Sådan gør du ikoner på din iPhone-hjemmeskærm mørke

iPhones har i forvejen Mørk tilstand, og nu kan du også gøre alle ikonerne på din hjemmeskærm mørke, så de passer til systemets tema. Se hvordan du får mørke ikoner i iOS 18.

Sådan gør du ikoner på din iPhone-hjemmeskærm mørke

I Apples styresystem til iPhone, iOS 18, kan ikoner på hjemmeskærmen indstilles til enten at være lyse eller mørke.

Dermed kan du matche farven på dine ikoner, når du har aktiveret Mørk tilstand. Se hvordan du får mørke ikoner på hjemmeskærmen på din iPhone.

Se også: De bedste priser på brugte iPhones

Sådan får du mørke ikoner i iOS 18

En ny funktion i iOS 18 lader dig tilpasse ikonernes udtryk, så de passer til lige dine præferencer. Udviklere skal dog opdatere apps til at understøtte denne funktion.

I iOS 18 kan du dog ændre alle appikoner til en mørkere udgave, også selv om udviklerne ikke har opdateret appens ikon.

De mørke ikoner har alle en sort baggrund i stedet for en hvid eller farvet baggrund, hvilket gør, at de passer bedre til resten af brugerfladen, når man har Mørk tilstand aktiveret.

Apple har også introduceret en ny knap, der gør ens baggrundsbillede mørkere – også noget der egner sig perfekt til dem, der foretrækker at have sin telefon i Mørk tilstand.

  1. Tryk og hold fingeren nede på et tomt område på hjemmeskærmen eller en appside for at gå ind i redigeringstilstand, så alle ikonerne ryster.
  2. Tryk på Rediger i øverste venstre hjørne.
  3. Vælg Tilpas i dropdown-menuen.
  4. Vælg Mørk, Lys eller Automatisk i panelet. Automatisk gør ikonerne lysere eller mørkere, alt efter om tilstanden Lys eller Mørk er aktiveret.
  5. Tryk et sted uden for tilpasningspanelet for at lukke det og afslutte redigeringstilstanden.

I tilpasningspanelet er der også kommet en ny funktion, hvor du kan gøre dit baggrundsbillede mørkere. Du skal her klikke på solikonet.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

iOS bliver mere som Android

iOS har gennem tiden været et meget lukket styresystem – helt modsat Android, hvor det siden første udgave af Android har været muligt at tilpasse store dele af styresystemet.

Apple har haft stor succes med at åbne op for nye dele af iOS, som har gjort styresystemet meget mere attraktivt for de Android-brugere, som har været vant til noget så simpelt som selv at bestemme, hvordan ens ikoner ser ud eller sågar placeringen af dem.

Modsat for 10 år siden er iOS og iPhones derfor langt mere attraktive, hvis man godt kan lide at tilpasse systemet til egne præferencer. Er du fristet af en iPhone, kan du finde de absolut bedste iPhones, de bedste iPhones til prisen eller de billigste iPhones.

Se også: Sammenligning: Pris på iPhone 16 med og uden abonnement