Vifa Oslo – Trådløs og fuld af lækkerier [TEST]

Danske Vifa byder på masser af vellyd, lækre materialer og smukke kurver i deres Oslo-højtaler.

Vifa Oslo – Trådløs og fuld af lækkerier [TEST]

Det er en stolt dansk højtaler-tradition der holdes i hævd, når Vifa producerer højtalere.
Deres første, og mindste, enhed, Vifa Helsinki, imponerede på redaktionen med deres miks af smagfuldt design og velkomponerede lydegenskaber.

I dag er det storebror Oslo der er landet på mobilsiden.dks testbænk – og her ser det ud til, at selskabet igen har fat i den lange ende når det kommer til bærbar lyd med flotte former.

Se også: Vifa Helsinki – fuld af stil og vellyd [TEST]

Vifa Oslo
Foto: Mobilsiden.dk

Specifikationer Vifa Oslo

Mål: 268 x 181 x 90 mm, 2,4 Kg
Materialer: Aluminiumsramme, Plast for og bag, Kvadrat-tekstil
Ydelse: 2-vejs, 2 x 50mm driver, 2x 65mm woofer, 2 passive basradiatorer, 55-18.000 kHz respons
Batteri: Li-ion
Forbindelse: Bluetooth 4.0 AptX, AUX 3.5mm, NFC
Farver: Pebble Grey, Anthracite Grey, Pine Green, Ice Blue, Sand Yellow og Ocean Blue
Øvrigt: kommer med 45W oplader, 1,5m AUX-kabel og lærredspose
Pris: omkring 3.700 kroner

Vifa Oslo
Foto: Mobilsiden.dk

Enkel parring

Jeg må sige det som det er, jeg er stor fan af det som designafdelingen hos Vifa kreerer i deres serie af bærbare højtalere opkaldt efter skandinaviske storbyer. Det her er dansk design når det er bedst.

Vifa Oslo er som sin Helsinki-lillebror selvskreven til at pynte i selv de mest kræsne designerhjem. Og med fem afdæmpede farver at vælge i mellem, vil den med sikkerhed passe ind i dit hjem.

Jeg er især vild med for- og bagbeklædningen i tekstil signeret af Kvadrat. Det giver enheden et look, som på nydelig vis giver et moderne indtryk tilsat et skud retrocharme.

Helt ufejlbar er det industrielle design dog ikke: under Osloen er nemlig to skridsikre striber som bør gentænkes. De holder enheden på plads, selv når bassen dunker løs, men det høje aflange design gør, at den let vælter bagover hvis den puffes lidt.

Heldigvis virker hele konstruktionen ualmindelig robust. Oslo er bygget op omkring en massiv aluminiumsramme, der munder ud i et anvendeligt håndtag. Den bliver derfor nem at placere det helt rigtige sted i køkkenet, stuen eller kontoret.

Vægten på godt 2,4 kilo gør, at den bestemt vil kunne mærkes mens du flytter den rundt – men samtidig så mindes man om at vellyd altså vejer – og vægten signalerer dermed, at kvaliteten er til stede.

Tilbehøret er samtidig godkendt. Her er alt hvad du har behov for. et line-in kabel, en kraftig 45W oplader med internationale adaptere, en stofpose til højtaleren samt en til tilbehøret.

Vifa Oslo
Foto: Mobilsiden.dk

Vifa Oslo er skabt til en ting: musik – og det betyder at du skal se længe efter headset-funktioner til at modtage eller foretage opkald.

Den musikalske del er der til gengæld helt styr på, for den trådløse forbindelse går igennem den audiofile AptX-standard sammen med Bluetooth 4.0.

Parringen er ligetil og foregår enten via NFC eller din mobils Bluetooth-indstillinger. En hvid diode gemt bag tekstilen indikerer, om den er tændt. Den springer over til en blå farve når Bluetooth-forbindelsen er etableret. Bruger du kablet i stedet, vil den lyse grønt.

Vifa oplyser ikke, hvor stort batteriet egentlig er i Oslo – men i vores test blev det til omkring 12 timer ved kontorvolumen. Skruer du yderlige op, hvilket Oslo gladelig gør, skal du dog kun regne med et sted mellem halvdelen og en tredjedel.

Læs også: B&O PLAY BEOLIT 15 –  en fryd for sanserne

Vifa Oslo
Foto: Mobilsiden.dk

Vild volumen

Ved testen af Vifa Helsinki beviste selskabet, at deres højtalere kan mere end bare at se godt ud. De kan også spille højt og godt.

Vifa Oslo deler tydeligvis samme DNA. Selvom Oslo ikke fylder mere end tre liter mælk, disker den op med et lydtryk der kan vække naboerne op.

Det forbløffende her er dog, at den formår at beherske tonerne – selv når lydstyrken nærmer sig naboklage.

Bassen er mærkbart til stede, omend lydbilledet generelt er tunet mod det ferske. Det giver Oslo en åben, klar lyd som vil klæde de fleste genrer – dog med en lille svaghed når det kommer til deciderede basbårne rytmer.

Ønsker du en varmere lyd med fyldigere bas, kan denne opnås via app’en – du skal dog være indstillet på, at lyden vil forvrænges ved max volumen.

Alt i alt, kan Oslo godt spille op til fest – hvilket man altså ikke forventer af sådan en forholdsvis kompakt sag.

Vifa Oslo
Foto: Mobilsiden.dk

Endnu en dyr og dejlig sag

Da den første Vifa-enhed røg til test på kontoret, måbede mange af kollegerne – tænk at så lille en boks kan levere så høj og klar en lyd. I Vifa Helsinki, var lyden dog skæmmet af en bas der ikke kunne træde tilstrækkeligt i karakter.

Med Vifa Oslo udfyldes den manglende tilstedeværelse med en kraftigere og rundere bas. Og nu synes selskabet at væe i mål – Vifa Oslo har tilstrækkeligt med pondus til at erstatte anlægget i mange hjem.

Når den samtidig er nydelig at se på og røre ved – og når den samtidig gør det uden behov for stikkontakter er der ikke meget tilbage at kritisere ud over nogle savnede features og den høje pris.

Vi lander derfor på 5 ud af 6 mulige stjerner

Fordele:

  • Stilfuld sag
    Lækre materialer
    Flot lydbillede
    Spiller højt

Ulemper:

  • Begrænset funktionalitet
  • Høj pris