Brugte iPhones – priser, garanti og bæredygtig genbrug

Glem de nye iPhones. Køb i stedet en brugt. De er meget billigere, men lige så gode. Samtidig sparer du klimaet for en masse CO₂-udledning.

I denne guide kan du læse om de mange fordele ved at købe en brugt iPhone – for eksempel de meget lave priser, bæredygtig genbrug, reklamationsret, garanti, returret og opdateringer i mange år.

 

“Du bør absolut overveje at købe en brugt iPhone. De er meget billige og så gode som nye. Du kam snildt spare op til 50 procent ved at købe dem brugt.”
Nicolas Fredriksen, teleanalytiker for Mobilsiden.dk.

Se også: Seneste nyt og test af iPhones

Vi gør dig klogere på priser på brugte iPhones, og viser dig hvor mange tusinde kroner du kan spare i forhold til at købe en ny iPhone. Sidst, men ikke mindst, guider vi dig også til, hvilke iPhone-modeller fra Apple du bør overveje at købe brugt.

Se også: Sammenlign aktuelle priser på iPhones

Indholdsfortegnelse: Alt om brugte iPhones

Gå til de forskellige afsnit i indholdsfortegnelsen nedenfor eller læs vores guide fra A til Å.

1. Stort marked for brugte iPhones

2. Mange fordele ved at købe en brugt iPhone

3. Prisen på brugte iPhones er meget billigere end nye iPhones

3.1. Hvad koster en brugt iPhone?

4. Sælg din brugte iPhone igen

4.1. Sælg trygt din brugte iPhone til Swappie

5. Reklamationsret, garanti og returret på brugte iPhones

5.1. 24 måneders brancheførende garanti hos Swappie

6. Køb brugt iPhone hos en forhandler og undgå at blive snydt

7. Brugte iPhones bliver gode som nye, inden de sælges

7.1. Defekte komponenter på brugte iPhones udskiftes

7.2. Swappie tester brugte iPhones i 52 trin

8. Vær opmærksom på batteriet i brugte iPhones

8.1. Brugte iPhones med høj batterikapacitet hos Swappie

9. Brugte iPhones fås i forskellige kvalitetsstande

9.1. Brugte Premium-iPhones er som nye – bare billigere

10. Brugte iPhones er lig med cirkulær økonomi og bæredygtighed

10.1. En brugt iPhone fra Swappie er en bæredygtig iPhone

11. Brugte iPhones er fremtidssikre

12. Bedste iPhone til børn

12.1. Børn passer ikke så godt på deres telefoner

12.2. iPhones er mindre og passer bedre til børn

12.13. Børnesikring på iPhones

13. iPhones du bør købe brugt

13.1. iPhone XS og XS Max

13.2. iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max

13.3. iPhone 12, 12 mini, 12 Pro og 12 Pro Max

13.4. iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro Max

13.5. iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max

13.6. iPhone SE (3. generation)

14. Konklusion: Det bedste iPhone-køb er en brugt iPhone

Stort marked for brugte iPhones

Der er ifølge Danmarks Statistik en smartphone i 92 procent af alle danske hjem. Med en markedsandel for iPhones på omkring 60 procent i Danmark er der flere millioner af iPhones i danskernes hænder. Der er med andre ord et gigantisk marked for brugte iPhones.

“Hos Swappie er brugte iPhones så gode som nye, men til gengæld er prisen helt i bund. At købe en brugt iPhone er ikke bare meget billigere. Brugte iPhones er også et mere miljø- og klimavenligt valg end køb af fabriksnye telefoner.”
Nicolas Fredriksen, teleanalytiker for Mobilsiden.dk.

Mens det globale salg af smartphones ifølge Counterpoint falder, stiger salget af refurbished smartphones til gengæld. Det er især takket være Apple, som sidder på halvdelen af salget af brugte smartphones. Det forstår man godt, idet nye iPhones er væsentligt dyrere end de fleste andre smartphones på markedet.

Så hvad er en brugt iPhone helt præcist? En iPhone starter livet som en fabriksny telefon, der købes til nypris af telefonens første ejer. På et tidspunkt skaffer vedkommende sig af med telefonen af den ene eller anden grund – for eksempel på grund af en skade, eller hvis vedkommende ønsker at købe en ny telefon.

