Oxx Caramba: Lommelyd med bund i [TEST]

Lille boks med voksen lyd. Oxx Caramba er en minihøjttaler, der leverer trådløs lyd der overrasker.

Oxx Caramba: Lommelyd med bund i [TEST]

Den ligner en forvokset ringeklokke, og kan teknisk set vel også indtage dens plads. Men det er altså en trådløs højttaler i lilliput-version.

Fabrikanten bag den lille lommespeaker hedder Oxx, og er nærmest ukendt i tilbehørskredse. Selskabet står bag en voksende produktserie med skandinavisk design og kinesisk produktion fra DAB- til internet-radioer. Og altså senest denne lille kompakte sag, kaldet Oxx Caramba.

Den er rund, godt og vel 4 centimeter høj, 8 cm i diameter og ligner mest af alt en forvokset cykelklokke. Selv om den er kompakt, vejer den godt til, hvilket giver den et resolut og solidt indtryk. God lyd vejer som bekendt.

Se også: ECOROX – Vandtæt, hårdfør og musik i evigheder [TEST]

Den lave pris på 299,- kroner giver ingen forhåbninger om adelige materialer i konstruktionen, men den plast der omslutter højttaleren er overbevisende. Sammen med fornuftige knapper der afgiver højlydte klik, opleves Caramba derfor aldrig som et billigt produkt.

Bunden er beklædt med en gummiring der planter enheden fast på alle overflader, selv når bassen pumpes maksimalt ud. Til Carambaen følger en praktisk karabinhage til montering hvor som helst, hvilket kan suppleres med en cykelkit til 69,- kroner. Så kan lyden følge dig overalt.

Selve opsætningen foregår på traditionel vis. Power-knappen holdes inde, mobilen kobles igennem Bluetooth og Caramba er klar. Højttaleren kan samtidig også fungere som håndfri headset med sin indbyggede mikrofon. Tale går klart igennem, men er du på farten, vil vind- og kørestøj overmande den.

Læs også: JBL Charge: Trådløs to-i-en løsning [TEST]

Vil du ikke være afhængig af mobilens bluetooth-forbindelse, kan du alternativt få din musik over på et micro-SD kort. Oxx Caramba forstår derefter at læse og afspille de mest gængse formater som MP3, WAV eller AIFF.

Oxx Caramba

Lyd i god behold

Fysikkens love sætter begrænsninger, og for producenter af lommelyd, er det nærmest umuligt at klemme storlyd ud af små enheder. Alligevel er folkene fra Oxx sluppet godt afsted med opgaven. Caramba lyder større end den er.

Hvor højtalere i dette format kniber med overhovedet at producere en nævneværdig bas, formår Caramba at levere nogle beats og baslinjer som ikke forvrænger til ukendelighed. Mellemtoner og diskanter gengives også med fornuftig troværdighed og den formår at fylde kontoret op med vellyd.

Sat op imod en anden, mindre kompakt, reference som i Harman Kardons fire gange dyrere Esquire mini slipper kræfterne dog op. Max-volumen er et hak under og lydbilledet er mindre detaljeret.

Alligevel imponeres jeg over Carambas formåen, lydbilledet rækker til at live kontoret op, overdøve emhætten under madlavning eller til at skabe en lydkulisse til picnicen. Præcis det, en sådan enhed skal kunne levere.

Eneste men opleves i driftstiden som ikke helt holder i de 8 timer som producenten lover. Ved almindelig kontorbrug er festen forbi efter 5-6 timer. En hæderlig levetid, men det vil blive en kortere fornøjelse, hvis volumen skrues op over samtaleniveau.

Oxx Caramba

En sikker outsider

Selvom navneskiltet ikke vil genkendes som i JBLs, Harman Kardons eller Jawbones lignende enheder, får du en sammenlignelig kvalitet i Oxx’s kompakte følgesvend.

Se også: Harman Kardon Esquire mini – fin, fiks og praktisk, men dyr [TEST]

Enheden leverer lyd som den skal, og vil overgå de flestes forventninger til sådan en lille størrelse. Eneste kritikpunkt må vendes mod batteriet. Det rækker til et par aften- eller frokost-seancer, men desværre heller ikke meget mere.

Med den gode pris i mente, lander Oxx Caramba derfor på 5 ud af 6 stjerner.

Du kan bestille eller læse mere om højtaleren hos boynq.dk