Google Pixel 9 vs. iPhone 15: Hvilken skal jeg vælge?

Google Pixel 9 er en direkte konkurrent til iPhone 15, men hvad er forskellen på de to telefoner fra Apple og Google? Se en direkte sammenligning mellem Apple iPhone 15 og Google Pixel 9.

Google Pixel 9 vs. iPhone 15: Hvilken skal jeg vælge?

Pixel 9 har betydelige forbedringer i forhold til sin forgænger, herunder et opgraderet kamera, mere RAM, et større batteri og en lysere skærm. Med alle disse forbedringer følger dog også en mindre prisstigning, og iPhone 15 er siden lanceringen faldet meget i pris.

Hvordan er de to basismodeller fra Google og Apple i forhold til hinanden? Vi sammenligner her Google Pixel 9 med iPhone 15 fra top til tå.

Se også: Google Pixel 9 er billig og super smart

Google Pixel 9 vs. iPhone 15: Det hurtige overblik

  • Pixel 9 er større, bredere og tykkere end iPhone 15 og har en større skærm.
  • Pixel 9 har mere RAM.
  • Skærmen i Pixel 9 har en højere opdateringshastighed.
  • Pixel 9 understøtter hurtigere kablet og trådløs opladning.
  • Begge telefoner tilbyder softwareopdateringer i mange år.
  • Apple Intelligence er ikke tilgængelig på iPhone 15. Pixel 9 har Gemini og en masse AI-drevne funktioner.

Se også: Google lancerer Pixel 9-serien: Bedre end iPhone?

Google Pixel 9 vs. iPhone 15: Specifikationer

Se de vigtigste specifikationer på Google Pixel 9 og Apple iPhone 15 nedenfor:

Specifikation Google Pixel 9 Apple iPhone 15
Skærm 6,3″ OLED
1.080 x 2.424 pixel
422 PPI
60-120 Hz opdateringsfrekvens
2.700 nits maksimal lysstyrke
6,1″ Super Retina OLED
1.179 x 2.556 pixel
461 PPI
60 Hz opdateringshastighed
2.000 nits maksimal lysstyrke
Processor Tensor G4 Apple A16 Bionic
RAM 12 GB 6 GB
Lagerplads 128 eller 256 GB 128, 256 eller 512 GB
Batteri 4.700 mAh 3.349 mAh
Kraft 27 watt kablet opladning
Trådløs opladning
Omvendt trådløs opladning
20 watt kablet opladning
Trådløs opladning
Omvendt trådløs opladning
Kameraer 50 megapixel vidvinkel, ƒ/1,68, 82 graders synsfelt, 1/1,31″ sensor

48 megapixel 1/2,55″ sensor med ultravidvinkellinse, ƒ/1,7, 123 graders synsfelt

10,5 megapixel selfiekamera, ƒ/2,2, 95 graders synsfelt

48 megapixel vidvinkel, 1,0 µm, f/1,6, OIS, 2x optisk zoom, 10x digital zoom

12 megapixel ultravidvinkel, f/2,4

12 megapixel selfiekamera, f/1,9

Øvrigt IP68
Gorilla Glass Victus 2
IP68
Software Android 14
7 år med Android-, sikkerheds- og Pixel Drop-opdateringer
iOS 17
Mål og vægt 152,8 x 72,0 x 8,5 mm
198 gram
147,6 x 71,6 x 7,8 mm
171 gram
Farver Obsidian
Porcelæn
Vintergrøn
Pæon
Blå
Pink
Gul
Grøn
Sort

Google har opgraderet skærmen i Pixel 9, så den nu har en maksimal lysstyrke på 2.700 nits sammenlignet med iPhone 15, der har 2.000 nits. Forskellen i opdateringshastigheden er dog lettere at bemærke: Mens Pixel 9 har en dynamisk opdateringsfrekvens på 60-120 Hz, nøjes iPhone 15 med blot 60 Hz.

Skærmen i iPhone 15 falder efterhånden noget efter mange Android-alternativer i denne prisklasse, og der er ingen tvivl om, at skærmen i Pixel 9 er bedre end i iPhone 15.