En række virksomheder specialiserer sig i at istandsætte og klargøre iPhones til genbrug, så de kan sælges som refurbished iPhones. En brugt iPhone er altså en iPhone, der er istandsat, nulstillet, ulåst og gjort klar til genbrug. Den fungerer fuldstændig som en fabriksny iPhone med tilhørende reklamationsret/garanti og fortrydelsesret. De kan købes i forskellige kosmetiske stande, så du kan vælge en brugt iPhone i lige præcis den stand, der passer til dine præferencer og dit budget.

Brugte iPhones er altså langt hen ad vejen lige så gode som nye iPhones, men prisen kan til gengæld være mange tusinde kroner lavere.

Mange fordele ved at købe en brugt iPhone

At købe en brugt iPhone giver mening på mange måder. Fordelene er faktisk så mange, at det kan virke nærmest skørt at købe en dyr og spritny iPhone:

 • Brugte iPhones er markant billigere end nye iPhones
 • Du skåner miljøet ved at genbruge frem for at købe nyt
 • Du får to års reklamationsret/garanti, 14 dages returret og køber telefonen af en professionel forhandler
 • iPhones er gode til børn, men brugte iPhones er endnu bedre
 • Brugte iPhones får sikkerheds- og softwareopdateringer i mange år
 • At købe brugte telefoner er den mest klimavenlige måde at købe telefon på

“Swappie er bedst og billigst på brugte iPhones. Ikke bare er prisen på brugte iPhones meget lav. I tillæg inkluderes to års reklamationsret, 14 dages returret og 24 måneders forhandlergaranti. Meget bedre og billigere får man det næppe.”
Nicolas Fredriksen, teleanalytiker for Mobilsiden.dk.

Se også: Find billigste mobilabonnement

Hos Swappie får du hele pakken

Alle de fordele, der er ved at købe en brugt iPhone, nyder du godt af, hvis du køber en brugt iPhone hos forhandleren Swappie. Swappie er på få år blevet Europas største udbyder af brugte iPhones.

Derfor anbefaler vi Swappie

Swappie er Europas største forhandler af brugte iPhones. Selv om virksomheden ikke er ældre end fra 2016, er den lynhurtigt blevet førende på sit område. Swappie er desuden bannerfører, når det gælder cirkulær økonomi og nedbringelse af e-affald til gavn for miljøet.

Swappie er ikke kun det bæredygtige valg. Ved at vælge Swappie har du også mulighed for at vælge lige den brugte iPhone, der passer til dig, i et stort udvalg af farver og konfigurationer. Som kunde får du maksimal tryghed med en garanteret batterikapacitet samt muligheden for at købe brugte iPhones med 100 procent batterikapacitet. Swappie har dertil også meget konkurrencedygtige priser.

Køb din brugte iPhone hos Swappie

Prisen på brugte iPhones er meget billigere end nye iPhones

En af de helt store fordele ved at købe en istandsat iPhone er, at prisen er billigere end en fabriksny iPhone.

En helt ny iPhone er dyr. Nyprisen på de seneste iPhones ligger på alt mellem 8.000 kroner og mere end 16.000 kroner alt efter variant. iPhones holder værdien ekstremt godt, og priserne på en fabriksny iPhone falder derfor ikke særlig meget over tid.

Det giver derfor ekstra god mening at købe en brugt iPhone, fordi priserne falder meget, lige så snart den har været brugt af sin første ejer.

De lavere priser på refurbished iPhones giver dig to muligheder:

 • enten kan du købe en brugt iPhone til en væsentligt lavere pris end normalprisen for en ny
 • eller også kan du vælge at købe en bedre model til en lavere pris, der svarer til nyprisen for en dårligere iPhone-model

Uanset hvad du gør, får du altid meget mere mobil for pengene ved at købe en brugt iPhone hos en forhandler, der istandsætter dem.

Se priser på brugte iPhones

Hvad koster en brugt iPhone?

Ved at købe en renoveret iPhone hos en professionel forhandler kan du spare utrolig mange penge. Jo ældre en iPhone du køber, desto større er besparelsen. Køber du den nyeste iPhone brugt, er besparelsen 24-32 procent alt efter den brugte iPhones stand.

