Apples foldbare hybrid mellem iPad og Mac kommer allerede i 2025

Udviklingen af en foldbar MacBook/iPad-hybrid med dobbelt skærm og en foldbar iPhone går hurtigt, og Apples første foldbar skulle være klar allerede sidst i 2025.

Apples foldbare hybrid mellem iPad og Mac kommer allerede i 2025

Apple er ved at få fut i udviklingen af foldbare enheder – i hvert fald hvis man skal tro et investornotat, som 9to5Mac er kommet i besiddelse af. Notatet kommer fra Haitong International Securities-analytikeren Jeff Pu, som skriver, at Apple begynder masseproduktionen af en foldbar enhed på 20,3 tommer i slutningen af 2025. Derefter begynder Apple produktionen af en foldbar iPhone i slutningen af 2026.

Ming-Chi Kuo har tidligere fortalt, at Apple har en foldbar MacBook på 20,3 tommer under udvikling, og at lanceringen af den skulle finde sted en gang i 2027. Ross Young, som har insiderviden i skærmbranchen, har desuden rapporteret, at Apple arbejder på en foldbar hybridenhed på omkring 20 tommer, der skal lanceres i 2026 eller 2027.

Mark Gurman fra Bloomberg har tidligere fortalt, at Apple udforsker en foldbar MacBook/iPad-hybrid med dobbelt skærm. Mange store navne inden for rygter og insiderviden om Apples planer siger altså enstemmigt, at Apple er på vej med foldbare enheder.

Se også: De bedste priser og tilbud på foldbare smartphones

Udviklingen hos Apple går hurtigere end ventet

Hvis det nye rygte fra Jeff Pu stemmer, har Apple skruet tilsyneladende skruet op for tempoet på udviklingen af de foldbare enheder. Han skriver i sit notat, at der er ”stigende tegn” på Apples foldbare enheder, hvis man ser nærmere på leverandørkæderne.

Han ser de foldbare enheder som en ny produktkategori fra Apple rettet mod det øverste marked af premiumprodukter. Apple er efter sigende i gang med at teste to forskellige skærmstørrelser til en foldbar iPhone – nemlig 7,9 tommer og 8,3 tommer.

Til sammenligning anvender konkurrenten Samsung en 6,7 tommer skærm i den foldbare Galaxy Z Flip 5, mens den større tabletlignende Galaxy Fold 5 har en skærm på 7,6 tommer. Begge telefoner fra Samsung har både en udvendig og indvendig skærm, og det er formentlig et lignende setup, vi vil se Apple anvende på deres foldbare enheder.

Stemmer alle disse rygter, kan masseproduktionen af en foldbar Apple-enhed på 20,3 tommer altså begynde i slutningen af 2025, mens produktionen af en foldbar iPhone forventes at gå i gang i slutningen af 2026.

Apple kan booste markedet for foldbare enheder

Vi skal dog huske på, at det er første gang, at vi hører disse tidsangivelser, så tingene kan stadig nå at ændre sig, idet andre endnu ikke har bekræftet oplysningerne. Samtidig er der – hvis oplysningerne passer – tale om noget af en fremrykning af planerne, hvis Apple skal nå at blive færdige så hurtigt.

Der hersker dog ingen tvivl om, at markedet for foldbare enheder vil opleve et kæmpe boost, hvis Apple bevæger sig ind på området. Sådan plejer det at være, når Apple introducerer et produkt i en ny produktkategori, hvor konkurrenterne har været i lang tid, men uden at kunne skabe et produkt, der for alvor slår igennem hos forbrugerne.

Se også: Apple iPad-event på tirsdag: Her er alle nyhederne