Billeder af Google Pixel Fold 2 lækket – dette ved vi

Google Pixel Fold 2 får et radikalt anderledes design med et helt nyt kamerahus på bagsiden, og så bliver både den indvendige og udvendige skærm større.

Billeder af Google Pixel Fold 2 lækket – dette ved vi

Den næste foldbare telefon fra Google får markante designændringer i forhold til den nuværende Pixel Fold. Hjemmesiden SmartPrix har i samarbejde med leaksteren OnLeaks delt renderinger af den kommende foldbare Pixel Fold 2.

Se også: Test af OnePlus Open – en sand øjenåbner

Markant anderledes kamerahus

Den største forandring i forhold til den første generation af Google Pixel Fold er kamerahuset bagpå. Væk er den aflange bjælke som i Pixel-telefonerne, og i stedet er der nu et mere kvadratisk kamerahus med to rækker af pilleformede sorte omrids. Telefonen har ligesom forgængeren i alt tre kamerasensorer og en række øvrige sensorer.

Det nye udseende er et stort skift fra den almindelige kamerabjælke, som vi kender fra de almindelige Pixel-telefoner. Det er også en tilbagevenden til et udseende, som vi ikke har set siden Pixel 4- og Pixel 5-serierne. Desuden gør placeringen af det  store, firkantede kamerahus i hele det ene hjørne, at telefonen kommer til at ligge og vippe, hvis man lægger den på en plan overflade. Måske ikke den bedste løsning.

En anden tydelig ændring finder vi på siden af telefonen. De buede kanter, som Pixel Fold havde, er blevet gjort flade – et look vi også kommer til at kunne se på Google Pixel 9-serien, hvis vi skal tro de renderinger, som vi har set af den almindelige flagskibsmobil.

Læs også: Apple sætter udvikling af foldbar iPhone på pause

En tro kopi af OnePlus Open – og det er ikke en dårlig ting

Ser man nøje efter og ignorerer den nye kameraløsning, som der formentlig vil være delte holdninger til, er Pixel Fold 2 identisk med OnePlus Open i den læderagtige sorte udgave. Udseendet på telefonens sider, de rundede hjørner og placeringen af frontkameraet er helt de samme. Selv hængslet på telefonen ser ud som en kopi af OnePlus Open. Det er ikke en dårlig ting, for OnePlus Open er en af de bedst byggede foldbare telefoner med en vellykket formfaktor.

En anden stor ændring viser sig, når man åbner den foldbare Pixel Fold 2. Den brede rundt om skærmen i forgængeren er blevet reduceret markant. På de nye renderinger ser vi i stedet en ensartet og smal ramme rundt om hele den indre skærm – en trend, som vi først så på de foldbare telefoner fra Oppo og siden OnePlus.

Se også: Priser og tilbud på Google-telefoner

Specifikationer på Google Pixel Fold 2

Den udvendige skærm på Google Pixel Fold 2 måler ifølge oplysningerne 6,4 tommer. Der er dermed sket en gevaldig opgradering af skærmstørrelsen, da den oprindelige Pixel Fold har en indre skærm på kun 5,8 tommer.

Indeni finder man en foldbar OLED-skærm på 7,9 tommer – igen lidt større fra de tidligere 7,6 tommer. Den smallere ramme om skærmen har i den grad givere mere skærmplads på samme areal.

Når telefonen er foldet sammen, måler Google Pixel Fold 2 155,2 x 77,1 x 10,54 mm og er dermed 15,5 mm højere, 2,4 mm smallere og 1,56 mm tyndere end Pixel Fold. Når den er foldet ud, måler den 155,2 x 150,2 x 5,27 mm. Her er den igen 15,5 mm højere, 8,5 mm smallere 0,53 mm tyndere end Pixel Fold.

Når det gælder mekanikken i den foldbare telefon, hævder rygterne, at vi får en fjerde generation Google Tensor-chip med op til 16 GB RAM. Det er to store opgraderinger, men det er helt sikkert de fysiske ændringer ved telefonen, der kommer til at blive de største ændringer.

Generelt ser Pixel Fold 2 ud til at blive en stor forbedring på stort set alle fronter – måske lige bortset fra designændringerne omkring kamerahuset – men det er naturligvis subjektivt.

Læs også: Google tester genial funktion – drop telefonkøen