Køber du en iPhone-model, der har været på markedet i et år, sparer du mellem 23 og 37 procent alt efter telefonens stand. Ved køb af en to år gammel brugt iPhone sparer du mellem 47 og 55 procent. Der er altså mange tusinde kroner at spare ved at købe en brugt iPhone.

Lad os tage et konkret eksempel: En ny iPhone 13 med 128 GB lager koster i gennemsnit 6.817 kroner hos de danske elektronikforhandlere. Hos Europas største forhandler af istandsatte iPhones, Swappie, koster en brugt iPhone 13 med 128 GB lager i den bedste stand (”Premium”-stand) 5.209 kroner. Det er en besparelse på 1.600 kroner eller 23 procent.

Har du ikke noget imod nogle få synlige skrammer og ridser, kan du faktisk spare helt op til 2.500 kroner eller 37 procent på en iPhone 13. Der er altså ingen tvivl om, at du kan spare utrolig mange penge ved at købe brugte iPhones.

Stand iPhone 12 (64 GB)
(Nypris: 6.122 kr.)
iPhone 13 (128 GB)
(Nypris: 6.817 kr.)
iPhone 14 (128 GB)
(Nypris: 7.677 kr.)
Brugt pris Be­spar­el­se Brugt pris Be­spar­el­se Brugt pris Be­spar­el­se
Premium Ikke til­gænge­lig 5.209 kr. -23 % 5.799 kr. -24 %
Frem­ra­gen­de 3.269 kr. -47 % 4.539 kr. -33 % 5.429 kr. -29 %
God 3.199 kr. -48 % 4.459 kr. -35 % 5.359 kr. -30 %
Okay 2.749 kr. -55 % 4.319 kr. -37 % 5.199 kr. -32 %
Gen­nem­snit 3.072 kr. -50 % 4.632 kr. -32 % 5.447 kr. -29 %

Tabellen viser, hvor store besparelser der er ved at købe en brugt iPhone hos Swappie i stedet for en fabriksny iPhone hos en elektronikforhandler. Priserne er indhentet 30. august 2023. Priserne er gennemsnitspriser hos elektronikforhandlere, som sælger fabriksnye iPhones, samt priserne hos Swappie, der er Europas største forhandler af brugte iPhones.

Køb en brugt iPhone her

Sælg din brugte iPhone igen

Når du køber en brugt iPhone, skal den før eller siden på pension og skiftes ud med en ny model. Mange forhandlere af brugte iPhones går all-in på cirkulær økonomi og bæredygtighed ved at lade dig sælge din brugte iPhone til forhandleren.

Den brugte iPhone har altså ekstra værdi, i og med den ikke kun er billigere i indkøb, men også ved at du får penge for den, den dag du vil skifte til en nyere model.

Processen foregår ligesom hvis man afleverer sin gamle iPhone til et teleselskab eller en elektronikforhandler for at få rabat på køb af en ny telefon. Hos forhandlere af brugte iPhones skal du blot sende din gamle iPhone med posten eller indlevere den i en butik, hvis det er muligt.

Når forhandleren modtager din brugte telefon, sørger den for, at telefonen nulstilles, så alle billeder, tekstbeskeder og apps bliver fuldstændig fjernet. Ingen private data kommer altså i forkerte hænder, når telefonen igen får ny ejer. Forhandleren vurderer, hvad den brugte iPhone er værd ud fra model, variant og stand. Pengene bliver automatisk overført til din bankkonto.

Herunder kan du se, hvad populære iPhones er værd*:

 • iPhone 14 (128 GB): Op til 4.840 kr.
 • iPhone 14 Pro (128 GB): Op til 6.370 kr.
 • iPhone 13 (128 GB): Op til 4.020 kr.
 • iPhone 12 (64 GB): Op til 2.650 kr.
 • iPhone SE 2022 (64 GB): Op til 1.790 kr.

*Priserne er indhentet hos Swappie den 30. august 2023 og viser, hvad de forskellige modeller var værd på daværende tidspunkt. Jo ældre en specifik model er, jo mindre bliver den værd. Jo bedre stand en brugt telefon er, jo tættere på ovenstående priser kan du forvente at opnå.

