Polestar lancerer sin egen mobil – og den er ikke billig

Sidste år kom elbilproducenten Nio med sin egen smartphone. Det har sat gang i udviklingen hos konkurrenterne, og nu har Polestar også annonceret sin helt egen smartphone: Polestar Phone.

Polestar lancerer sin egen mobil – og den er ikke billig

Det er ikke kun elbiler, der kommer fra Polestar. Firmaet har nu i Kina også lanceret sin egen telefon, Polestar Phone.

Polestar Phone er produceret af smartphoneproducenten Meizu og er baseret på den kinesiske producents egen Meizu 21 Pro-mobil, der blev lanceret i februar 2024. Det er ikke tilfældigt, da både Polestar og Meizu er ejet af den kinesiske bilproducent Geely, som ud over Polestar også ejer Volvo, Lotus, Zeekr og en andel af Smart.

Polestar Phone kommer i et enkelt og æstetisk design. Telefonen er faktisk kun lanceret i Kina indtil videre, så forvent ikke at få den at se herhjemme lige foreløbig – hvis overhovedet.

Telefonen kommer kun i én farve – Polestar White. Den er lige nu kun tilgængelig i Kina, og den eneste måde at bestille den på er via Polestar-appen. Prisen er 7.388 kinesiske yuan. Det er nogenlunde samme pris som Xiaomi 14 Ultra, der koster 6.999 yuan i Kina, men hele 11.999 kroner i Danmark. Polestar Phone er altså ikke en billig telefon.

Se også: Tilbud, leasing og test af elbiler i Danmark

Topspecifikationer i Polestar Phone

Polestar Phone kommer med fremragende specifikationer, som sagtens kunne stamme fra en anden af nutidens topmodeller:

  • Snapdragon 8 Gen 3-chip
  • En 6,79 tommer 120 Hz LTPO OLED-skærm med 1.850 nits maksimal lysstyrke og en opløsning på 1.368 x 3.192 pixel
  • Fingeraftrykslæser indbygget i skærmen
  • 16 GB RAM og 1 TB lagerplads
  • Tredobbelt kamerasystem (50 megapixel primært kamera med optisk billedstabilisering, 13 megapixel sensor med ultravidvinkel og 10 megapixel sensor med 3x telefotolinse og optisk billedstabilisering)
  • Et 32 megapixel selfiekamera
  • 5.050 mAh batteri med 80 watt kablet opladning, 50 watt trådløs opladning og 10 watt omvendt trådløs opladning
  • IP68-klassificering
  • 164,98 x 74,42 x 7,98 mm og en vægt på 214 gram

Se også: Alle elbiler fra Polestar i Danmark

Polestar-integration

Det største salgsargument for telefonen er selvfølgelig dens understøttelse af Polestar-bilerne. Lige nu fungerer den dog kun med Polestar 4. Polestar Phone har også UWB-sensor (Ultra-wideband), men understøtter det ikke endnu.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Der kommer dog en opdatering, der gør det muligt at bruge en digital bilnøgle på telefonen. Telefonen får også Polestar Link, så den nemt kan kobles sammen med andre Polestar-biler.

Se også: Polestar 4 kan nu bestilles – se dansk pris og specifikationer