virksomheden har også en stærk tilstedeværelse på markedet for wearable-produkter med produkter som Oppo Watch og Oppo Band.

Oppo har et stærkt fokus på forskning og udvikling og er blevet anerkendt for sine innovationer inden for mobilteknologi. Virksomheden var en af de første til at introducere hurtigopladningsteknologi med sit Super VOOC-opladningssystem, som giver mulighed for hurtig opladning af sine smartphones. Den teknologi kender vi allerede fra OnePlus – de to selskaber arbejder allerede i dag sammen.

Oppo har også været en pioner inden for mobilfotografering med sine smartphones med avancerede kamerasystemer og kraftfulde billedbehandlingsalgoritmer.

Elbiler kan blive næste mulige skridt

Det er muligt, at Oppo kan gå ind på markedet for elbiler i fremtiden. Virksomheden har som nævnt et stærkt fokus på forskning og udvikling og er blevet anerkendt for sine innovationer inden for mobilteknologi. I takt med at den globale efterspørgsel efter elbiler fortsætter med at vokse, kan selskabet måske se muligheder for at anvende sin ekspertise inden for teknologi og design til at udvikle elbiler.

Konkurrenten Xiaomi har annonceret store planer for elbilmarkedet og skulle være klar med en elbil i 2024. Det kan meget vel være med til at sætte Oppo i gang på den front også.

Virksomheden har indgået partnerskaber med andre store teknologivirksomheder, såsom Qualcomm og Google, for at udvide sit produktudbud og nå ud til et bredere publikum.

Alt i alt kan Oppo beskrives som en førende aktør på det globale smartphone-marked, kendt for sit fokus på innovation og sine produkter af høj kvalitet.

Med sin stærke vægt på forskning og udvikling er virksomheden godt positioneret til fortsat at udvikle nye og spændende produkter i fremtiden og det bliver interessant at følge selskabet i Danmark.