Sælg trygt din brugte iPhone til Swappie

En af de forhandlere, der køber brugte iPhones af privatpersoner, er Swappie. Det er muligt at at sælge til dem og få penge for den. Man kan få et estimat over, hvad ens telefon er værd på Swappies hjemmeside.

Swappie udmærker sig ved at tilbyde de bedste priser på rigtig mange iPhone-modeller samt gratis fragt til indsendelse af sin gamle iPhone. Er du ikke tilfreds med prisoverslaget, sender Swappie din iPhone retur til dig helt gratis. Accepterer du prisoverslaget, har du pengene på din konto allerede inden for 3-6 hverdage. Det bliver med andre ord ikke bedre.

Sælg trygt din brugte iPhone til Swappie

Reklamationsret, garanti og returret på brugte iPhones

Fordelen ved at købe en brugt iPhone hos en forhandler er, at du får to års lovbestemt reklamationsret, som hvis du køber en helt ny iPhone hos Apple eller en hvilken som helst anden elektronikforhandler.

De to års reklamationsret giver dig mulighed for at reklamere over fejl og mangler, der var til stede, da du fik leveret den brugte iPhone. Med reklamationsretten hos en professionel forhandler står du som forbruger langt stærkere i forhold til at købe telefonen brugt af en privatperson.

Mange forhandlere af brugte iPhones giver i tillæg til den lovpligtige reklamationsret to års gratis garanti. Garanti er en frivillig service, som giver dig som forbruger yderligere rettigheder end dem, som du i forvejen får gennem reklamationsretten. Med garantien skal du ikke på samme måde bevise over for forhandleren, at en eventuel fejl på den brugte iPhone ikke er selvforskyldt. Du bør altid nærlæse vilkårene for, hvad der er dækket og ikke er dækket af forhandlerens garanti. Ideelt bør garantien dække tekniske problemer såsom problemer med kamera, mikrofon, sensorer og højtalere.

Ud over reklamationsret og garanti er der også 14 dages returret/fortrydelsesret ved køb af en brugt iPhone hos en forhandler. Du kan dermed med ro i maven købe en brugt iPhone, afprøve den på en måde, så telefonen ikke mister værdi, og inden for de 14 dage oplyse forhandleren, at du ønsker at fortryde købet og få det fulde beløb refunderet.

24 måneders garanti hos Swappie

Swappie giver en 24 måneders garanti kaldet Swappie Garanti på alle brugte iPhones. Det betyder, at de dækker tekniske problemer med telefonen såsom problemer med kameraet, mikrofonen og højtalere. Garantien dækker altså skader, som ikke er forårsaget af forkert brug. Ønsker man ekstra tryghed hos Swappie, kan man tilkøbe en tre år lang garanti.

Med Swappie Garanti er man også garanteret en hurtig reparationsservice. Når Swappie modtager en telefon til reparation, tager behandlingsperioden typisk 1-7 hverdage. Den defekte iPhone repareres eller erstattes med en tilsvarende model.

Swappies garantiordning er kort sagt den førende inden for salg af brugte iPhones. Du finder ikke en bedre garantiordning end Swappie Garanti.

Køb brugt iPhone med garanti og returret her

Køb brugt iPhone hos en forhandler og undgå at blive snydt

Det kan være fristende at købe en ekstra billig iPhone på Den Blå Avis (DBA) eller Facebook Marketplace. Svindel på nettet stiger desværre eksplosivt, og der er derfor risiko for at blive snydt, når man køber en brugt iPhone af en privatperson.

En anden ulempe ved at købe af en privatperson er, at du ikke har 14 dages returret. Er telefonen ikke som lovet, er der derfor ikke noget at gøre. Du kan heller ikke reklamere over en brugt iPhone hos en privat sælger. Muligheden for at reklamere over produktet kan man kun bevare ved at huske at få den oprindelige kvittering for købet med i handlen.

Alle disse ulemper undgår du ved at købe en renoveret iPhone hos en professionel virksomhed. Her får du, som tidligere nævnt, både reklamationsret og/eller garanti samt 14 dages returret – altså fuld tryghed. Dermed kan du købe en brugt iPhone helt uden bekymringer!

Brugte iPhones bliver gode som nye, inden de sælges

Når du køber en brugt iPhone hos en professionel forhandler, har telefonen gennemgået en grundig inspektionsproces. Det sikrer, at telefonen fungerer fuldstændig som en ny iPhone – måske dog med undtagelse af en ridse eller to i lakken.

