Ericsson ser stort 5G-potentiale på udviklingsmarkederne

5G kan løfte udviklingslandes økonomi og særligt løfte landbruget - samtidig vil digital infrastruktur løfte områder, hvor kabler ikke kan nå.

Ericsson ser stort  5G-potentiale på udviklingsmarkederne

Ericsson understreger 5G’s rolle for økonomisk vækst i 15 udviklingsmarkeder og lægger vægt på potentialet for mellembåndsdækning for at fremme tjenester og drift af smarte nationale infrastrukturer.

Ericsson bestilte en undersøgelse fra researchselskabet Analysys Mason for at få et billede af betydningen af 5G for en bred vifte af sektorer inklusive handel, industri, logistik samt offentlige tjenester.

5G har forbedret trådløse tjenester

Den havde også et fokus på, hvordan flere implementeringer af 5G-spektrum har forbedret leverancen af mobilt bredbånd og trådløse tjenester i Asien, Afrika og Latinamerika.

De lande, der blev set nærmere på i undersøgelsen, var Brasilien, Chile, Columbia, Egypten, Indien, Indonesien, Malaysia, Mexico, Marokko, Nigeria, Pakistan, Sydafrika, Thailand og Tyrkiet.

Se også: Hvad kan man med 5G?

Kan løfte BNP op mod 0,5 procent

Et af hovedpunkterne for undersøgelsens konklusioner viser, at udrulning af 5G på tværs af forretnings- og industrisektorer kan sætte gang i en bruttonationalproduktvækst på mellem 0,3 og 0,5 procent i årene frem til 2035.

Samtidig vil netværksaktiveret infrastruktur inklusive smart industri og landdistrikter stå for 85-90 procent af de samlede økonomiske fordele på hvert marked.

Ericsson identificerer mellembånds 5G-dækning som afgørende for den positive udvikling i den økonomiske infrastruktur med den høje kapacitet og båndbredde, der gør den velegnet til serviceydelser inden for produktion, industri, landbrug og automatisering.

Se også: Mobilt bredbånd med 5G

5G vigtig for landbrug

Landbrug blev identificeret som en sektor i trivsel i alle 15 lande og står for op til ti procent af GDP på visse markeder. Her kan forbedret 5G-forbindelse i landdistrikter potentielt give yderligere 1,8 procents vækst i GDP.

Chef for politisk virksomhed hos Ericsson, Andrew Lloyd, forklarer, at opbakning af 5G-forbindelser fra regeringer, myndigheder og embedsmænd giver mange fordele. Blandt andet vil 5G være med til at reducere klimaaftrykket, sikre social inklusion og sikre mere digital lighed i områder, hvor kablet infrastruktur i dag er mangelfuld.