Apples første foldbare telefon måske klar i 2022

Siden Samsungs lancering af Galaxy Fold har der været snak om en foldbar mobil fra Apple. En ny rapport fortæller nu, at den meget vel kunne blive lanceret i 2022.

Apples første foldbare telefon måske klar i 2022

Det er over et år siden Samsung lancerede den første Galaxy Fold-telefon, som var markedets første foldbare mobiltelefon. Det var et overraskende produkt, og lige siden den lancering har der været snak om et lignende produkt fra Apple. Nu fortæller en ny rapport, at der i 2022 kan komme en foldbar telefon fra Apple.

Læs også: Rygte: Apple arbejder på foldbar iPhone sammen med LG

Vi har allerede set en række lækkede koncepter på en foldbar iPhone, men ingen ved endnu noget som helst om designet. Rapporten fortæller, at Foxconn og New Nikko, leverandører til Apple, skulle have sendt testeksemplarer til Apple.

Angiveligt er Apple i gang med at beslutte, om der i den foldbare iPhone skal benyttes OLED- eller MicroLED-skærme. MicroLED er en ny skærmteknologi, som byder på mere lys og bedre kontrast med et mindre strømforbrug. Skærmen skulle komme fra Samsung, men hængslerne kommer fra New Nikko, som også laver hængsler til MacBooks, og det hele samles af Foxconn.

Koncept af foldbar iPhone
Patent af design på foldbar iPhone.

Læs også: De første test af Samsung Galaxy Fold 2: En klar forbedring

Samsung er langt foran

Godt nok var den første Fold-telefon ikke den store succes. Den led af flere problemer, som betød, at Samsung måtte trække dem tilbage og forbedre designet. Siden da har Samsung lanceret hele tre foldbare telefoner; Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip og Galaxy Z Flip 5G, og har erhvervet sig en masse viden og know-how.

Først i 2022 forventes Apple at være klar med deres foldbare mobiltelefon, og her vil Samsung altså være betydeligt længere i udviklingen. Vil Apple kunne følge med eller har de tabt på forhånd? Det kan kun tiden vise.

Se også: De billigste priser på foldbare Samsung-telefoner