Det varierer fra forhandler til forhandler, hvor udførlig en inspektion der foretages af refurbished iPhones. Nogle af de mest almindelige trin er:

 • Knapper, mikrofoner, højttalere og porte
 • Skærmkvalitet og berøringsfunktionalitet
 • Tjek af batterikapacitet og opladning
 • Kamera, LED-blitz og funktionalitet
 • Tilslutning via Wi-Fi, Bluetooth og mobilnet
 • Sensorer såsom accelerometer og gyroskop
 • Sletning af al data og nulstilling
 • Tjek af ydeevne

Defekte komponenter på brugte iPhones udskiftes

Hvis en ældre istandsat iPhone har ødelagte eller defekte komponenter, vil de blive udskiftet med nye dele. Det kan være et batteri, der er blevet slidt så meget, at det ikke længere er i fremragende tilstand, og som derfor må udskiftes.

Ved køb af en brugt iPhone vil alle de tekniske funktioner altså fungere fuldstændig, som du kender dem fra en spritny iPhone. Den eneste forskel vil være nogle eventuelle kosmetiske ridser hist og her.

Swappie tester brugte iPhones i 52 trin

Swappie gennemtester indleverede iPhones på 52 trin. Her undersøger Swappies team af flere hundrede teknikere i Helsinki alle funktioner én efter én. Har telefonen et defekt bundkort, repareres det af Swappies eksperter i mikrolodning. Derefter gennemgår telefonen den 52 trin lange inspektion forfra.

Swappies testprocedure på 52 trin er markedets grundigste inspektionsproces. Ingen defekter eller skader får lov til at gå ubemærket hen, så du kan trygt købe en iPhone, der fungerer helt som en ny iPhone.

Køb gennemtestede brugte iPhones her

Vær opmærksom på batteriet i brugte iPhones

En af de ting i en iPhone, der oftest bliver repareret og udskiftet, er batteriet. Hvis man ikke passer godt på sit batteri i telefonen og ikke oplader den skånsomt efter producentens forskrifter, kan få års brug slide utroligt meget på batteriet. Slitage forringer batteriets kapacitet og evne til at holde strøm, og derfor er man til sidst nødt til at få udskiftet batteriet, for at telefonen kan holde strøm dagen lang.

Da man ikke bare sådan lige kan udskifte batteriet i en iPhone, bør du købe en brugt iPhone hos en professionel forhandler, der garanterer en vis batterikapacitet i den brugte iPhone. Hvis forhandleren ikke gør det, risikerer du at købe en brugt iPhone med et dårligt batteri.

Hvis forhandleren giver dig mulighed for at købe den brugte iPhone med et helt nyt batteri, der er blevet udskiftet under den grundige inspektionsproces, anbefaler vi at gøre dette.

Brugte iPhones med høj batterikapacitet hos Swappie

Køber du en brugt iPhone hos forhandleren Swappie, er du sikker på at få en iPhone med en batterikapacitet på mindst 80 procent. De iPhones, som Swappie solgte i 2021, havde i gennemsnit en batterikapacitet på 95 procent. Er det ikke nok, er der også mulighed for at tilkøbe et spritnyt batteri med 100 procent kapacitet for 220 kroner.

Det bliver ikke mere trygt at købe en brugt iPhone end hos Swappie. Her slipper du for alle bekymringer over batteriets helbred, kapacitet og levetid. Swappies garanterede batterikapacitet er unik, og det er forbavsende billigt at tilkøbe et nyt batteri med fuld kapacitet.

Køb brugte iPhones med batterigaranti

Brugte iPhones fås i forskellige kvalitetsstande

En brugt iPhone er ikke bare en brugt iPhone. De har forskellige kosmetiske stande, alt efter hvor lang tid de har været brugt af forrige ejer, og hvor godt vedkommende har passet på telefonen.

