Bedre refresh rate på iPhone 14 Pro kan give Always-on display

Med en opdatering af refresh rate kan iPhone 14 Pro kan vi forvente bedre batteritid og always-on funktionalitet.

Bedre refresh rate på iPhone 14 Pro kan give Always-on display

iPhone 13 Pro-modellerne fra sidste år var de første iPhone-modeller med 120 Hz ProMotion-skærme. De to iPhone 14 Pro-modeller kommer fortsat til at have ProMotion-teknologien og høj refresh rate, men der kan denne gang blive tale endnu bedre refresh rate af den variable slags.

13 Pro fik LTPO-teknologi med variabel refresh rate

For at implementere ProMotion i iPhone 13 Pro-modellerne benyttede Apple LTPO-teknologien med variabel refresh rate for at give bedre energieffektivitet, noget man opnår ved at tænde og slukke for individuelle pixel.

På den måde kan ProMotion dynamisk give hurtige refresh rates, når brugeren har brug for det, samtidig med at der spares på batteriet, når hurtige refresh rates ikke er nødvendige.

Se også: Rygter om iPhone 14

Helt ned til 1 Hz på iPhone 14

På iPhone 13 Pro og 13 Pro Max er Apples ProMotion-skærme imidlertid begrænsede til at vælge refresh rates mellem 10Hz og 120Hz. Samme type af LPTO-skærme i OnePlus og Samsungs telefoner har bedre muligheder og kan sænke refresh raten helt ned til 1Hz, hvis man sidder og kigger på et statisk billede, eller telefonen er inaktiv.

Ross Young, skærmanalytiker med kontakterne i orden, forventer dog, at de ProMotion-skærme, der skal sidde iPhone 14 Pro og Pro Max, ligeledes vil kunne komme ned på 1Hz i refresh rate.

Se også: Priser på iPhone 13 Pro

Kan giver always-on funktioner

Alt efter hvordan Apple vælger at gøre, kan det give bedre batteritid eller elementer af Always-on display.

Eksempelvis har Apple Watch Series 7 LTPO-skærm, der giver dem samme 18 timers batteritid som ældre modeller har, selvom de tilbyder Always-on-teknologi. I stil med Androidtelefoner med LTPO-skærm kan samme teknologi i en iPhone vise klokken, datoen og notifikationer på skærmen, uden at man behøver at låse den op.

Sidste år mente Blooombergs Mark Gurman, at Apple kunne have planer om lignende funktioner i iPhone 13, men sådan blev det ikke. På nuværende tidspunkt er der ingen pålidelige rygter, der peger på, at iPhone 14 Pro-telefonerne får Always-on-funktioner, men derfor kan Apple alligevel komme med netop den funktion som en overraskelse.

Hvis Apple udvider refresh ratens variabilitet i ProMotion-skærmene, er der i hvert fald ikke noget teknisk i vejen for en Always-on funktion.

Se også: Test af iPhone