Dobbelt så mange har skiftet til elbil i år

Det ruller derudaf for de fuldelektriske biler, der fylder mere og mere på de danske veje. I årets første fire måneder er der solgt 108 procent flere elbiler.

Dobbelt så mange har skiftet til elbil i år

Har du endnu ikke skiftet til elbil, så er du garanteret meget fristet af de helt batteridrevne biler. I hvert fald bliver de helt elektriske biler ved med at blive mere populære i Danmark. Se de ti mest populære elbiler i Danmark i april.

Se også: Sammenlign elbiler på det danske marked

Der blev solgt 139 procent flere elbiler i april 2023

Der er i april måned blevet solgt 3.471 elbiler i Danmark, hvilket svarer til en stigning på 139 procent sammenlignet med samme måned i 2022. Alt i alt udgjorde elbiler 29 procent af salget i april.

Tager man et kig på årets fire første måneder, er salget af elbiler gået frem med 108 procent sammenlignet med sidste år. Det betyder, at der indtil videre i 2023 er kommet mere end 15.000 nye elbiler ud på vejene.

Større udvalg, lavere priser

Der er ikke noget at sige til, at mange har valgt at skifte brændstofbilen ud med en elektrisk. Flere bilproducenter har sat priserne ned på deres elbiler. I første omgang var det Tesla, der satte priserne ned på Model Y og Model 3. Herefter satte Ford prisen ned på Mach-E, Nissan satte prisen ned på Ariya og andre lavede skarpe tilbud på specifikke varianter, som for eksempel Skoda med Enyaq iV Premium.

Hvilke elbiler hittede i april?

Hvilke elbiler var de mest populære i april 2023? Senere i dag kan vi afsløre, hvilke ti biler der solgte bedst.

I marts var det uden tvivl Tesla, der dominerede top 10. Tesla indtog første- og andenpladsen med henholdvis 3.203 Model Y og 443 Model 3 solgt. Model Y slog derfor alle andre bilmodeller i marts. Der var dog også flere andre producenter af elbiler, der havde en god måned i marts.

Top 10 elbiler i april i Danmark

  1. Tesla Model Y
  2. Tesla Model 3
  3. Volkswagen ID.4
  4. Skoda Enyaq iV
  5. Audi Q4 e-tron
  6. Renault Megane Electric
  7. BMW i4
  8. Volvo XC40 Recharge
  9. Volkswagen ID.5
  10. Kia EV6

Se også: Markedets bedste elbilforsikring finder du hos if