Det varierer fra forhandler, hvor mange kosmetiske stande brugte iPhones inddeles i. Typisk er det tre eller fire tilstande. Det kan for eksempel som følger:

Eksempel på tilstande for brugte iPhones
Okay tilstand God tilstand Fremragende tilstand
Den brugte iPhone har flere mærker, hakker og ridser på rammen. Skærmen er intakt, men har synlige ridser – dog uden at være revnet. Den brugte iPhone kan have synlige tegn på slitage i form af ridser og mærker på rammen og skærmen. Ridserne er næsten ikke synlige, når skærmen er tændt. Den brugte iPhone har ingen nævneværdige tegn på slitage, men der kan forekomme et par meget små ridser på rammen og skærmen.

De forskellige inddelinger af refurbished iPhones gør det nemt for dig at købe en brugt iPhone, der passer til dit budget og dine præferencer for standen.

For eksempel kan man med fordel spare ekstra mange penge ved at købe en brugt iPhone med synlige ridser og skrammer, hvis man alligevel dækker de kosmetiske skader til med et cover.

Brugte Premium-iPhones er som nye – bare billigere

Hvor nogle forhandlere tilbyder helt op til fem forskellige stande, er der som udgangspunkt kun tre hos Swappie: Okay tilstand, god tilstand og fremragende tilstand.

Swappie tilbyder også en såkaldt Premium-serie af udvalgte modeller, som kun 1 procent af deres telefoner kvalificerer sig til. Premium-serien har 100 procent batterikapacitet, ingen brugsspor og en buyback-garanti. Det betyder, at Swappie køber den brugte Premium-iPhone tilbage, når du har lyst – uanset dens stand.

Swappies opdelinger af brugte iPhones’ stand gør det nemt og overskueligt at finde en ny iPhone. Med serien af brugte Premium-iPhones kan man samtidig få det bedste af det bedste: en iPhone, der er så tæt på en fabriksny iPhone, som den kan være – bare meget billigere.

Køb Premium-iPhones – de bedste brugte iPhones du kan få

Brugte iPhones er lig med cirkulær økonomi og bæredygtighed

Når du køber en istandsat iPhone, skåner du miljøet og støtter op om cirkulær økonomi og bæredygtighed. Hvorfor smide en få år gammel iPhone ud eller ligge den i skuffen for at købe en spritny iPhone, når du kan købe en brugt iPhone i nærmest ny stand til en meget lavere pris?

Mere end 80 procent af CO₂-udledningerne fra en moderne iPhone opstår i produktionsfasen. Der bruges mange af jordens ressourcer i form af ædelmetaller og sjældne jordarter til komponenter. Der anvendes blandt andet aluminium, karbon, jern, silicium, kobber, kobolt, brint, krom, nikkel, arsen, guld og bismuth.

Ved at købe en brugt iPhone udsætter du udvindingen af kostbare og ressourcekrævende metaller i konfliktramte områder til produktionen af en ny iPhone. Du skåner dermed jordkloden for mange kilo unødvendig CO₂-udledning.

At købe en brugt iPhone er altså ikke bare billigt, men også bæredygtigt.

En brugt iPhone fra Swappie er en bæredygtig iPhone

En af de forhandlere af brugte iPhones, som arbejder med bæredygtighed og cirkulær økonomi, er Swappie. I 2021 sparede Swappie klimaet for 23.550 ton CO2-ækvivalenter, og mere end 1 million iPhones er blevet istandsat og videresolgt i stedet for at ende som e-affald på en losseplads. Hver telefon fra Swappie bruger 78 procent mindre CO2 sammenlignet med en ny iPhone.

Inden 2024 har virksomheden som mål at nå en samlet besparelse på 100.000 ton CO2e gennem kunders køb af klimavenlige brugte iPhones. Swappie vil også overgå til 100 procent vedvarende elektricitet inden 2024.

Ved at købe en brugt iPhone hos Swappie bakker du op om bæredygtighed og cirkulær økonomi og gør jordkloden en stor tjeneste. Swappies klimaindsats er førende blandt forhandlere af brugte iPhones.

Læs mere om Swappie, cirkulær økonomi og bæredygtighed

Brugte iPhones er fremtidssikre

En af de bedste grunde til at købe netop en brugt iPhone og ikke en brugt Android-mobil er, at Apple holder iPhones opdaterede i rigtig mange år.

Apple har historisk udgivet mellem fem og seks store iOS-opgraderinger til iPhones. Dertil udsender Apple sikkerhedsopdateringer til op mod ni år gamle iPhones. Køber du derfor en iPhone, der i dag er to eller tre år gammel, får du altså fortsat opdateringer i mange år.

