Apple sætter udvikling af foldbar iPhone på pause

Apple har ifølge et nyt kinesisk rygte sat udviklingen af en foldbar iPhone på pause, fordi leverandørerne af skærmene ikke har kunnet leve op til Apples strenge kvalitetskrav.

Apple sætter udvikling af foldbar iPhone på pause

Ifølge Fixed Focus Digital, som er en populær videoblogger fra Guangdong på det kinesiske sociale medie Weibo, har Apple siden 2016 testet konkurrenternes foldbare telefoner som en del af sin research og udviklingsproces af foldbare enheder.

Mindst en af de foldbare enheder, som Apples skal have testet, har en skærm produceret af Samsung. Samsung er en stor leverandør af skærme til Apples enheder, og vi ved, at de tidligere har leveret prøveskærme til Apples projekt med foldbare enheder.

For nylig hørte vi også rygter om, at Samsung har forsøgt at forbedre skærmenes effektivitet i brug for at kunne gøre sig interessant over for Apple. Til det brugte de sin egen ekspertise fra have udviklet foldbare telefoner siden 2019.

Læs også: Store Apple-nyheder i marts

Samsungs foldbare skærme klarede ikke Apple test

Kilden bag dette nye rygte hævder dog, at Samsungs nyeste foldbare skærme ”gik i stykker efter et par dage” efter at have været igennem Apples krævende kvalitetstest. Det har fået Apple til at sætte hele projektet på pause på ubestemt tid, eller i hvert fald indtil en anden foldbar skærm kan leve op til Apples høje standarder.

Tidligere på måneden erfarede avisen The Information, at Apple har skabt prototyper af mindst to foldbare iPhones efter mere end fem års forskning og udvikling. De to prototyper siges at være af samme type som Samsungs Flip-telefoner, men de er ikke at finde i Apples produktplaner for hverken 2024 eller 2025.

Det er også stadig muligt, at Apple helt dropper at udvikle en foldbar iPhone, hvis den ikke kan leve op til deres krav og standarder – og der er altså noget, der tyder på, at det lige nu er tilfældet.

Den Weibo-blogger, der påstår at have information om Apples projekt med foldbare enheder, er en helt ukendt kilde, der ikke har nogen tidligere historik, når det kommer til rygter om Apple. Rygtet skal derfor tages med et gran salt.

Læs også: Apples foldbare iPhone bliver ultratynd

Apples foldbare enhed bliver en tablet

Det er også uklart, om dette påvirker udviklingen af en foldbar iPad. Apple siges at være mere interesseret i en sådan enhed. Den er teknisk nemmere at konstruere, da den ikke er nødt til at være lige så tynd som en foldbar iPhone. Den behøver heller ikke kunne leve op til lige så strenge krav om holdbarhed som en iPhone.

Tidligere på måneden fortalte sydkoreanske The ELEC, at Apple har planer om at lancere sit første foldbare produkt inden for de næste par år i form af en enhed på 7 eller 8 tommer, der med tiden kan erstatte iPad Mini på 8,3 tommer.

Læs også: Apple klar med foldbar smartphone om 2-3 år