Covid-19 truer produktionen af iPhone 14

COVID-19 stikker igen sit klamme ansigt frem i Kina og det kan påvirke produktionen af iPhone 14.

Covid-19 truer produktionen af iPhone 14

Spredningen af covid-19 har ført til restriktioner og lukninger i Kina, hvilket har skabt problemer for en række elektronikproducenter, da fabrikker er blevet tvunget til at lukke på grund af restriktionerne.

Dette kan påvirke produktionen af de kommende iPhone 14-modeller, ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo. Ifølge ham er juni til august en kritisk periode for produktionen af de kommende Iphone-modeller. Medmindre de restriktioner, der er indført i Henan-provinsen og dermed påvirker Foxconns fabrikker i Zhengzhou, ophæves inden juni, kan det ramme hårdt både logistisk og mod produktionen af de kommende modeller.

Foxconn, som er Apples primære leverandør af enheder, meddelte for et par dage siden, at man ville begynde at ansætte flere medarbejdere. Blot en dag senere trak de sig tilbage og stoppede alle nye ansættelser, efter at der blev indført nye restriktioner og lukninger for byens 11 millioner indbyggere.

Apple har endnu ikke sagt, om dette vil påvirke produktionen og muligvis forsinke leveringen af nye enheder, som det var tilfældet med iPhone 13 sidste år, men ifølge kilder kan en fortsat nedlukning give alvorlige problemer for den fremtidige produktion.

Foxconn har tidligere produceret både enheder og komponenter i en såkaldt boble, hvor medarbejderne ikke har haft lov til at forlade fabriksområdet, men med de begrænsninger, som restriktionerne medfører, er dette ikke en mulighed for nyansatte i øjeblikket.