Du kan med andre ord trygt købe en brugt iPhone, da selv en brugt iPhone får lige så mange eller endda flere opdateringer end mange andre Android-mobiler.

Opdateringerne er vigtige, fordi de dels giver nye funktioner, ligesom ydeevnen kan forbedres over tid. Dertil retter sikkerhedsopdateringer alvorlige fejl, som it-kriminelle potentielt kan misbruge til at udføre hackerangreb mod uskyldige iPhone-ejere.

Bedste iPhone til børn og unge

Den bedste iPhone til børn og unge er en brugt iPhone. Mange forældre har formentlig lagt ører til børns stærke ønske om at få en iPhone. Ikke en smartphone eller en Android-mobil, men en iPhone. Der er dog heldigvis flere gode grunde end bare dét til, at børn bør vælge en brugt iPhone som deres mobiltelefon:

Børn passer ikke så godt på deres telefoner

Børn er ikke altid gode til at passe på deres ting. Særligt en telefon kan ofte få en noget hårdhændet behandling, og den bliver formentlig mistet og tabt lidt oftere end voksens telefoner.

Det giver derfor rigtig god mening at købe en brugt iPhone til et barn. Den brugte iPhone har måske allerede nogle mindre ridser og skrammer. Den er derfor billigere at købe end en helt ny iPhone, og den økonomiske skade er derfor ikke lige så stor, hvis uheldet skulle ske, at telefonen går alvorligt i stykker eller helt forsvinder.

iPhones udmærker sig særligt ved at have nogle særlig gode indstillingsmuligheder, der giver god forældrekontrol, hvilket er værd at tænke på i en tid, hvor sociale medier og in-game purchases i spil florerer.

iPhones er mindre og passer bedre til børn

En brugt iPhone passer rent størrelsesmæssigt typisk også bedre til børns mindre hænder. Ældre iPhones har mindre skærme og derfor også mindre fysiske dimensioner end de nyeste iPhones. Alene på 10 år er iPhone blevet op til 3,7 cm højere og 1,9 cm bredere, mens skærmen er blevet op til 2,7 tommer større.

Ved at vælge en brugt iPhone får derfor børn en telefon, der passer bedre til dem, og som de nemmere kan håndtere.

Børnesikring på iPhones

iPhones egner sig generelt rigtigt godt til børn, idet forældre kan opsætte børnesikring, så forældre får fuld kontrol over, hvad barnet kan med sin iPhone. På den måde kan barnet for eksempel opleve, at der er aldersrelaterede begrænsninger på indhold i apps, bøger, tv-udsendelser og film.

Forældre kan også oprette skærmfri tid og begrænsninger for specifikke apps og opsætte begrænsninger for, hvem barnet kan kommunikere med. Køb eller gratis overførsler kan ligeledes kræve godkendelse.

Med alle disse former for børnesikring er en brugt iPhone den bedste mobiltelefon, et barn kan eje.

Swappie har brugte iPhones til børn og unge

Er du på udkig efter en brugt iPhone til et barn eller en ung person, er Swappie en af mange forhandlere, hvor du kan finde lige netop det.

Fordi Swappie er Europas største forhandler af brugte iPhones, finder du også et meget bredt iPhone-modeller, farver og lagerplads. Swappie har lige den iPhone, som børn, unge og teenagere ønsker – bare til meget lavere priser end for helt nye iPhones.

Bedste brugte iPhones til teenagere

iPhones du bør købe brugt

Hvert år lancerer Apple en ny serie af iPhones. Der er derfor mange forskellige modeller at vælge mellem. Apples iPhones har i mange år haft så god hardware, at de stadig er super brugbare mange år efter, at de kom på markedet.

Er du i tvivl om, hvilke iPhones der egner sig bedst til at købe som en brugt iPhone? Få overblikket her:

Fra venstre: iPhone XS og iPhone XS Max.

iPhone XS og XS Max

iPhone XS og XS Max har flotte OLED-skærme på henholdsvis 5,8 og 6,5 tommer og en hurtig Apple A12 Bionic-chip. Der sidder to 12 megapixel kameraer bagpå.

De er født med iOS 12 og kan muligvis stadig få iOS 18 som sidste store opdatering.

