Fotoforbud på natklubber med klistermærker

Et stigende antal natklubber verden over indfører forbud mod at tage fotos og sætter klistermærker på gæsternes mobilkameraer for at beskytte atmosfæren på dansegulvet.

Fotoforbud på natklubber med klistermærker

Natklubber verden over, blandt andet i Berlin, London, Ibiza og New York, indfører i stigende grad forbud mod at tage fotos og sætter klistermærker på gæsternes telefoner for at beskytte atmosfæren derinde.

Tendensen startede i Berlin, hvor klubber som Berghain længe har håndhævet strenge regler om fotoforbud. På disse steder placeres klistermærker over kameraerne på gæsternes smartphones for at sikre, at festdeltagerne kan more sig uden frygt for at blive dokumenteret.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Ifølge Téa Abashidze, som står bag technoklubben Basement i Brooklyn i USA, sker der et ”kulturelt skift” i retning af at bibeholde ”ægte, distraktionsfrie oplevelser” – og det betyder derfor et nej tak til fotos. Natklubben smider derfor de gæster, der ikke kan indordne sig efter den nye regel, ud for at bevare den kamerafri zone.

”Ved at tage et billede ødelægger du øjeblikket, selv om du dokumenterer det,” oplyser Daniel Plasch, der står bag R.S.O. i Berlin.

Natklubber som Fabric i London, Radion i Amsterdam og Pikes Ibiza har alle indført lignende tiltag.

Se også: Unge ville ønske, at sociale medier ikke eksisterede

Mindre smartphone og mere nærvær

Udviklingen afspejler et bredere skift i retning af at bevare privatlivets fred og frihed – også på dansegulvet. Det sker samtidig med et øget fokus på at nedbringe særligt unges skærmtid.

Foto: New York Times

Tiltaget giver gæsterne mulighed for at være til stede og nyde natklubber uden at bekymre sig om at havne på andres sociale medier uden deres samtykke og kendskab.

Tendensen afspejler også en generel samfundsbevægelse mod mindre digital afhængighed og et fokus på mere autentiske, nærværende oplevelser.

Se også: Sådan former teknologi samfundet og kaprer menneskers hjerne