Klipsch Groove højtaler – Både stærk og skrabet [TEST]

Klipsch Groove bluetooth højtaleren byder på voksen lyd i et robust og kompakt format.

Klipsch Groove højtaler – Både stærk og skrabet [TEST]

Markedet for bærbare trådløse højtalere er lidt af en jungle. I det felt klinger Klipsch-navnet dog genkendeligt, for selskabet har en lang tradition for at være garant for potent lyd, med en god portion rock-n-roll DNA.

Klipschs mest interessante bud på en kompakt højtaler til ferien og picnicen hedder kort og godt Groove, og er designet til at pakke en hel rockkoncert i et rejsevenligt format.

Lad os se – og høre – hvorvidt det er lykkedes.

Se også:  Soundboks højtaler: Den fødte decibel-kriger [TEST]

Klilpsch Groove har rock-n-roll rødder

Klipsch Groove specifikationer

Størrelse: 14 x 11,6 x 6,5 cm
Vægt: 0,77 kg.
Batteri: 8 timers afspilning, micro-USB oplader
Lyd: 1 x 3” full-range woofer, 2x passiv bassrefleks, 65-22.000 Hz respons
Effekt: 1 x 10 watt digital forstærker
Farve: sort
Forbindelser: Bluetooth 4.0 og 1 x line-in
Pris: 1.299 kroner

Klipsch Groove
Klipsch Groove fylder det samme som to dåser cola. Foto: Mobilsiden.dk

Mens øvrige producenter eksperimenterer med former og materialer i deres små højtalere, synes Klipsch at være gået i den modsatte retning her. Det bliver ikke mere enkelt og funktionelt end Groove.

Designeret balancerer et sted mellem det rå og det kedelige – og vil derfor ikke vinde nogen designpriser.

Konstruktionen fejler dog intet. Klipsch forener stiv ABS-plast med gummierede flader på fornem vbis og Groove emmer bare af robust styrke. Den er samtidig IPX4-godkendt hvilket gør den modstandygtig overfor stænk og andre vildfarne dråber.

Læs også:  Ny mobilhøjtaler bliver bedst sælgende B&O produkt

Klipsch Groove
Du finder to indgange i Klipsch Groove, en til strøm samt en til jackstik. Det hele er gemt bag en vandafvisende låge. Foto: Mobilsiden.dk

På fotos ser den faktisk større ud, end den reelt er – den fylder ikke mere end to dåser cola, og med sin vægt på 770 gram vejere den også omtrent det samme. Det vil derfor let kunne finde plads i rygsækken – eller endda i håndtasken.

Med Klipsch Groove medfølger dog kun det allermeste nødvendige: en oplader med tilhørende micro-USB kabel. Et mini-jack kabel, samt en rejsetaske, havde nu været velset.

Læs også:  Jabra Solemate Max: Bluetooth højttaler til bas-armen [TEST]

Klipsch Groove
Betjeningen af Klipsch Groove foregår via dedikerede gummierede knapper. Foto: Mobilsiden.dk

Skrabet betjening

Klipsch satser også på det enkle i selve betjeningen af højtaleren. Her er 6 knapper, som hver især er dedikerede til en enkel funktion: On/off, Bluetooth, Aux-switch, start/stop samt volumen op eller ned.

Det er ligetil, men når der mørkt, kan de dog være svære at skelne fra hinanden – en lille LED bag hver knap havde gjort underværker her. Jeg savner også mulighed for at kunne spole frem/tilbage.

Opsætning og betjening er ligetil, men igen præget af at være basiske. Al kommunikation foregår igennem din enheds bluetooth indstillinger. Her er altså ingen app til at skræddersy outputtet eller nogen NFC-chip til at lette parringsdansen. Groove understøtter desuden hverken AptX-formattet eller stereo-opsætning.

Sidste undladelsessynd fra Klipsch hånd er en mikrofon – du får derfor ingen headset funktionalitet ud af Klipsch Groove.

Se også:  Bose Soundlink Mini II – fuldendt minihøjttaler [TEST]

Klipsch Groove
Klipsch Groove er en smule større og tungere end markedets bedst kompakthøjtaler, Beoplay A1. Foto: Mobilsiden.dk

Stor mono-lyd

Klipsch har indtil videre været en kedsommelig affære, med sit sparsommelige ydre og en kort udstyrsliste. Heldigvis tager selskabet revanche når det kommer til lyden.

Når det kommer til små højtalere, er den store akilleshæl altid bassen – den kræver nemlig plads som små kabinetter bare slet ikke har. Men den begrænsning omgår Klipsch, ved at klemme en stor 3” enhed ind i midten og to basradiatorer på siderne.

Resultatet er vellykket. Med Klipsch får du et bundtræk som matcher de allerbedste kompakthøjtalere, og man føler sjældent at der mangler noget i bunden.

Højtalerens design gør dog, at lydbilledet ikke er i stereo. Her havde det altså været så fint, hvis to styks Groove-højtalere kunne parres sammen – men det kan man altså ikke.

Læs også: Bose Soundlink Mini II – fuldendt minihøjttaler [TEST]

Bort set fra den detaljer er det harmonisk vellyd Groove pumper ud. Det minder på mange måder om det, som den væsentligt dyrere BeoPlay A1 leverer – Klipsch stikker dog en smule dybere, mens A1 er noget mere detaljeret og raffineret i lyden.

Hvad Groove har i bassen, har Klipsch klippet fra toppen. Den enlige 3-tommers woofer kan ganske enkelt ikke følge med, når volumen nærmer sig det maksimale – og så forvrænges lyden for alvor. Her retfærdiggør klassens duks, BeoPlay A1, sin højere pris, ved at lyde væsentligt bedre.

Batteriet i Klipsch Groove oplyses til at holde i 8 timer, hvilket den trofast leverer og mere til – i min tests fik jeg knap 9 timers uafbrudt musik ud af den – til trods for et lydniveau et godt stykke over kontorniveau. Slet ikke dårligt.

Klipsch Groove
Klipsch Groove både ser og lyder større end den reelt er. Foto: Mobilsiden.dk

Skrabet vellyd

Klipsch Groove synes at efterleve idealet om, at ’less is more’. Her er ingen unødvendige dikkedarer og der fokuseres på det, der reelt betyder noget for slutforbrugeren: lydkvalitet, batteri og holdbarhed.

Den minimalistiske tilgang har sine bagdele – i testperioden har jeg ofte savnet nogle features. Forventer du lækkert design, stereolyd, app til fintuning af lyd, headset-funktioner eller en masse tilbehør i salgsæsken, bør du gå en lang bue rundt udenom Klipsch Groove.

Dagsprisen omkring de tusinde kroner er passende, for Klipsch Groove har styr på det der rigtig tæller for musikelskerne på farten – og derfor bliver det til 4½ ud af 6 stjerner.

Se også:  Beoplay A1 – Dansk design når det er bedst [TEST]

Fordele:

  • Stor vellyd
  • Kompakt, robust kabinet
  • God driftstid

Ulemper:

  • Skratter ved max volumen
  • Få funktioner/udstyr