Test: Jabra Elite Active 65t – Frihed uden ledninger

Anmeldelse: Jabra er tilbage med et sæt hovedtelefoner til den aktive livsstil. Vi har haft Jabra Elite Active 65t til test og her er vores mening om dem.

Test: Jabra Elite Active 65t – Frihed uden ledninger

Jabra vil gøre løbeturen mere behagelig med de nye hovedtelefoner i 65t-serien, hvor der er fokuseret på god lyd, behagelig pasform, let vægt og helt uden ledninger til at genere. 

Hovedtelefonerne med det lidt lange navn, Jabra Elite Active 65t, giver ifølge producenten op til 5 timers spilletid på en opladning, og kommer i en lille opbevaringsæske med indbygget batteri, som kan lade hovedtelefonerne fuldt op to gange. Sammenlagt 15 timers lyttetid.

Jabra Elite Active 65t minder utroligt meget om Elite 65t, men Active udgaven har IP56 certificering, og Jabra giver 2 års garanti på skader forårsaget af vand og støv.

Læs også: Jabra Elite 65e – God lyd med aktiv støjdæmpning [TEST]

Fordele:

  • Rigtig god pasform
  • God lyd
  • Fornuftig batteritid – specielt med opladningsetuiet
  • Pænt design og virker solidt bygget
  • Fylder ikke meget
  • Ingen ledninger der generer

Ulemper:

  • Har få gange mistet forbindelsen i mellem hovedtelefonerne
  • De meget små knapper på venstre hovedtelefon er umulige at bruge, mens den sidder i øret
  • Ingen USB-C indgang
  • Ingen lynopladning
 
Jabra Elite Active 65t
Man bliver hurtigt glad for etuiet, der samtidig oplader Jabra Elite Active 65t. Foto: Mobilsiden.dk

Om Jabra Elite Active 65t

Jabra Elite Active 65t er træningshovedtelefoner i den dyrere ende. Sættet koster 1499,- kroner og kommer med et lille etui, som også fungerer som oplader til hovedtelefonerne. Designet på Active 65t er lækkert udført og det virker som kvalitet. Når man åbner etuiet og tager hovedtelefonerne ud, så tænder de automatisk og forbinder med telefonen.

Når de skal parres med din telefon, anbefaler Jabra deres Sound+ app, hvor man kan finjustere lyden og slå andre ting til og fra, som fx deres HearThrough, hvor man tydeligt kan høre omgivelserne, selvom hovedtelefonerne lukker godt til i øret. Man kan dog også parre hovedtelefonerne helt uden appen. Softwareopdateringer kommer dog ud via appen, så den kan anbefales.

Læs også: Test: B&O BeoPlay P6 – Luksus på både lyd og design

Jabra Elite Active 65t har en virkelig god pasform, og man er ikke bange for at de skulle falde ud. Pasform er dog altid relativt, så hvis muligt så prøv dem inden køb. Der medfølger lidt forskellige øredutter, så pasformen kan optimeres.

Jabra Elite Active 65t
Jabra Elite Active 65t sidder rigtig godt i øret. Foto: Mobilsiden.dk

Som nævnt så lover Jabra 5 timers lyttetid inden batteriet løber tør, hvilket svarer meget godt til det jeg har oplevet. Det smarte er at når man er færdig med at bruge dem, så ryger de helt naturligt i deres etui, hvor de automatisk vil lade op og være klar til brug igen. Samtidig bliver de ikke væk, når de altid ligger i etuiet. Jeg savner dog en eller anden form for notifikation, når etuiet trænger til opladning. Evt. et lille bib eller noget. Derudover ville jeg rigtig gerne se en USB-C indgang snart.

Det lille 500 mAh batteri tager ca. to timer om en fuld opladning. Her er desværre ingen lynopladning.

Jabra Elite Active 65t
Ingen lynopladning og stadig MicroUSB i Jabra Elite Active 65t. Foto: Mobilsiden.dk

Lyden fra Jabra Elite Active 65t er god. Ikke fantastisk, men ganske solid – specielt for et sæt træningshovedtelefoner. Et rigtigt godt stereo-perspektiv, en god diskant samt mellemtone, men en bund som jeg kunne ønske ville være dybere.

Desværre oplever jeg engang i mellem, at miste forbindelsen til den venstre hovedtelefon. Både helt spontant under afspilning, men også når jeg tager dem ud af etuiet og ind i øret. Herefter skal man manuelt tænde venstre hovedtelefon, hvilket foregår via mikroskopiske knapper, så er umulige at trykke ned, men hovedtelefonen sidder i øret. Det er dog heldigvis en sjældenhed, at jeg oplever dette problem, og sikkert noget der kan løses med en softwareopdatering.

Jabra Elite Active 65t
De bittesmå knapper på venstre hovedtelefon er umulige at trykke på, mens hovedtelefonen sidder i øret. Foto: Mobilsiden.dk

Jabra Elite Active 65t slår Apple Airpods af banen

Jabra Elite Active 65t er et lækkert sæt træningshovedtelefoner, som jeg er blevet utroligt glad for at bruge. Pasformen, lyden, ingen ledninger, batteriet og etuiet med indbygget batteri, som oplader hovedtelefonerne. Det er en bestemt godkendt og vi kan uden tvivl anbefale dem, ikke kun til træning, men også til normalt brug. Prisen er 1.499 kroner er høj, men vi synes de er pengene værd.

Specielt hvis man sammenligner med Apple Airpods, så får du her en bedre samlet pakke, med bl.a. bedre lydkvalitet og pasform. Og skal du ikke bruge dem til træning, så kan vi anbefale Jabra Elite 65t, som er præcis samme hovedtelefon som denne, bare uden helt den samme beskyttelse mod vand og sved, og så koster de ca. 200 kroner mindre.

Jabra Elite Active 65t får den fine karakter 5 ud af 6 stjerner.

jabra elite active 65t
Foto: Mobilsiden.dk