ASUS ROG Phone 8-serien lækket – får bredere appel end tidligere

Billeder af den kommende ASUS ROG Phone 8 og ROG Phone 8 Pro er blevet lækket af flere omgange. I år vil ASUS ikke kun appellere til de hardcore gamere.

ASUS ROG Phone 8-serien lækket – får bredere appel end tidligere

ASUS har allerede bekræftet, at den taiwanske producent annoncerer ROG Phone 8-smartphoneserien i Kina den 16. januar, og i starten af december fik vi en officiel teaser at se.

Nu er der imidlertid dukket knivskarpe billeder af ROG Phone 8 og ROG Phone 8 Pro op.

Læs også: Test af ASUS Zenfone 10: Årets bedste mini-Android

Velkendt design, men med mindre fokus på gaming

På de nye billeder, som er blevet delt af både Windowsreport og MySmartPrice, kan se vi telefonen fra nærmest alle vinkler.

Designet af de to modeller er næsten identisk, undtagen det LED-oplyste Republic of Gamers-logo på bagsiden. Den billigere ROG Phone 8 har et logo oplyst af klassisk RGB-lys, mens ROG Phone 8 Pro har små LED-prikker, som brugeren selv kan programmere.

Bortset fra dette er de to telefoner nærmest identiske. ROG Phone 8 Pro har fået en flad skærm med en lille kamerahul øverst i skærmen til selfiekameraet, der forventes at rumme en sensor på 32 megapixel. På højre side af telefonen sidder tænd/sluk-knappen og lydstyrkeknapperne, mens den har et USB-C-stik på venstre side og endnu et i bunden af telefonen. Telefonen har også et 3,5 mm port til tilslutning af lydudstyr.

Med næste generations ROG Phone 8 skruer ASUS noget ned for det hidtil karakteristiske gamingudtryk, som særligt forgængernes bagside har været præget af. I år ser telefonerne væsentligt mere stilfulde og traditionelle ud – blandt andet på grund af det mere klassisk udformet kamerahus.

Det lader altså til, at ASUS udvider målgruppen fra ikke kun at være de mest hardcore mobilgamere, som synes, at en smartphone i gamingorienteret design er cool. Med ASUS ROG Phone 8-serien får serien bredere appel med et design, der falder ind i fleres smag.

Læs også: Her er mulige danske priser på Samsung Galaxy S24-serien

Specifikationer fra øverste hylde

Specifikationerne bliver dog ikke dårligere af den grund – tværtimod. Som man kan forvente af en gamingsmartphone har ASUS endnu en gang opgraderet specifikationerne, så der kan afvikles de absolut mest krævende spil, man kan forestille sig til en Android-smartphone.

Ifølge tidligere rygter og lækkede oplysninger får ROG Phone 8-serien en AMOLED-skærm på 6,78 tommer med en FHD+-opløsning og en opdateringshastighed på 165 Hz og HDR10+. Pro-modellen får LTPO AMOLED-skærm med en variabel opdateringshastighed.

Chippen er, ikke så overraskende, en Snapdragon 8 Gen 3 fra Qualcomm. ROG Phone 8 kommer med 12 GB RAM, mens ROG Phone 8 kan fås med hele 16 eller 24 GB RAM. Det skulle også være rigeligt til selv de mest hardcare mobilgamere.

ASUS opgraderer også kameraerne i ROG Phone 8 Pro betragteligt. Dette har været et svagt punkt i gamingtelefonerne, som går på kompromis med kameraernes præstationer. Men i ROG Phone 8 Pro fejler hardwaren i hvert fald intet. Den får tre sensorer: En primær 50 megapixel Sony IMX890-sensor og vidvinkel, en 13 megapixel sensor med ultravidvinkel og en 32 megapixel sensor med telefotolinse og 3x optisk zoom.

Batteriet forventes at være på 5.500 mAh og understøtte 65 watt lynopladning. ROG Phone 8 siges at have en IP68-klassificering til beskyttelse mod støv og vand.

ASUS har tidligere lanceret en telefoner med op til 6.000 mAh, men taler vi mainstream-telefoner med kraftigere batteri end 5.000 mAh, skal vi kigge på OnePlus 12, der snart bliver lanceret i Danmark.

Prisen bliver formentlig den samme – eller lidt højere end sidste år. Forvent derfor, at ASUS ROG Phone 8-serien starter ved omkring 7.799 kroner.

Læs også: Rekordhøjt salg af premiumsmartphones i 2023