Tensor G4-chippen i Pixel 9 er ikke et kæmpe spring i forhold til forgængeren, og Google har fokuseret mere på at lave en processor, der bedre kan håndtere AI-opgaver. Ydelsen er på ingen måde dårlig, men den kommer ikke til at adskille sig drastisk fra Pixel 8-serien.

Se også: Køb og sælg brugte iPhones

I det mindste er det ikke ældre hardware, som det er tilfældet med iPhone 15 og A16 Bionic. Når det er sagt, klarer A16, som også driver iPhone 14 Pro-modellerne, sig bedre end alle Android-flagskibe i 2023 og holdt trit med de tidlige 2024-topmodeller. Så iPhone 15 er bestemt ikke nogen sløv telefon, når det gælder ydeevne. Alt er perfekt optimeret og kører præcis, som du forventer det.

Denne optimering er grunden til, at Apple ikke føler behov for at fylde sine iPhones med for meget RAM. iPhone 15 kommer med kun 6 GB RAM, mens Pixel 9 får en opgradering til 12 GB RAM. Selv om mindre RAM ikke gør så stor en forskel i performance, er der denne gang en konsekvens, idet iPhone 15 går glip af Apple Intelligence.

Uanset om du er interesseret i AI-funktioner eller ej, er det et overraskende fejltrin, som Apple helt sikkert vil rette op på med den kommende iPhone 16-serie. Imens kommer Pixel 9 med alle de Gemini-funktioner, som Google har at tilbyde.

De to telefoner tilbyder 128 GB eller 256 GB lagerplads, men iPhone 15 tilbyder også en 512 GB-version. Med deres aluminiumsrammer og glas på for- og bagsiden er holdbarhed ikke noget stort problem. Faktisk viste iPhone 15 sig at være mere holdbar end Pro-modellerne. Både Pixel 9 og iPhone 15 er også godt beskyttet mod vand og støv med en IP68-klassificering for støv- og vandmodstand.

Se også: Google Pixel 9-serien: Dansk pris og tilgængelighed

Design, størrelse og farver

Pixel 9 er ikke meget bredere end iPhone 15, men den er højere og tykkere for at tage højde for dens lidt større skærm og større batteri. Pixel 9 har fået en interessant designopdatering – især når man ser på de flade sider, der er meget genkendelige fra netop iPhones. Kamerahuset får også en opdatering med et pilleformet design, der ikke længere går fra kant til kant som i tidligere Pixel-modeller.

På den anden side er iPhone 15 stort set uændret fra tidligere på bagsiden. Hvis du har set en iPhone i de sidste tre eller fire år, er der ikke noget her, der vil overraske dig. En ændring er dog tilføjelsen af den såkaldte Dynamic Island på skærmen, som erstatter det store hak, der tidligere blev brugt til at placere frontkamera og sensorer. Det er en lille, men vigtig ændring, som giver iPhone 15 et moderne og mere elegant udseende.

iPhone 15 tilbyder meget mere med hensyn til farver med blå, grøn, gul, pink og sort som valgmulighed. Pixel 9 har også flere farver at vælge imellem end tidligere. Sammen med standardfarverne Obsidian (sort) og Porcelain (hvid) kan du vælge mellem Wintergreen (grøn) og Peony (pink). Farverne på iPhone 15 og Pixel 9 er generelt dæmpede og slet ikke prangende, men der er i det mindste et fint udvalg.

Se også: Apple lover dobbelt så lang batterilevetid på iPhone 15

Kamera

Kameraopgraderingen i Google Pixel 9 giver den en fordel i forhold til iPhone 15. Sidstnævntes 48 megapixel primære kamera er meget konkurrencedygtig med det 50 megapixel kamera i Pixel 9, men Pixel 9 har nu fået en opgraderet 48 MP sekundær sensor med ultravidvinkel, der giver den et forspring på det område i forhold til iPhone 15, som har en 12 megapixel sensor med utlravidvinkel.

Ingen af telefonerne har dog fordelen af en tredje sensor med telefotolinse, så telefonernes zoomfunktioner er softwarebaserede.

