Vivo APEX 2019: Ny konceptmobil med 5G og unikt design

Vivo er klar med en ny APEX-konceptsmartphone, men den har hverken frontkamera, knapper, fronthøjttaler eller USB-port. Det er der dog en særlig grund til.

Vivo APEX 2019: Ny konceptmobil med 5G og unikt design

Kinesiske Vivo har haft stor succes med at lancere bemærkelsesværdige konceptsmartphones under navnet APEX, og nu er producenten igen klar til at skabe overskrifter med de seneste innovationer.

Vivo har nemlig præsenteret smartphonen APEX 2019, som er det seneste bud på en konceptmobil, der gør en hel del ting anderledes end alle andre smartphones. Først og fremmest er der designet.

Læs også: Vivo X21 UD er første mobil med usynlig fingerscanner

Hele idéen bag Apex 2019 har været at lave det mest strømlinede og minimalistiske smartphonedesign nogensinde. I pressematerialet er det også tydeligt, at der er hentet inspiration fra hvordan en vanddråbe ser ud. Den skulle endda have kodenavnet ”the waterdrop”.

Vivo APEX 2019
Foto: The Verge

I praksis viser det sig med et unibodydesign, som Vivo kalder “Super Unibody”, helt uden nogle synlige samlinger eller elementer, der bryder med den minimalistiske metalbagside. Men Vivo er gået skridtet videre, for producenten har også fjernet alle fysiske knapper, højttalere, SIM-kortholdere og endda USB C-porten. Det er ikke engang alt – også frontkameraet er sløjfet for at kunne nyde det simple design til fulde.

Det giver selvsagt en del problemer, når man er vant til at have alle disse features i en smartphone. Heldigvis har Vivo fundet en løsning på dem – eller rettere de fleste af dem. I stedet for at trykke på en fysisk tænd/sluk-knap er der berøringsfølsomme sider, så man tænder ganske enkelt telefonen ved at klemme om siderne.

Vivo APEX 2019
Foto: The Verge

Det fysiske SIM-kort er erstattet med e-SIM-teknologien, og højttalerne er erstattet med en teknologi, hvor lyden udsendes ved at vibrere skærmen. Så er der USB C-porten, som også er skrottet. Vivo har overraskende nok ikke udstyret telefonen med trådløs opladning. I stedet sidder der på bagsiden et magnetisk stik, så man kan tilslutte et særligt kabel til bagsiden og på den måde oplade telefonen og tilslutte den til en computer.

Til sidst er der frontkameraet, som altså ikke længere er der – og der er heller ikke nogen decideret løsning på problemet. Telefonen er dog blank som et spejl, så man kan formentlig spejle sig i metalbagsiden ved at bruge de to bagkameraer på 12 og 13 megapixel. Det er dog ikke nogen særlig praktisk løsning, og man kan argumentere for, at telefonen generelt ikke er nær så praktisk som de fleste andre smartphones – men det har heller ikke været Vivos hensigt.

Vivo APEX 2019
Foto: 9to5mac.com

Fingeraftrykslæser under skærmen virker overalt

Vivo har nemlig ønsket at se, hvad man kunne få ud af en telefon med en skærm, der dækker tæt på 100 % af fronten, og resultatet ser da også utroligt overbevisende ud. Du får nemlig en 6,39″ skærm uden nogen forstyrrende notch eller et hul i skærmen. Og måske mere imponerende er, at Vivo Apex 2019 er den første smartphone med en fingeraftrykslæser under skærmen, der virker på hele skærmens areal og altså ikke kun på et lille areal svarende til størrelsen på din tommelfinger.

Resten af specifikationerne er også fra øverste hylde. Telefonen er nemlig udstyret med den nyeste Snapdragon 855-processor, svimlende 12 GB RAM og op til 512 GB lagerplads, og så har Vivo også inkluderet det nyeste Snapdragon X50 5G-modem fra Qualcomm, så telefonen understøtter med andre ord 5G.

Du skal ikke forvente at kunne få fingrene på telefonen lige foreløbig, men Vivo har meldt ud, at telefonen vil være at finde på dette års Mobile World Congress sidst i februar måned, og det er også allerede lykkedes de første at få fingrene i et eksemplar. Nedenfor kan du se en hands on-video – dog på kinesisk.