CYCLYK – den simple og billige mobilholder til cyklen [TEST]

Der findes mange løsninger til at spænde mobiltelefonen fast til cykelstyret. Vi har testet en af de billigste og mest simple her.

CYCLYK – den simple og billige mobilholder til cyklen [TEST]

Der findes mange måder, hvorpå man kan måle hvor langt og hvor hurtigt man har cyklet. Den traditionelle cykelcomputer, den lidt mere avancerede GPS cykelcomputer eller med din smartphone – med en app som Endomondo, Strava eller lignende.

Sidstenævnte mulighed har dog den ulempe, at den som udgangspunkt ikke kan sidde fast på cyklen og kræver derfor et stykke tilbehør. Smartphonen som cykelcomputer har dog enkelte fordele; man får navigation, hvis man skal ud på en ukendt rute og træningspas bliver tracket online.

Der findes mange løsninger til at montere mobilen på cyklen, både billige og dyre. En af de billigste hedder CYCLYK og kan erhverves for 8 euro inklusiv porto.

CYCLYK
CYCLYK fås i 4 farver. Blå, hvid, gennemsigtig og rød. Foto: Mobilsiden.dk

Hvad er CYCLYK?

Den består af et silikone bånd, som man spænder omkring styret. Denne løsning tiltaler mig på flere områder. Modsat løsninger som fx Quad Lock, som er en af de dyreste og mest eftertragtede mobilholdere til cyklen, så behøver man ikke et specielt cover. Samtidig er der ikke noget, der skal fastspændes på cyklen. Derudover kan man på 1 minut smide CYCLYK’en på en anden cykel uden at skulle have et ekstra beslag på den cykel.

CYCLYK fås i fire farver; den hvide og blå er til en normal styr størrelse og den gennemsigtige og røde er ekstra stramme. Jeg vil mene at den blå og hvide er det bedste valg for fleste. Personligt synes jeg inden testen, at produktet på papiret så meget interessant ud. Jeg var dog bekymret for, hvor godt den ville sidde fast på styret. Læs her hvordan det gik.

Læs også: OSO Cyclo – forvandl mobilen til en cykelcomputer

En god start

Til at starte med fik jeg den monteret forkert, og mobilen sad ikke så stramt, som jeg havde håbet. I anden omgang fulgte jeg den korte manual og satte den blå CYCLYK på styret af min mountainbike med et langt bedre resultat. Første par tests foregik på landevejen, som den klarede uden problemer. Mobilen blev siddende i den vinkel, som jeg havde monteret den. Selv når jeg kørte over bump på vejen og et kantsten her og der. Ved større bump og huller kan mobilen godt vippe en lille smule, men ikke noget der ødelægger oplevelsen. God start!

Læs også: De 8 bedste fitness, workout og tracking apps

CYCLYK
På vejen sidder CYCLYK mobilholderen rigtig godt fast. Selv over huller og kantsten sidder den stabilt. Foto: Mobilsiden.dk

Næste test tænkte jeg skulle være en smule mere ekstrem. Mobilsiden.dk er beliggende tæt ved Hareskoven og er et udmærket mountainbike spor, så det var jo oplagt at fortsætte testen derude. Hvis mobilholderen kan håndtere rødder, hop, rockgardens og andet godt, så må det siges at være godkendt. På turen i skoven blev mobilen siddende uden problemer. Jeg har på intet tidspunkt i testperioden været bekymret for, om CYCLYK’en kunne holde fast på den – så godt sidder den fastspændt.

Det er en fin detalje, at silikoneremmen kan blive siddende på cyklen, selvom du ikke har en mobil monteret. Der er en lås indbygget, så den ikke falder af. Derudover har det på det sidste regnet en del, og det er ikke alle mobiler, der er vandtætte. Med CYCLYK kan man smide mobilen i en lille frysepose, og stadig spænde den fast i remmen. Man kan stadig benytte telefonen i posen.

CYCLYK
En tur i skoven klarede mobilholderen til cyklen fra CYCLYK også uden problemer. Foto: Mobilsiden.dk

Vurdering

En enkelt ting jeg er blevet gjort opmærksom på er, at CYCLYK findes i to versioner; en ny og en gammel. Den gamle version synes jeg ikke sidder stramt nok. Bestiller du den, så husk at spørge efter den nye version. Alt i alt et rigtig fornuftigt stykke mobiltilbehør til få penge, som uden tvivl bliver siddende på min cykel. Mobilholderen til cyklen fra CYCLYK lander på 5 ½ ud af 6 stjerner. CYCLYK mobilholderen til cyklen kan bestilles her. Bestiller man via deres Indigogo kampagne, så er man sikker på at få den forbedrede udgave. Den finder du her.

Fordele:

  • Billig
  • Let at tage af og på
  • Sidder godt fast
  • Vejer meget lidt

Ulemper:

  • Der kunne godt være flere farver
  • Store forskel på versioner
  • En smule vippen ved hård kørsel
 
Vær opmærksom på at der findes to udgaver af CYCLYK. Vi anbefaler den nyeste version.