Eufys nye 360 graders 4K-kamera behøver hverken Wi-Fi eller strøm

Det nye 360 graders 4K-udendørskamera fra Eufy koster det samme som Eufys tidligere 4G-opkoblede Starlight-kamera, men tilbyder meget mere.

Eufys nye 360 graders 4K-kamera behøver hverken Wi-Fi eller strøm

Ankers mærke Eufy er begyndt at sende et nyt udendørs 4K-sikkerhedskamera ud til de første kunder. Det tilbyder et 360 graders synsfelt, 344 graders panorering og kan vippe op til 70 grader. Det kan også køre på ubestemt tid uden kablet internet eller strøm.

Se også: Bedste priser og tilbud på overvågningskameraer fra Eufy

Holder strøm i op til en måned

Eufy 4G LTE Cam S330, som det hedder, kan ud over Wi-Fi også oprette forbindelse til teleselskabernes mobilnet via 4G/LTE. Det leveres også med et aftageligt solpanel, som angiveligt kun behøver to timer i solen for at oplade holde batteriet på 36,2 Wh. Da batteriet også holder op til en måned på en fuld opladning, kan det ifølge Anker holde sig i gang gennem selv de vådeste måneder.

På papiret ser Eufy S330 ud til at løse mange af de problemer, der har været med tidligere LTE-kompatible kameraer fra både Eufy og Arlo til omkring den samme pris. Selvom du sagtens kan montere det i eller uden for din primære bolig, kan designet og funktionaliteten gøre det endnu mere ideelt til fjerntliggende områder på din ejendom – måske i det fjerneste hjørne af en have, et nærliggende skur eller andre områder, hvor Wi-Fi-forbindelsen ikke kan nå.

Eufy oplyser, at kameraet kan modstå barske temperaturer  på alt mellem -20 til +50 grader Celsius.

Kameraet anvender Eufy Starlight, som inkluderer et Eiotclub SIM-kort, som automatisk skifter mellem forskellige teleselskaber, alt af hvilket LTE-signal der er stærkest. Denne funktion virker dog kun i USA, men man kan heldigvis også bruge sit eget SIM-kort. Eufy anslår, at kameraet bruger omkring 700 MB data om måneden, forudsat at du ikke har en ekstraordinær mængde aktivitet, der konstant udløser optagelser.

Se også: Hvilken kameramobil er bedst?

Plads til op til otte måneders optagelser

4K-kameraet har 8x zoom og bruger aktivitetszoner med AI-drevet registrering af køretøjer og mennesker for at reducere falske alarmer fra dyr og anden tilfældig aktivitet. Der er også en integreret 100 lumen lygte omkring sensoren, som kan oplyse områder op til 26 meter væk. Sikkerhedsfunktionerne fuldendes af tovejslyd og muligheden for at udløse en alarm, som alt sammen kan styres via mobilappen og med stemmestyring fra Google Assistant og Amazon Alexa.

Du kan gemme op til otte måneders optagelser lokalt på det medfølgende 32 GB microSD-kort, og det er muligt at opgradere til op til 128 GB. Kameraet kan også bruges med Eufys HomeBase 3 S380-netværksdrev til 149,99 dollar (1.000 kroner), som understøtter op til 16 TB lagerplads og muliggør ansigtsgenkendelse.

Den eneste hage ved denne fordel er, at det kræver, at du anvender kameraet i Wi-Fi-tilstand. Det er også værd at bemærke, at du kun kan skifte mellem LTE og Wi-Fi manuelt ved hjælp af appen, så du kan ikke stole på den som en automatisk funktion.

Læs også: Anker erkender: Sikkerheden i Eufy overvågningskameraer var mangelfuld

Vær opmærksom på sikkerheden

Det er værd at huske på, at Ankers Eufy var det mærke, der blev fanget i en skandale om sikkerhedskameraers privatliv og til sidst indrømmede, at deres angiveligt altid krypterede kameraer ikke altid var krypterede. Dette kamera er et udendørs kamera – ikke et, der vender filmer dit hjem indefra, men det er stadig værd at tænke over.

Et sikkerhedskamera som det, vi omtaler i denne artikel, skal ses som et alternativ til de overvågningskameraer, som man kan få gennem selskaber som G4S eller Verisure.

Den helt store forskel er, at kameraer fra sikkerhedsfirmaer er koblet op til en slags alarmcentral og derfor kan være mere effektive. De koster dog også derefter.

Læs også: Apple kan være på vej med smart home-skærm med iPad-design