Apropos software, så får Pixel 9 alle Googles smarte AI-fotofunktioner, der bør tage den allerede gode kameraoplevelse til det næste niveau. Mens iPhone 15 er i stand til at tage gode fotos og optage videoer i høj kvalitet, bør Pixel 9 være den bedste af de to, hvis du kan udnytte alle dens funktioner korrekt.

Når det er sagt, kan ingen af de to telefoner måle sig med deres respektive Pro-versioner, som har opgraderede kamerasensorer.

Se også: Test af Google Pixel 9 Pro

Batterilevetid og opladning

På trods af et relativt lille batteri har iPhone 15 en solid batterilevetid, der nemt holder en hel dag ved daglig brug. Google Pixel 9 bør give en nogenlunde samme batteritid til trods for, at den har et større batteri. I ingen af telefonerne behøver du at bekymre dig om at løbe tør for strøm, før dagen er omme.

Historien er den samme, når det gælder opladning. iPhone 15 har et mindre batteri, men langsommere 20 watt kablet opladning, så det vil tage cirka samme tid som at lade batteriet i Pixel 9 op med 27 watt ladeeffekt.

Forskellen i hastigheder betyder, at du får et større boost med Pixel 9, når det gælder opladning i kort tid, f.eks. i 30 minutter, men den samlede tid for en fuld opladning bør være den samme. Begge telefoner tilbyder også trådløs opladning, men de langsomme hastigheder gør den bedst egnet til opladning natten over. Ingen af disse ladehastigheder kan måle sig med OnePlus og Nothing, men de er på niveau med Samsung.

Se også: Vurdering af Google Pixel 9

Pris og tilgængelighed

Pixel 9 koster i Danmark fra 6.999 kroner, mens iPhone 15 har en dansk vejledende pris 7.799 kroner. Eftersom iPhone 15 har været på markedet siden september 2023, er den siden da faldet meget i pris. Se aktuelle priser på iPhone 15 her.

Aktuelt kan iPhone 15 købes for 5.879 kroner, og du kan spare endnu flere penge ved at købe en iPhone brugt. iPhone 15 er altså lige nu hele 1.920 kroner billigere end Pixel 9, men omvendt vil Pixel 9 også falde hurtigt i pris. Du kan faktisk allerede nu købe Pixel 9 med én måneds mobilabonnement hos Call me for kun 5.847 kroner, hvilket gør den billigere end iPhone 15.

Google Pixel 9 vs. iPhone 15: Hvilken skal du købe?

Google Pixel 9 er en ret stor opgradering i forhold til sin forgænger og har masser af funktioner, der gør den prisstigningen værd. Solid ydeevne, en forbedret skærm, bedre kameraer, et væld af AI-funktioner og et større batteri giver den et forspring i forhold til iPhone 15.

Selvfølgelig er iPhone 15 en god telefon med pålidelig ydeevne, et fremragende kamera og en solid batterilevetid. Men mens Pixel 9 nærmer sig sine Pro-udgaver, er forskellene mellem iPhone 15 og Pro og Pro Max langt mere tydelige.

Google Pixel 9

Pris fra 6.999 kr. (se aktuelle priser)

Godt

  • Den billigste Pixel 9
  • Syv år med opdateringer
  • Opfrisket design

Dårligt

  • Mangler nogle funktioner på Pro-niveau

Apple iPhone 15

Pris fra 7.799 kr. (se aktuelle priser)

Godt

  • Fremragende opdateringspolitik
  • Byggekvalitet i første klasse
  • USB-C-port
  • Smidig softwareoptimering
  • Solid ydeevne

Dårligt

  • Begrænset kameraopsætning
  • Langsom opladning
  • Kun 60 Hz skærmopdatering

Det virker som om, at Pixel 9 retfærdiggør sin pris, mens iPhone 15 ikke i samme grad gør det. Om det vil få nogen til at skifte mening, er en helt anden historie. Pixel 9 er i hvert fald et godt alternativ til iPhone 15, der er værd at overveje. Hvis du dog allerede har investeret i Apples økosystem, ser du formentlig allerede frem til den kommende iPhone 16, som er lige på trapperne.