Apple lover dobbelt så lang batterilevetid på iPhone 15

Apple har fordoblet den forventede batterilevetid på iPhone 15-serien, så de nyeste iPhones er i stand til at bevare 80 procent af batterikapaciteten efter 1.000 ladecyklusser.

Apple lover dobbelt så lang batterilevetid på iPhone 15

Apple har opdateret den forventede levetid for batteriet i iPhone 15-telefonerne. It-giganten kunne tidligere på ugen oplyse til 9to5Mac, at iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro og 15 Pro Max kan bevare 80 procent af den oprindelige batterikapacitet 1.000 ladecyklusser.

Se også: Brugte iPhones er bedst til børn

80 procent kapacitet efter 1.000 ladecyklusser

Tidligere stod der i Apples supportdokumenter, at batterierne kunne bevare 80 procent af den oprindelige kapacitet efter 500 ladecyklusser. Men nu har Apple igen testet batterierne i sine nyeste iPhones og er kommet frem til, at de stadig har meget høj batterikapacitet selv efter 1.000 ladecyklusser. Apple oplyser, at supportdokumenterne til iPhone 15-serien bliver opdateret med den nye estimering i dag.

Apples test bestod af opladning og afladning af batterierne 1.000 gange under særlige forhold samt en række test, der skal imitere almindelig brug. Som forklaring på, hvordan levetiden kunne fordobles uden opdatering af hverken hardware eller software, oplyser Apple, at det handler om løbende forbedringer af dets batterikomponenter og strømstyringen af iOS.

For ældre iPhones fra før 2023 er det stadig den oprindelige estimering på 80 procents kapacitet efter 500 ladecyklusser, der gælder. I hvert fald indtil videre. Apple har meddelt, at de vil se nærmere på, om også ældre modeller skal have sit estimat opdateret.

Der er dog stadig lang vej op til det, som OnePlus lover. De lover nemlig 80 procent batterikapacitet på deres nyere premium-telefoner efter 1.600 opladninger.

Læs også: Drop dyre iPhones: Her får du meget mere mobil for pengene

På forkant med kommende EU-lov

Det er ikke helt tilfældigt, at Apple fordobler den forventede levetid på batterierne i iPhone 15-serien netop nu. Det sker nemlig inden en kommende EU-lov træder i kraft.

Fra juni 2025 er der nye krav til, at smartphones tablets, der sælges i EU. De skal opfylde nogle mindstekrav og oplyse om energieffektivitet reparationsvenlighed, batterilevetid, modstandsdygtighed over for støv og vand samt modstandsdygtighed over for utilsigtede fald. Ud fra produkternes samlede præstation får de en karakter fra A til G.

Læs også: Apple overhalede Samsung i Europa for første gang i næsten to år

Sådan får du lang batterilevetid på din iPhone

For at opnå den længst mulige levetid på batteriet i din iPhone anbefaler Apple, at du holder telefonens temperatur på mellem 16 og 22 grader, når det er muligt.

Man skal også undgå at lade telefonen eller efterlade telefonen i omgivelser med temperaturer over 35 grader, ligesom man skal undgå direkte sollys. Hvis man opbevarer en gammel iPhone i længere tid, skal man desuden helst holde den halvt opladet.

Apple introducerede registrering af ladecyklusser i iOS 17, der kom i efteråret. Det er muligt at se, hvor mange ladecyklusser ens iPhone har været igennem, ved at gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand & opladning.

Læs også: Apple sætter udvikling af foldbar iPhone på pause