De første dage med ASUS Zenfone 6 – Dag 2

På andendagen med Zenfone 6 har jeg kigget lidt på hardwaren i telefonen. Uden at afsløre for meget kan jeg sige, at der er en ret imponerende benchmark-test.

De første dage med ASUS Zenfone 6 – Dag 2

Efter at have lovprist det innovative kamera i ASUS Zenfone 6, vil jeg i dag dykke lidt ned i maskinrummet på telefonen, som nogen har døbt ” OnePlus dræberen”. Om Zenfone 6 har nok rå muskelkraft til at overskygge kinesiske OnePlus, det kan I få et bedre indlik i her.

Læs også: De første dage med ASUS Zenfone 6 – Dag 1

Asus Zenfone er på papiret en mellemklassetelefon på anabole steroider. Men omsættes de store muskler til noget brugbart, eller drukner de i et forfejlet forsøg på at gøre telefonen brugervenlig, ved at fylde styresystemet med bloatware?

ASUS Zenfone 6
Brugerfladen i ASUS Zenfone 6 er meget mere Google og meget mindre ZenUI end tidligere. ASUS har fundet den rette balance. Foto: ASUS

Simpel brugerflade med muligheder

Hvis vi starter med netop styresystemet, så har ASUS gjort det godt – rigtig godt!
Zenfone 6 kører en version af Android Pie der er tæt på at være det, folk vil kalde “stock”. Det er selvfølgelig ikke stock, da en helt ren og urørt Android ikke er brugervenlig, og henvender sig mest til udviklere. I ASUS tilfælde betyder det blandt andet, at man ikke har lagt sit eget tema på. ASUS har valgt at beholde Googles udseende og man har ikke tvunget en masse optimeringsfunktioner ned over hovedet på forbrugeren. Bevares, de små tweaks, som AI-Boost og AudioWizard, eksisterer stadig i ASUS brugerflade, men som tilvalg. Det er altså helt frivilligt, hvorvidt man vil bruge hjælpefunktionerne eller ej. ASUS tvinger dig ikke til at optimere din telefon, som de tror du vil have det. Større frihed i systemet betyder, i hvert fald for mig, større glæde ved at bruge telefonen. Og så er det forresten lækkert, når man ikke har noget frontkamera eller notch, at man kan fjerne navigationsbaren i bunden og kun navigere via gestus. På den måde udnytter man hele skærmen.

Alt i alt har ASUS ramt plet med brugerfladen i Zenfone 6, og lige her er den på alle måder en skarp konkurrent til OnePlus, og et glimrende alternativ til Google Pixel.

Specifikationer og pris på min Zenfone 6
 Mål og vægt 159,1 x 75,4 x9.2 mm
190 gram
 Skærm 6,4″ IPS NanoEdge
1080 x 2340 pixel
600 nits
Gorilla Glass 6
 Processor Snapdragon 855
 Batteri 5000 mAh
18W Quick Charge 4.0
 Lagerplads 128GB
UFS 2.1
 RAM  6GB
 Kamera 48 megapixel, f/1,79 med EIS
Quad Bayer-teknologi
13 megapixel ultra vidvinkel
 Software Android 9 Pie
ASUS ZenUI 6
 Andet Bluetooth 5.0
Notifikations-LED
3,5mm jackstik
MicroSD hukommelseskort
Stereo højtalere
Vejledende pris 4.399 Kroner

Benchmark monster

Herover kan I se specifikatonerne på netop den version jeg har til test. Den fås i to yderligere versioner, en lidt billigere og en lidt dyrere.

Den nørdede måde at starte testen af hardwaren, er selvfølgelig ved at udsætte telefonen for en benchmark-test. Så det har jeg selvfølgelig gjort. Jeg har brugt AnTuTu til at teste telefonen, dels fordi mange andre bruger det og dels fordi, at AnTuTu har en udførlig liste, der rangerer stort set alle telefoner på markedet. Først testede jeg Zenfone 6 uden nogen af optimeringsfunktionerne slået til, og her blandede telefonen sig med de helt store, såsom Samsung Galaxy S10. Mildt sagt imponerende for en telefon, der ligger flere tusinde kroner under i pris. Derefter gav jeg ASUS’ ZenUI chancen for at brillere med AI-boost, hvilket den gjorde. Efter at have slået AI-boost til, steg ydelsen tilstrækkeligt til at slå stort set alle andre telefoner. Faktisk strøg Zenfone 6 op på AnTuTus andenplads, kun overgået marginalt af Xiaomi Mi 9, og med ganske pæn afstand ned til Samsung Galaxy S10 på tredjepladsen. Det skal selvølgelig nævnes, at AnTuTu ikke har OnePlus 7 eller OnePlus 7 Pro på deres liste endnu, men OnePlus 6T ligger helt nede på en 15. plads. Jeg har lagt et screenshot fra AnTuTu-app’en ind herunder, så I kan se den nuværende top 10.

Zenfone 6 Benchmark
ASUS Zenfone 6 slår et ganske pænt hul ned til flagskibene fra Samsung og Huawei. Foto: Mobilsiden.dk

Når nu Zenfone 6 ser ud til at være så kraftfuld, bliver al den kraft så overført til noget brugbart? Indtil videre, ja. Kombinationen mellem Qualcomm Snapdragon 855, i mit tilfælde 6BG RAM og Adreno 640 er nok til at give denne mellemklassetelefon et flagskibsudtryk. Sammen med den enklere brugerflade kører alt, hvad jeg har smidt i hovedet på den, helt og aldeles flydende. Zenfone 6 har ovenikøbet et batteri på hele 5000mAh, hvilket betyder, at jeg kan sidde og spille spil eller se film i mange timer, før en oplader er påkrævet. Det er en fornøjelse og jeg må indrømme, at jeg bliver gladere for telefonen fra dag til dag.

I morgen vil jeg kigge lidt på, hvilke kompromisser ASUS har gjort i Zenfone 6. For hvis man skal levere så meget telefon til en så aggresiv pris, så skal man spare et eller andet sted. Det dykker vi som sagt ned i, i morgen. Hvis I sidder med spørgsmål til telefonen, eller har noget som I gerne vil have med i den endelige anmeldelse, så tøv ikke med at smide en kommentar, så skal jeg forsøge at besvare så meget som muligt.