Test: B&O BeoPlay P6 – Luksus på både lyd og design

Anmeldelse: B&O BeoPlay P6 er ikke billig, men der er heller ikke gået på kompromis med noget.

Test: B&O BeoPlay P6 – Luksus på både lyd og design

Danske B&O er kendt for kompromisløs kvalitet. Det gælder både på designet, materialerne, lyden og til tider også billedet. Den nye BeoPlay P6 er bestemt ingen undtagelse, men den forvirrer os også en smule. 

Udvalget af bluetooth højttalere er kæmpestort, og det kan være svært at vælge. Det første man skal gøre er, at finde ud af hvad ens behov er. Skal den erstatte et anlæg derhjemme, skal den bruges i haven, skal den med på rejser eller skal den kunne komme med på stranden. BeoPlay 6 ville ikke være det bedste valg i alle disse situationer, mens den på andre vil være noget af det bedste.

Læs også: Test: Beoplay P2 – så meget lyd på så lidt plads

Fordele:

  • Fantastisk lyd med overraskende god bund
  • Den spiller HØJT og kan i mange tilfælde erstatte et hjemmeanlæg
  • Stilrent design der ikke skræmmer mange væk
  • God batteritid
  • USB-C indgang og medfølgende kabel

Ulemper:

  • Den er tung. Det er ikke en højttaler man pakker med på rejsen
  • 2.999 kroner er dyrt for en kompakt bluetooth højttaler
  • Pga. den høje pris er man påpasselig med den, så tit ender den bare hjemme i stedet
  • B&O og deres læderremme må snart have sin ende
 
Beoplay P6
BeoPlay P6 er perfekt i køkkenet, stuen eller på altanen. Foto: Mobilsiden.dk

Specifikationer

Dimensioner og Vægt 170 x 130 x 68 mm, 1 kg
Batteri 16 timers batteri, 2600 mAh, fuld opladt på 3 timer
Bluetooth Version 4.2
Lyd 2 x 1.5’’ Full range, 1 x 4” Woofer
Andet farver i sort og natural, USB-C, støv og vandafvisende IP54, kabinet i aluminium

BeoPlay P6 er en massiv højttaler der oser af kvalitet. Dens kabinet er lavet i aluminium og huser hele tre højttalerenheder, samt et stort 2600 mAh batteri. Den fås i to farver: sort og naturlig aluminium.

I den ene ende af højttaleren finder vi indgang til opladning. Sørme om det ikke er USB-C kabel der skal benyttes her. Skønt at se:

Beoplay P6
USB-C indgang på BeoPlay P6. Foto: Mobilsiden.dk

En fuld opladning tager ca. tre timer og den holder strøm i lang tid. Så lang tid at jeg næsten ikke har kunnet måle det. B&O lover selv 16 timer og det vil jeg give dem ret i. Tager man BeoPlay P6 med til havefesten, så holder højttaleren længere end du gør.

BeoPlay P6 har bluetooth 4.2 ombord og finder hurtigt og sikkert. Jeg har dog haft problemer med parring med Huawei telefoner, men tænker ikke dette er B&Os skyld.

Læs også: Sådan får du styr på Huawei telefoners strømstyring [TIP]

BeoPlay P6 er en relativt stor bluetooth højttaler, specielt sammenlignet med den nyligt anmeldte UE Wonderboom, hvilket både er godt og skidt. Mere om det senere.

Ultimate ears wonderboom
BeoPlay P6 er stor for kategorien “kompakte bluetooth højttalere”. Husk pudseklud for den suger fedtede fingre til sig i den sorte udgave. Foto: Mobilsiden.dk

Lyden fra BeoPlay P6 er fænomenal

Når man tænder for BeoPlay P6 og får forbundet telefonen, så er det at magien opstår. BeoPlay P6 består af en 36W Klasse D basenhed og to stk 30W klasse D fuldtone enheder. En spidseffekt på hele 215 watt, så BeoPlay P6 spiller rigtig højt. Lige meget om det er pop eller heavy metal, så lyder P6 fantastisk og vil i mange tilfælde kunne erstatte et stereoanlæg i hjemmet. Hvordan den opnår så dybe toner er mig ubegribeligt.

Selv ved højeste lydniveau spiller den godt. Der er en smule forvrængning at spotte her, men alt andet ville være mærkeligt ved det høje niveau.

Beoplay P6
Knapperne på BeoPlay P6 klikker skønt og efterlader mig med en dejlig følelse i kroppen. Foto: Mobilsiden.dk

Hvad vil BeoPlay P6 egentlig være?

BeoPlay P6 er ikke billig, hvilket de færreste B&O produkter er. Den vejledende pris på 3.000 kroner, samt dens fine og lidt skrøbelige lakering og høje vægt gør, at det ikke lige er den højttaler, man gider at slæbe med på rejsen eller med i parken. Det er i hvert fald sjovere, at få spilt øl over en højttaler, der ikke koster så meget. Hvis jeg skulle købe en højttaler til dette formål, så ville jeg aldrig bruge så mange penge på den. Men hvad er det så at BeoPlay P6’s formål er? 

Den er perfekt til at have stående i køkkenet, til at bruge i haven eller på altanen, men for stor og tung til at slæbe længere væk. For mange vil den også kunne bruges som erstatning for et anlæg i stuen. 

For mig er BeoPlay P6 en højttaler der har en fast plads i hjemmet. Hos os står den i køkkenet, tilsluttet strømstik. En gang i mellem kommer den med på altanen, når vi sidder og nyder backgammon og et glas hvidvin. Men jeg ville aldrig tage den med mig ud af lejligheden. Jeg kan dog ikke komme udenom lydoplevelsen man får med BeoPlay P6. BeoPlay P6 får 5 1/2 ud af 6 stjerner.

Vil man have lignende lydkvalitet, dog uden samme høje lydstyrke og bas, så tag et kig på BeoPlay A1.

beoplay p6 stjerner
Foto: Beoplay.com