En ny iPhone XS er udgået. En brugt iPhone XS koster fra 1.595 kroner.

Priser på alle brugte iPhone XS-modeller

Fra venstre: iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max

iPhone 11-serien har skærme på mellem 6,1 og 6,5 tommer. Der er to 12 megapixel bagkameraer på iPhone 11 og hele tre af slagsen i 11 Pro. Alle har et 12 megapixel selfiekamera.

iPhone 11-serien er født med iOS 11 og får iOS 18 – muligvis også iOS 19. Dertil kommer flere års sikkerhedsopdateringer.

En ny iPhone 11 koster fra 2.999 kroner. En brugt iPhone 11 koster fra 1.995 kroner.

Priser på alle brugte iPhone 11-modeller

Fra venstre: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12, 12 mini, 12 Pro og 12 Pro Max

iPhone 12-serien har en bedre OLED-skærm, hurtigere Apple A14 Bionic-chip og hurtigere trådløs opladning. Pro-modellerne har også fået større skærme.

Dertil består serien af en lille 5,4 tommer iPhone 12 mini. Alle modeller er født med iOS 14 og får som minimum iOS 18 og iOS 19 – måske også iOS 20.

En ny iPhone 12 koster fra 4.422 kroner. En brugt iPhone 12 koster fra 2.695 kroner.

Priser på alle brugte iPhone 12-modeller

Fra venstre: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.

iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro Max

I forhold til iPhone 12 har iPhone 12-serien mere lysstærke skærme, nyere og kraftigere Apple A15 Bionic-chip og større batterier. Pro-modellerne har dertil mindre kameraforbedringer.

iPhone 13-serien er født med iOS 15 og får som minimum iOS 18, iOS 19 og iOS 20 – og måske også iOS 21.

En ny iPhone 13 koster fra 5.849 kroner. En brugt iPhone 13 koster fra 3.999 kroner.

Priser på alle brugte iPhone 13-modeller

Fra venstre: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max

iPhone 14-serien adskiller sig fra 13-serien ved små kameraforbedringer og større batterier. Pro-modellerne har også forbedrede skærme og bagkameraer. Mini-modellen er erstattet af en større Plus-model.

En ny iPhone 14 koster fra 6.290 kroner. En brugt iPhone 14 koster fra 4.895 kroner.

Priser på alle brugte iPhone 14-modeller

iPhone SE (3. generation) i hvid, sort og rød.

iPhone SE (3. generation)

3. generations iPhone SE fra 2022 er en lille og prisvenlig iPhone med en skærm 4,7 tommer. Den nyeste 2022-model udmærker sig med en meget hurtigere Apple A15 Bionic-chip, større batteri, 5G og lidt hurtigere opladning i forhold til første generation.

En ny iPhone SE (2022) koster fra 3.206 kroner. En brugt iPhone SE (2022) koster fra 2.079 kroner.

Priser på brugte iPhone SE

Konklusion: Det bedste iPhone-køb er en brugt iPhone

Det er altså betydeligt billigere at købe brugte iPhones end fra ny. I tillæg er en brugt iPhone det mest bæredygtige smartphonekøb, idet telefonen jo allerede er blevet produceret én gang og transporteret fra Kina til Europa. Det er ikke 100 procent CO2-neutralt at købe en brugt iPhone og forlænge levetiden til glæde for en ny bruger, men det er det tætteste, man kan komme.

Når du køber en brugt iPhone, har den også en værdi, den dag du vil sælge den. På den måde ender det at købe brugte iPhones med at blive endnu billigere, samtidig med at det også giver god mening set ud fra et bæredygtigt perspektiv.

Disclaimer
Denne guide er lavet i samarbejde med Swappie. Vores anbefaling om at købe brugte iPhones frem for fabriksnye iPhones er imidlertid ikke påvirket af Swappie. Brugte iPhones er ganske enkelt billigere end fabriksnye telefoner, og det næsten uanset, hvilken forhandler du måtte købe dem hos.
Når vi aktivt anbefaler Swappie, skyldes det ene og alene, at Swappie er markedsledende på priser og tilhørende fordele som reklamationsret, returret og garanti.
Mobilsiden.dk modtager betaling fra Swappie for trafik, som ledes via links til Swappie.