Rygte: Apple arbejder på foldbar iPhone sammen med LG

Det er ikke kun Samsung, der er på vej med en foldbar smartphone. Også Apple arbejder på en foldbar iPhone, som LG Display skal levere skærme til.

Rygte: Apple arbejder på foldbar iPhone sammen med LG

Den næste store nyskabelse inden for smartphoneverdenen ser ud til at blive foldbare smartphones. Det er noget, som Samsung har arbejdet på i årevis. En Samsung Galaxy X, som kan foldes sammen, ventes at blive lanceret i løbet af næste år.

Apple vil også have en bid af den kage, skriver det sydkoreanske finansmedie The Investor. Ifølge mediets kilder arbejder Apple nemlig på en foldbar iPhone, som skal laves i samarbejde med LG Display. LG Display har i mange år, ligesom Samsung Display, eksperimenteret med bøjelige OLED-skærm med henblik på en dag at benytte dem i smartphones, der kan bøjes eller foldes på den ene eller anden måde.

Læs også: Samsungs foldbare ’Galaxy X’ dukker igen op

Ifølge kilder har en arbejdsgruppe hos LG Display fået til opgave at udvikle en foldbar OLED-skærm til den nye iPhone, men LG er også inde over det futuristiske iPhone-projekt på andre områder. Det andet datterselskab LG Innotek skal nemlig udvikle en printplade, der kan tåle at blive bøjet.

samsung foldbare smartphones
Det er endnu uvist, hvornår Samsung Galaxy X kommer til at se ud.

Samsung får et stort forspring

Står det til mediet, vil produktionen af de foldbare skærmpaneler begynde først i 2020, og så vil en afsløring af iPhonen formentlig først finde sted i september måned. Til sammenligning ventes Samsung at lancere den foldbare Galaxy X i løbet af næste år, hvilket kan give Samsung mere end to års forspring.

Apple kunne formentlig have valgt at samarbejde med Samsung om produktionen af de foldbare OLED-skærme, men mulige bekymringer om, at detaljer om Apples planer kan sprede sig fra Samsung Display til Samsung Electronics kan have fået Apple til at søge mod LG, skriver The Investor.

At LG skal lave skærmpanelerne i den foldbare iPhone, hænger formentlig også sammen med, at netop Apple har investeret op mod 17,1 milliarder kroner i opførelsen af en ny fabrik hos LG Display. Den nye fabrik skal producere 6. generations OLED-skærmpaneler fra starten af 2019, forlyder det.

Læs også: Apple bestiller hele 70 mio. Samsung OLED-skærmpaneler

I iPhone X, som lander i handlen inden længe, benytter Apple OLED-skærme fra Samsung, men sådan bliver det formentlig ikke næste år. Der ventes LG Display nemlig ene og alene at skulle levere OLED-skærme til Apples iPhones.

Indtil videre ser LG dog ud til at have visse problemer med dets egenproducerede OLED-skærme, som er at finde i både LG V30 og Google Pixel 2 XL. Flere ejere af telefonerne har bemærket, hvordan OLED-skærmpanelerne fra LG ikke er i stand til at vise en ensartet grå farve ved laveste lysstyrke – noget som er særligt synligt i mørke.